Conferința Apple Worldwide Developer din acest an a prezentat publicului pasionat de tehnologii  câteva caracteristici hardware și software noi. Totuși, mai multă uimire decât performanțele celor mai recente gadgeturi a provocat un puști de numai 10 ani. Yuma Soerianto a fost cel mai tânăr participant al conferinței, dar asta nu l-a împiedicat să se laude cu tocmai cinci aplicații create în App Store.

Creator de aplicatii la doar 10 ani

Deși nu a fost niciodată la un traning SEO și nici nu a interacționat cu prea mulți consultanți din domeniul IT, încă de la vârsta de șase ani Yuma lucrează cu cifrele. După ce a creat aplicațiile care pot fi găsite în prezent în App Store, micul geniu își face propriul canal de Youtube. El își dorește să creeze tutoriale prin intermediul cărora să le explice și altora cu ce se mănâncă programarea.

Anul trecut, când avea 9 ani, Yuma și-a îndreptat atenția spre învățarea și construirea de aplicații. Totul a început cu Playgrounds Swift, o aplicație pentru iPad. Aceasta a fost opera lui de debut la conferința din 2016. Pentru că este totuși un copil, micul geniu folosește jocuri și desene animate atunci când vrea să învețe încă o lecție de codificare.

Yuma are planuri mari de viitor. El își propune să învețe cum se fac jocurile pentru iPhone, cum se creează aplicațiile de desen și chiar cum se fac aplicațiile pentru calculator.

Nu se întâmplă în fiecare zi ca renumita companie Apple să invite un copil la cea mai mare conferință pentru dezvoltatori. Nu fiecare om are posibilitatea să discute cu directorul executiv al companiei Tim Cook sau să facă poze cu ex-prima doamnă a Statelor Unite Michelle Obama. Yuma Soerianto însă nu este un copil obișnuit. El a reușit să devină o adevărată vedetă a Apple Worldwide Developers.

Creator de aplicatii la doar 10 ani

Yuma recunoaște că tot ce a reușit până acum, a reușit de unul singur. Abilitatea de a crea aplicații are în spate cunoștințe vaste în domeniul codificării. Micul geniu recunoaște că nu a avut niciodată șansa să discute cu un specialist care l-ar fi putut îndruma sau i-ar fi putut explica cum se fac codificările. Se consideră extrem de norocos că a avut șansa să participe la Conferința Apple.

Creator de aplicatii la doar 10 ani

Soerianto a fost invitat la conferință ca parte a programului Burse de la Apple. Acesta este un program are vrea să susțină tinerii să participe în mod gratuit la Apple Worldwide Developers, în speranța că vor devenit în viitor adevărați lideri ai tehnologiilor.

Yuma a fost selectat pentru conferință după ce a aplicat la program cu canalul său de youtube ”Anyone Can”, dar și cu cele cinci aplicații pe care le-a creat până în prezent. Pentru că legea impune dezvoltatorii să fie majori, Yuma și-a creditat aplicațiile pe numele tatălui său, care și el este designer și dezvoltator de aplicații. Acestea au fost create pe un MacBook Air, cu ajutorul sofware-ului Apple Xcode. Toate cele cinci aplicații au la bază jocuri și desene animate. Acestea variază între Sheer Duck – o rață care oferă utilizatorilor date despre starea vremii, și Kid Calculator, o aplicație de gândire logică pentru copii.

Atunci când nu creează aplicații pentru Apple, Yama Soerianto merge la școală, își face temele și studiază artele marțiale.

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.