Crearea unui stick bootabil din CMD
Crearea unei memorii flash (stick usb) bootabila direct din cmd (command promt) fara a mai fi nevoie de vreun program instalat.

Pentru a crea un stick bootabil pe care sa puneti un sistem de operare, un programel ce poate rula la bootare sau mai stiu eu ce aveti nevoie fie de un program care sa faca acest lucru fi puteti face asta din CMD (command promt) fara a mai fi nevoie de vreun program instalat.

Pentru a crea un stick butabil cu un windows va recomand programul rufus care are o interfata usor de folosit si foarte practic. Asta va voi si arata acum.
Pentru inceput aveti nevoie de Rufus care poate fi descarcat direct de pe pagina oficiala la adresa http://rufus.akeo.ie/downloads/rufus_v1.4.1.exe
Dupa descarcare programul nu necesita instalare, trebuind doar sa accesati executabilul.
Pasul 1: Inainte sa executati programul trebuie sa introduceti in pc-ul dvs un stick (de preferat cu o capacitate de cel putin GB.)
Pasul 2: In Rufus, la device trebuie sa selectati stick-ul care il utilizati.
rufus stick bootabil
Pasul 3: La file manager selectati NTFS.
Pasul 4: Selectati imaginea virtuala a sistemului de operare, ca in imaginea de mai jos
windows pe stick cu rufusPasul 5:Dupa ce ati selectat imaginea virtuala (.iso) puteti porni scrierea windowsului pe stick apasand start. Veti fi atentionat ca se vor pierde toate datele de pe stick-ul usb. La acest avertisment apasati ok .
rufus instalare windows pe stick
Dupa acest pas puteti instala windows-ul de pe sitck-ul USB.

Crearea unui stick bootabil din CMD

Cea de-a 2-a metoda, cea in care puteti face stick-ul bootabil direct din cmd este o metoda mult mai rapida insa nu e la fel de sigura ca metoda 1.
Pentru inceput trebuie sa accesati CMD-ul (command promt). Pentru asta trebuie sa intrati in Run (pentru asta apasati in acelasi timp tasta windows+tasta R). Dupa ce ati deschis RUN scrieti cmd, pentru a accesa command promtul.
accesare cmd din run
1. Dupa ce ati deschis cmd-ul si ati introdus stick-ul scrieti DISKPART dupa care apasati enter. Dupa aceasta operatie vi se va deschide o noua fereastra cmd.

Cum fac un stick bootabil din cmd
2. In noua fereastra scrieti LIST DISK dupa care apasati enter. Dupa aceasta comanda vi se vor afisa dispozitivele de memorie conectate. De obicei numarul 0 e HDD-ul si 1 e stick-ul. Va puteti da seama dupa capacitatea memoriei a fiecare dintre ele.
3. SELECT DISK 1 (unde 1 poate fi inlocuit cu numarul corespunzator stick-ului).
4. CLEAN
5. CREATE PARTITION PRIMARY
6. SELECT PARTITION 1
7. ACTIVE
8. FORMAT QUICK FS=NTFS (sau FORMAT FS=NTFS pentru a nu formata rapid)
9. ASSIGN (dupa aceasta comanda ar trebui sa se deschida automat fereastrea memeoriei flash)
10. EXIT
Cum creez un stick bootabil din cmd
Acum aveti stick-ul bootabil si pentru a-l scrie cu un sistem de operare sau un program necesar la bootare pur si simplu copiati fisierele din imaginea virtuala montata sau de pe cd-ul cu sistemul de operare cu copy/paste sau drag and drop in fereastra stick-ului USB.
Pentru a scrie memoria flash tot cu ajutorul cmd-ului trebuie sa faceti urmatoarele:
1. Intorceti-va la fereastra cmd si scrieti E:CD BOOT (unde e e destinatia cd-ului cu windows sau imaginii virtuale montate). Aceasta adresa o gasiti in my computer.
2. CD BOOT
3. BOOTSECT.EXE/NT60 H: (unde H este adresa stick-ului de memorie)
4. Copiati datele din imaginea sistemului de operare sau de pe cd-ul cu windows.
Am atasat mai jos si un tutorial video in care invatati cum sa creati un stick bootabil.

 

Crearea unui stick bootabil din CMD
Pentru intrebari nu ezitati sa folositi formularul de contact sau sectiunea de comantarii de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

17 COMENTARII

 1. Buna ziua , Media-Max. Am o întrebare la d-voastră legat de informatică. Am primit o sarcina la școală să creăm pe un stick de 6 / 16 GB , 3 partiții -> 1. Fat / 2. Fat32 și a 3-a NTFS . Trebuie sa o fac într-un mod manual , fără a folosi programe de pe internet care face treabă aceasta automat. Puteți să mă ajutați ? Aveți vreo idee ceva ?

     • In CMD
      Prin comenzi da fac că stick ul să aibă 3 partiții. Fat , fat32 și ntsf
      Și să fie funcționale

     • 1. Deschidem cmd
      2. tastam diskpart si apasam enter
      3. „List disk” si ni se va afisa lista cu toate driverele noastre
      select disk 0 (unde 0 este cifra aferenta stikului nostru, afisat dupa comanda list disk
      si ne folosim de comenzile urmatoare pentru a crea partitiile
      select disk 0
      clean
      create partition primary size=20480
      select partition 1
      format fs=ntfs quick
      active
      assign letter=c
      create partition primary
      select partition 2
      format fs=fat32 quick
      assign letter=Z
      exit
      se modifica primary size, cu cat ai nevoie
      si ai terminat

     • select disk 0
      clean
      create partition primary size=100
      select partition 1
      format fs=ntfs quick
      active
      assign letter=c
      create partition primary size=1000
      select partition 2
      format fs=fat32 quick
      assign letter=Z
      create partition primary size=1000
      select partition 2
      format fs=fat quick
      assign letter=y
      exit

      sa ai mare grija, daca vei testa, sa nu selectezi din gresala hdd-ul din pc fiindca risti sa stergi datele de pe el

 2. BUNA SEARA , AM O PROBLEMA CARE PERSITA LA LAPTOPUL MEU LENOVO IDEAPAD 510 DUPA INSTALAREA SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS 7 ULTIMATE SP1 . CITESTE DOAR DEVICE URI DE INTENSITATE MICA , RESPECTIV STIK URI DE MEMORIE SAU TELEFOANE MOBILE , IN STADIUL IN CARE CONECTEZ UN HARD EXTERN CARE LA ALTE LAPTOPURI FUNCTIONEAZA DOAR DA SEMNAL DE CONECTARE SI NU IL CITESTE , PRECIZEZ CA AM AVUT WINDOWS 10 PREINSTALAT INAINTE SI A FUNCTIONAT …

  • Salutare,
   Incearca sa dezinstalezi driverele de la Universal Serial Bus din device manager (fereastra + R si scrii devmgmt.msc). Dupa dezinstalare celor vechi, instalezi driverele de pe site-ul Lenovo, dedicate modelului tau de laptop. Daca nu gasesti drivere pentru Windows 7, pentru modelul tau de laptop, revino cu un comentariu.

 3. BUNA SEARA , AM O PROBLEMA CARE PERSITA LA LAPTOPUL MEU LENOVO IDEAPAD 510 DUPA INSTALAREA SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS 7 ULTIMATE SP1 . CITESTE DOAR DEVICE URI DE INTENSITATE MICA , RESPECTIV STIK URI DE MEMORIE SAU TELEFOANE MOBILE , IN STADIUL IN CARE CONECTEZ UN HARD EXTERN CARE LA ALTE LAPTOPURI FUNCTIONEAZA DOAR DA SEMNAL DE CONECTARE SI NU IL CITESTE , PRECIZEZ CA AM AVUT WINDOWS 10 PREINSTALAT INAINTE SI A FUNCTIONAT …

  • Salutare,
   Incearca sa dezinstalezi driverele de la Universal Serial Bus din device manager (fereastra + R si scrii devmgmt.msc). Dupa dezinstalare celor vechi, instalezi driverele de pe site-ul Lenovo, dedicate modelului tau de laptop. Daca nu gasesti drivere pentru Windows 7, pentru modelul tau de laptop, revino cu un comentariu.

 4. Buna seara.Am un mobil allview P5Life la care a aparut o probl.in urma unui scurt de la un incarcator care era cu probleme.Nimeni nu poate sa-l repare,toti mi-l dau inapoi cum l-am dat.Deci tel. se incarca doar inchis,situatie in care a-si dori sa redirectionez apelurile catre un alt tel.din alta retea atunci cand e stins si e la incarcat.Pentru redirectionare catre alta retea (sunt in digi cu cel cu probl.)se plateste in plus?