Cum activam functia „CHOOSE UPDATE PACKAGE” in MIUI 10?
Xiaomi este una dintre cele mai mari companii ce produce telefoane mobile performante ce reuseste sa se incadreze in lista companiilor de top. Dar ca orice companie „mare” si Xiami are propriul sistem de operare bazat pe Android.

Acest sistem este disponibil in doua versiuni: Versiunea China si versiunea Gobal. Sistemul de operare produs de chinezii de la Xiaomi se numeste MIUI si au ajuns cu brio la versiunea 10 a acestuia.

Update-urile acestui sistem de operare se descarca si se primesc automat, dupa acceptul utilizatorului. Insa, aceste updateuri se pot instala si fortat, folosindu-ne de o functie prezenta in versiunile de MIUI 1-9. Ei bine, in versiunea 10, chinezii de la Xiaomi au hotarat sa ascunda aceasta versiune.

Nimeni nu poate sa stie precis care au fost motivele reale pentru care s-a luat aceasta decizie. Functia se numeste „CHOOSE UPDATE PACKAGE” si se regasea in meniul update, pana la versiunea 10.

Iata cum activam functia „CHOOSE UPDATE PACKAGE” in MIUI 10:
Pentru a activa aceasta functie, trebuie sa mergem in Menu-> Settings-> About Phone -> System Update -> Si ni se afisaza versiunea MIUI. In cazul nostru, aceasta este 10. Daca mergem la optiuni acum, putem observa ca nu exista optiunea „CHOOSE UPDATE PACKAGE”. Pentru a o activa, ne reintoarcem la ecranul anterior si apasam de 10 ori consecutiv pe logoul MIUI (10). Pe ecran ni se va afisa mesajul „Additional update features are on” iar in optiuni se va regasi si aceasta functie.

Este recomandat ca update-ul manual sa se faca doar de catre userii experimentati iar bateria telefonului sa fie incarcata cel putin 60%. In cazul in care updateul este intrerupt iar sistemul de operare nu este descarcat corect (pentru un alt telefon de exemplu) sunt sanse mari ca telefonul sa se defecteze.

Xiaomi mai detine telefoane cu Android One. Aceste telefoane nu au un sistem de operare modificat ci un sistem de operare bazat pe un Android curat. Telefoanele ce fac parte din programul Android One trebuie sa primeasca updateuri de securitate periodic iar updateurile majore cel putin doi ani de la data lansarii telefonului. Personal, intre MIUI si Android One, am preferat Android One.


O alta functie ce exista in sistemul de operare dar este ascunsa, este deblocarea faciala. Cel mai probabil functia este in stadiul de dezvoltare, aceasta fiind disponibila doar pentru Singapore si India (informatie disponibila doar pentru anumite telefoane). Totusi, pentru a activa si aceasta functie, putem seta in meniu una dintre cele doua tari, reusind astfel sa „pacalim” MIUI si sa ne bucuram de o functie in plus.

In cazul in care intampinati probleme, nu ezitati sa postati un comentariu si vom incerca sa va oferim ajutorul. Nu suntem responsabili pentru eventuale defecte in procesul de instalare al sistemului de operare pe telefoanele personale.

Regasiti postat mai sus, un video in care sunt prezentati toti pasii pentru activarea acestei functii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.