Activare roaming Orange / Yoxo
In urma crizei internationale care a afectat mai multe domenii printre care si turismul, lucrurile par sa revina la normal din ce in ce mai mult, o mare parte din zboruri si-au reluat activitatea iar oamenii incearca sa profite de aceasta vara pentru a-si face concedii in afara tarii. Indiferent ca plecam din tara pentru un concediu sau in interes de serviciu, este bine de stiut cum activam roamingul in reteaua Orange / Yoxo.

In reteaua Orange, activarea roamingului se poate face prin una dintre urmatoarele modalitati:

 1. Prin cod USSD, formand *100# si tasta de apel – selectam Roaming, international si mesagerie vocala – selectam 2 Roaming – selectam 3 Activeaza Roaming; aceasta metoda poate fi urmata doar daca ne aflam pe teritoriul Romaniei si avem semnal
 2. Online din aplicatia MyOrange – selectam Servicii – International si Roaming – activam roamingul pe numarul de telefon dorit
 3. Folosind Chatbot-ul Djingo pe site-ul Orange
 4. Apel la relatii cu clientii Orange, folosind numarul 300 (daca ne aflam in tara si apelam de pe un numar Orange) sau folosind +40374300300 (daca dorim sa apelam din alta retea sau din afara tarii de pe un alt numar de telefon)

Cea mai rapida metoda pentru activare roaming Orange
Cele mai rapide metode prin care putem activa roamingul Orange sunt prin USSD sau din aplicatia MyOrange, in functie de posibilitati. Atentie, activarea din aplicatie se poate face din afara tarii doar daca avem deja un cont creat din tara, daca incercam sa-l activam din afara tarii, se va trimite un SMS de confirmare pe acelasi numar, SMS pe care, evident, nu il vom putea primi.

Beneficii nationale utilizate in roaming
In reteaua Orange este important sa stim ca abonamentele activate inainte de 2 aprilie 2017 permit utilizarea beneficiilor nationale in afara tarii, indiferent de tipul abonamentului detinut. Daca avem un abonament activat dupa 2 aprilie 2017, atunci avem nevoie de un abonament cu roaming pentru a putea utiliza abonamentul in afara tarii.

Acestea sunt abonamentele si optiunile nationale cu roaming care pot fi utilizate in afara tarii:

 • Fun 10
 • Fun 12
 • Smart 15
 • Smart Plus 20
 • Smart Plus 25
 • Optiunea de 5 euro
 • Optiunea de 6 euro
 • Optiunea de 8 euro
 • Optiunea de 10 euro
 • Optiunea de 14 euro

Activare roaming Orange / Yoxo
In ceea ce priveste activarea roamingului Yoxo, pe aceste abonamente digitale nu trebuie sa facem nimic, roamingul este activat din oficiu insa trebuie sa avem optiunea de 100GB pentru a putea utiliza roamingul. Celelalte optiuni de baza Yoxo sunt fara roaming.

Probleme activare roaming Orange
Activarea roamingului ar trebui sa se faca inainte de a parasi Romania, pentru a ne asigura ca nu intampinam probleme cu activarea acestui serviciu. Totusi, daca avem probleme cu roamingul pe o cartela Orange, putem incerca o simpla resetare a telefonului si setarea cautarii retelei pe automat. Pentru orice problema tehnica, putem face o sesizare online pe site-ul Orange.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.