Decodare retea telefon Vodafone, Orange, Telekom, Digi

Daca avem un telefon cumparat de la un operator de telecomunicatii (Vodafone, Orange, Telekom, Digi) iar acesta este codat in reteaua acelui operator, nu vom putea folosi decat cartele din acea retea in acel telefon. Daca dorim sa folosim o cartela SIM de la un alt operator, trebuie sa se faca decodarea telefonului, adica sa fie liber de retea.

Cum putem decoda gratuit un telefon?
Inainte de a mentiona care sunt conditiile si care este pozitia operatorilor din Romania pentru decodarea telefonului, decodarea unui telefon (in functie de model) se poate face utilizand anumite aplicatii sau coduri de deblocare, folosind aplicatii in majoritatea cazurilor telefonul trebuie sa fie root-at. In termeni simplu, avand drepturi root pe telefon inseamna sa aveti drepturi de administrare pe telefon respectiv pentru a putea face anumite operatiuni, precum deblocarea retelei telefonului.

Daca sunteti interesati sa faceti singuri decodarea unui telefon, mentionand modelul telefonului detinut va putem indruma insa este foarte important de stiut ca in timpul unui astfel de proces pot aparea probleme cu telefonul pe care vi le asumati. Recomandarea noastra in cazul in care doriti deblocarea retelei unui telefon este sa va adresati operatorului de unde l-ati achizitionat sau unui service care se ocupa de astfel de operatiuni.

Metoda cu deblocarea intr-un service poate fi utila mai ales atunci cand avem un telefon achizitionat de la un operator din strainatate, unde nu avem posibilitatea sa cerem decodarea telefonului. Un telefon codat intr-o retea din afara tarii nu va functiona cu nicio cartela din tara, decat daca se face decodarea telefonului.

Cum facem decodarea unui telefon cumparat de la Vodafone?

Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:

 • pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
 • pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
 • deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
 • decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
 • decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
 • daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;

Decodarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se face in urma unei cereri scrise intr-un punct Vodafone si dureaza maxim 15 zile lucratoare.

Cum facem decodarea unui telefon cumparat de la Orange?
Deblocarea retelei telefoanelor cumparate de la Orange se poate face in urmatoarele conditii:

 • decodarea este gratuita daca nu obligatii contractuale sau pretul telefonului nu a fost subventionat;
 • decodarea costa 410 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit;
 • deblocarea costa 51.82 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit iar perioada contractuala a expirat;

Decodare telefon cumparat de la Telekom

Operatorul de telefonie mobila Telekom a oferit mereu si inca mai ofera telefoane libere de retea, fara sa ofere telefoane codate in reteaua Telekom. Chiar si Cosmote (compania achizitionata de catre Deutsche Telekom) a oferit mereu telefoanele libere de retea.

Cum facem deblocarea retelei unui telefon achizitionat de la Digi?

Toate telefoanele oferite in acest moment de catre Digi sunt libere de retea. Singurele modele oferite de catre Digi codate in retea erau acele modele foarte vechi (exemplu: Huawei U120S, Huawei U1000S) telefoane care aveau inclusiv software-ul facut special pentru Digi (erau doar 3G/2100 MHz desi unele modele oferite in alte tari erau si 2G) si aveau inclusiv alte functii lipsa. Acum peste 5 ani de zile decodarea telefoanelor se facea doar pentru clientii care doreau activarea roamingului (fiind codate in reteaua Digi, acestea nu ar fi functionat in afara tarii in roaming).

Decodare retea telefon Vodafone, Orange, Telekom, Digi

In situatia putin probabila de a mai avea un astfel de model de telefon Huawei oferit de catre Digi codat in retea, putem incerca sa solicitam decodarea telefonului intr-un service autorizat Digi, decodarea se face prin introducerea unui cod insa nu garantez ca mai ofera suport pentru astfel de operatiuni, acum peste 3-4 ani telefoanele erau oferite in custodie insa acum sunt in proprietatea clientilor, fara sa mai fie nevoiti sa le returneze.

Daca aveti nelamuriri privind modalitatea de decodare a telefoanelor oferite de catre operatorii de telecomunicatii din Romania sau daca doriti sfaturi privind cum puteti decoda reteaua unui telefon singuri, lasati un mesaj mentionand modelul telefonului.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

286 COMENTARII

 1. Bună ziua am un telefon mai vechi un ZTE 228 CARE ESTE BLOKAT IN VODAFONE ȘI AMI CERE SA INTRODUC O PAROLA DE RETEA CAND INTRODUC CARTELA DE ORANGE..MA PUTETI AJUTA ? MULTUMESC

  • Nimeni nu este blocat pe nici o retea. Materialul se refera la telefoanele mai vechi care erau oferite de anumiti operatori cum ar fi Orange ,Telekom . Cum aflati daca telefonul dvs este blocat pe o retea? Simplu. Daca aveti un telefon Orange spre exemplu. Introduceti o cartela de Digi s-au Telekom in acel telefon si vedeti daca apare semnal. Daca nu aveti semnal atunci telefonul este blocat si functioneaza doar cu cartele Orange.

   • Prietene, spui numai prostii. Toate telefoanele cumparate de la Vodafone la abonament sunt CODATE in retea. Procedura oficiala este sa platesti o taxa la Vodafone ca sa il decodezi/deblochezi.

   • Telefonul imi acepta simul si e functional Dar imi apare pe display Roming cu selectare activa Sa gasit o retea cu serviciul limitat Doriti sa initiati o cautare al retelei. Si romingul este dezactivat. Si imi arata reteaua mobila pe dislay. Care ar fi cauza. ??? Va multumesc. !!

 2. Buna am un telefon Digi P202 și vreau să folosesc pentru a proba cartele de date dar este numai pentru rețea de Digi
  Ce pot sa fac sa acceptă orice cartelă?