Decodare retea telefon Vodafone, Orange, Telekom, Digi

Daca avem un telefon cumparat de la un operator de telecomunicatii (Vodafone, Orange, Telekom, Digi) iar acesta este codat in reteaua acelui operator, nu vom putea folosi decat cartele din acea retea in acel telefon. Daca dorim sa folosim o cartela SIM de la un alt operator, trebuie sa se faca decodarea telefonului, adica sa fie liber de retea.

Cum putem decoda gratuit un telefon?
Inainte de a mentiona care sunt conditiile si care este pozitia operatorilor din Romania pentru decodarea telefonului, decodarea unui telefon (in functie de model) se poate face utilizand anumite aplicatii sau coduri de deblocare, folosind aplicatii in majoritatea cazurilor telefonul trebuie sa fie root-at. In termeni simplu, avand drepturi root pe telefon inseamna sa aveti drepturi de administrare pe telefon respectiv pentru a putea face anumite operatiuni, precum deblocarea retelei telefonului.

Daca sunteti interesati sa faceti singuri decodarea unui telefon, mentionand modelul telefonului detinut va putem indruma insa este foarte important de stiut ca in timpul unui astfel de proces pot aparea probleme cu telefonul pe care vi le asumati. Recomandarea noastra in cazul in care doriti deblocarea retelei unui telefon este sa va adresati operatorului de unde l-ati achizitionat sau unui service care se ocupa de astfel de operatiuni.

Metoda cu deblocarea intr-un service poate fi utila mai ales atunci cand avem un telefon achizitionat de la un operator din strainatate, unde nu avem posibilitatea sa cerem decodarea telefonului. Un telefon codat intr-o retea din afara tarii nu va functiona cu nicio cartela din tara, decat daca se face decodarea telefonului.

Cum facem decodarea unui telefon cumparat de la Vodafone?

Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:

 • pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
 • pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
 • deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
 • decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
 • decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
 • daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;

Decodarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se face in urma unei cereri scrise intr-un punct Vodafone si dureaza maxim 15 zile lucratoare.

Cum facem decodarea unui telefon cumparat de la Orange?
Deblocarea retelei telefoanelor cumparate de la Orange se poate face in urmatoarele conditii:

 • decodarea este gratuita daca nu obligatii contractuale sau pretul telefonului nu a fost subventionat;
 • decodarea costa 410 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit;
 • deblocarea costa 51.82 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit iar perioada contractuala a expirat;

Decodare telefon cumparat de la Telekom

Operatorul de telefonie mobila Telekom a oferit mereu si inca mai ofera telefoane libere de retea, fara sa ofere telefoane codate in reteaua Telekom. Chiar si Cosmote (compania achizitionata de catre Deutsche Telekom) a oferit mereu telefoanele libere de retea.

Cum facem deblocarea retelei unui telefon achizitionat de la Digi?

Toate telefoanele oferite in acest moment de catre Digi sunt libere de retea. Singurele modele oferite de catre Digi codate in retea erau acele modele foarte vechi (exemplu: Huawei U120S, Huawei U1000S) telefoane care aveau inclusiv software-ul facut special pentru Digi (erau doar 3G/2100 MHz desi unele modele oferite in alte tari erau si 2G) si aveau inclusiv alte functii lipsa. Acum peste 5 ani de zile decodarea telefoanelor se facea doar pentru clientii care doreau activarea roamingului (fiind codate in reteaua Digi, acestea nu ar fi functionat in afara tarii in roaming).

Decodare retea telefon Vodafone, Orange, Telekom, Digi

In situatia putin probabila de a mai avea un astfel de model de telefon Huawei oferit de catre Digi codat in retea, putem incerca sa solicitam decodarea telefonului intr-un service autorizat Digi, decodarea se face prin introducerea unui cod insa nu garantez ca mai ofera suport pentru astfel de operatiuni, acum peste 3-4 ani telefoanele erau oferite in custodie insa acum sunt in proprietatea clientilor, fara sa mai fie nevoiti sa le returneze.

Daca aveti nelamuriri privind modalitatea de decodare a telefoanelor oferite de catre operatorii de telecomunicatii din Romania sau daca doriti sfaturi privind cum puteti decoda reteaua unui telefon singuri, lasati un mesaj mentionand modelul telefonului.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

256 COMENTARII

  • Din cate stiu Telekom nu ofera telefoane blocate in retea. Ati introdus o alta cartela al unui alt operator in afara de Telekom in acel telefon si nu a mers? Ce mesaj va apare pe ecran?

 1. Se poate trece un tel samsung de pe oreng pe telekom? Cat m ar costa la un centru GSM??? Mentionez ca tel este tip vechi !!! As dori sa mi recomandati un centru apropiat de locatia statia de metrou dristor 1 dristor2!!!

 2. buna ziua.Am un telefon G903F samsung.Din vodafone am trecut in digi,dar a ramas blocat in vf.Am vorbit cu Vf,a dat codul puk,pe care l-am introdus dar nu se deblocheaza.Am bagat si codul digi

  • Buna seara,
   Nu trebuie sa introduceti codul PUK al cartelei ci codul de deblocare al retelei. Luati din nou legatura cu Vodafone si mentionati ca doriti deblocarea cartelei, sa verifice codul corect.

 3. Buna ziua …am un telefon Alcatel Onetouch pixi si este blocat in retea ,,,este procurat aproximativ de vo 10 ani in urma de la Rusia …cum pot face o deblocare a rețelei

 4. Salut!
  Pentru un J3, am primit de la vodafone un cod de deblocare.
  Am introdus o cartela din alta retea, imi cere pinul SIM. Am introdus, apoi imi spune ca simul este blocat, sa introduc PUK. Am facut si asta – dar imi spune `incercare esuata`
  Aveti vreo idee?

  • De la ce operator ati luat telefonul? Deblocarea telefonului se face la operatorul de unde ati luat telefonul ( Orange Vodafone Telekom) contra cost sau gratuit. Sau intr-un service independent.

  • Posibil ca acel telefon sa fie codat? De unde aveti telefonul? Daca telefonul este cumparat de la un operator de telefonie mobila acel operator il va debloca contra cost sau gratis dupa caz. Daca telefonul este din strainatate atunci mergeti cu el intr-un service independent.

 5. Salut, am un samsung j5 2017 de la DIGI, cumpărat în 2018, trebuie deblocat sau nu este blocat in retea? Am primit un cod din 8 cifre de la rds,dar nu stiu ce sa fac.Telefonul nu are cartela, este resetat la setările din fabrică. Va multumrsc

 6. Am un telefon Redmi 8 si lam parolat pt deschidere cu amprenta !
  Am vrut sal folosesc dar sa blocat si im-i spune sai introduc parola
  la 72 de ore ca sa nu o uit ! Dar am uitato !Telefonu este cumparat de la Digi .
  Ce pot face ? Multumesc :

  • Poti face o revenire la setarile din fabrica insa vei pierde datele salvate in memoria telefonului si vor fi cerute adresa e-mail Google si parola configurate pe telefon, ca masura de securitate.

 7. Bună ziua. Am un telefon BT orange, proveniență Anglia, este un fel de telefon fix, cu cartela sim independent. Am introdus toate tipurile de cartele de la noi, nu se conectează la nici una… Se poate decoda?

 8. buna ziua doresc sa cumpar un iphone de la cineva are factura garantie tot ce trebuie telefonul a fost blocat in orange si domnul respectiv l a deblocat intrebare exista vreun risc in timp sa nu mai beneficiez de aceasta deblocare?
  multumesc

 9. Buna ziua, am un telefon Samsung s6 blocat in retea vodafon Romania, as vrea sa l folosesc cu un sim de la digi, am primit codul de deblocare de la Vodafone, dar între timp am introdus codul pin de 3 ori greșit(crezând ca cere codul pin al cartelei) si acum imi cere puk retea vodafon! Multumesc

 10. Buna, am primit codul de deblocare, prin sms, de la Vodafone. Numărul a fost portat in orange. E vorba despre un samsung j5. Am băgat codul dat de ei, dar deblocarea eșuează. Puteți sa ma ajutați cu procedura de deblocare? Mulțumesc !

 11. buna. Mama a venit in Anglia și nu primește semnal cu cartela de digi, telefonul este decodat nu e de la digi doar cartela. Ce trebuie sa fac sa primească rețea? Mulțumesc frumos de răspuns

  • Buna Timea,
   In ce localitate sunt probleme? O cartela din Romania din alta retea ati testat, pentru a va asigura ca telefonul este liber de retea?

 12. Bună ziua, am primit un telefon care funcționează doar cu cartela Telekom. Am încercat o cartelă de Vodafone, dar nu vede rețeaua. Ce este de făcut în cazul ăsta?

  • Ati uitat parola de pe modelul de deblocare al ecranului sau codul PIN al cartelei?
   Daca e vorba de prima varianta, mentionati ce model de telefon aveti.

 13. Buna ziua, am un telefon blocat din retea vodafon Romania, as vrea sa l folosesc cu un sim de la wind Italia,am incercat sa l deblochez cu un pin trimes de la vodafon dar acum imi cere puk retea vodafon! Mentionez telefonul e un cadou la liber, puk nu este vorba de cartela mea wind , se cere puk rețea vodafon! Multumesc

 14. Buna !
  Am un tel. care l-am avut pe abonament la RDS ,am inlicuit ab. cu alt tel. si cei de la Rds,am spus ca am liber cu alta cartela ,dar am cumparat o cartela Orange si nu merge .
  Tel. este 2-Boda

 15. Buna ziua. M-ar interesa cum pot decoda un iphone SE (1)? Telefonul este achizitionat second hand iar cei de la vodafone doresc factura de achizitie pe care nu o am. Multumesc anticipat.

 16. Buna ziua. Am un E-boda T310 primit la abonament de la Digi, acum 5 ani. As vrea sa-l pot debloca si sa-l folosesc cu un prepaid in Orange sau Vodafone, daca se poate. Contractul in baza caruia am primit telefonul, a fost reziliat inainte de termen, pentru ca dupa terminarea parteneriatului cu Vodafone, am ramas fara semnal, in afara orasului. Am avut parte de un gust amar, in relatia cu Digi, care m-au pus sa platesc telefonul la pret integral, dupa mai bine de un an si jumatate de contract, din care mai bine de un an, nu am avut semnal. As incerca personal deblocarea daca este posibil. Multumesc!

 17. AM ACHIZIȚIONAT UN smart tab 3g acum cîțiva ani de la vodafone!
  l-am achiziționat în rate , avînd abonament în acel moment la operatorul Vodafone și
  am achitat integral, dar nu l-am prea folosit…funcționează ,ca melcul de încet!
  acum i-am pus un SIM digi…și tableta îmi cere cod de deblocare!
  dacă aveți amabilitatea să -mi spuneți cum să procedez, vă mulțumesc anticipat!
  cu deferență,
  Mihai
  0*****

  • Acea tableta ati luat-o de la Vodafone sa inteleg? Daca da atunci acea tableta este codata in reteaua Vodafone. Trebuie deblocata intr-un service independent de telefoane sau chiar la vodafone.

  • Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:

   -pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
   -pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
   -deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
   daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;

  • Buna ziua, doriti sa vi-l decodeze operatorul in reteaua caruia este blocat sau intr-un service de telefoane? Daca e a doua varianta, aceasta intrebare trebuie sa o adresati unui service de telefoane, fiecare service are preturile sale.

  • Buna ziua,
   Va puteti adresa unui service de telefoane sa va ajute cu decodarea telefonului. Nu am testat metodele disponibile prin diverse tutoriale online sa va putem recomanda o varianta functionala.

  • Buna seara,
   Telefonul acela este codat in reteaua Orange, de aceea nu functioneaza alte cartele.
   Deblocarea retelei telefoanelor cumparate de la Orange se poate face in urmatoarele conditii:

   -decodarea este gratuita daca nu obligatii contractuale sau pretul telefonului nu a fost subventionat;
   -decodarea costa 410 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit;
   -deblocarea costa 51.82 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit iar perioada contractuala a expirat;

  • Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:

   -pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
   -pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
   -deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
   -daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;
   Decodarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se face in urma unei cereri scrise intr-un punct Vodafone si dureaza maxim 15 zile lucratoare.

  • De unde ati cumparat tableta, din strainatate sau din tara? Daca nu mai aveti contract cu operatorul de unde ati luat tableta ar trebui sa va decodeze operatorul tableta (Orange sau oricare operator) Daca este luata de afara tableta mergeti cu ea la un service specializat.

  • Salut Iulian,
   Sunt mai multe site-uri care pretind ca poti decoda telefonul acesta, insa nu am testat niciunul, nu am un astfel de telefon. Metodele standard de decodare sunt cele prezentate in articol, daca vrei poti incerca si o metoda gasita online insa o faci pe proprie raspundere.

 18. […] operatorul de telecomunicatii in anumite conditii (poate fi contra-cost sau gratuit), puteti gasi AICI mai multe detalii despre decodarea […]

 19. Bună ziua am înțeles că este rețeaua blocată si trebuie decodat apare cartela sus
  Este luat la abonament din anglia
  Si nu sa mai achitat abonamentul după 1 an ca a venit in tara
  Cineva de acolo ia zis ca ia blocat rețeaua