Decodare retea telefon Vodafone, Orange, Telekom, Digi

Daca avem un telefon cumparat de la un operator de telecomunicatii (Vodafone, Orange, Telekom, Digi) iar acesta este codat in reteaua acelui operator, nu vom putea folosi decat cartele din acea retea in acel telefon. Daca dorim sa folosim o cartela SIM de la un alt operator, trebuie sa se faca decodarea telefonului, adica sa fie liber de retea.

Cum putem decoda gratuit un telefon?
Inainte de a mentiona care sunt conditiile si care este pozitia operatorilor din Romania pentru decodarea telefonului, decodarea unui telefon (in functie de model) se poate face utilizand anumite aplicatii sau coduri de deblocare, folosind aplicatii in majoritatea cazurilor telefonul trebuie sa fie root-at. In termeni simplu, avand drepturi root pe telefon inseamna sa aveti drepturi de administrare pe telefon respectiv pentru a putea face anumite operatiuni, precum deblocarea retelei telefonului.

Daca sunteti interesati sa faceti singuri decodarea unui telefon, mentionand modelul telefonului detinut va putem indruma insa este foarte important de stiut ca in timpul unui astfel de proces pot aparea probleme cu telefonul pe care vi le asumati. Recomandarea noastra in cazul in care doriti deblocarea retelei unui telefon este sa va adresati operatorului de unde l-ati achizitionat sau unui service care se ocupa de astfel de operatiuni.

Metoda cu deblocarea intr-un service poate fi utila mai ales atunci cand avem un telefon achizitionat de la un operator din strainatate, unde nu avem posibilitatea sa cerem decodarea telefonului. Un telefon codat intr-o retea din afara tarii nu va functiona cu nicio cartela din tara, decat daca se face decodarea telefonului.

Cum facem decodarea unui telefon cumparat de la Vodafone?

Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:

 • pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
 • pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
 • deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
 • decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
 • decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
 • daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;

Decodarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se face in urma unei cereri scrise intr-un punct Vodafone si dureaza maxim 15 zile lucratoare.

Cum facem decodarea unui telefon cumparat de la Orange?
Deblocarea retelei telefoanelor cumparate de la Orange se poate face in urmatoarele conditii:

 • decodarea este gratuita daca nu obligatii contractuale sau pretul telefonului nu a fost subventionat;
 • decodarea costa 410 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit;
 • deblocarea costa 51.82 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit iar perioada contractuala a expirat;

Decodare telefon cumparat de la Telekom

Operatorul de telefonie mobila Telekom a oferit mereu si inca mai ofera telefoane libere de retea, fara sa ofere telefoane codate in reteaua Telekom. Chiar si Cosmote (compania achizitionata de catre Deutsche Telekom) a oferit mereu telefoanele libere de retea.

Cum facem deblocarea retelei unui telefon achizitionat de la Digi?

Toate telefoanele oferite in acest moment de catre Digi sunt libere de retea. Singurele modele oferite de catre Digi codate in retea erau acele modele foarte vechi (exemplu: Huawei U120S, Huawei U1000S) telefoane care aveau inclusiv software-ul facut special pentru Digi (erau doar 3G/2100 MHz desi unele modele oferite in alte tari erau si 2G) si aveau inclusiv alte functii lipsa. Acum peste 5 ani de zile decodarea telefoanelor se facea doar pentru clientii care doreau activarea roamingului (fiind codate in reteaua Digi, acestea nu ar fi functionat in afara tarii in roaming).

Decodare retea telefon Vodafone, Orange, Telekom, Digi

In situatia putin probabila de a mai avea un astfel de model de telefon Huawei oferit de catre Digi codat in retea, putem incerca sa solicitam decodarea telefonului intr-un service autorizat Digi, decodarea se face prin introducerea unui cod insa nu garantez ca mai ofera suport pentru astfel de operatiuni, acum peste 3-4 ani telefoanele erau oferite in custodie insa acum sunt in proprietatea clientilor, fara sa mai fie nevoiti sa le returneze.

Daca aveti nelamuriri privind modalitatea de decodare a telefoanelor oferite de catre operatorii de telecomunicatii din Romania sau daca doriti sfaturi privind cum puteti decoda reteaua unui telefon singuri, lasati un mesaj mentionand modelul telefonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

72 COMENTARII

 1. Daca am primit acum 2 ani un telefon la abonament Vodajone si acum sunt pe alta retea si telefonul este blocat pe Vodafone, pot primi un cod PUK online de deblocare (Imi scrie ca trebuie sa bag un cod PUK) sau trebuie sa merg la un magazin Vodafone si sa mi-l deblocheze oamenii de acolo?

 2. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o solutie la problema urmatoare:
  Este vorba despre un Iphone SE, luat pe abonament de la Orange
  acum 2 ani
  a expirat contractul si s-a facut portarea numarului de telefon de pe orange pe rds
  dar telefonul a fost codat pe orange
  am facut decodarea ieri seara
  pentru ca dadea eroare: Sim Not Valid
  la fel arata si dupa decodare
  ce as putea face?

  • Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:

   -pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
   -pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
   -deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
   -daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;

  • Salut Vicentiu,
   Telefoanele iPhone codate in reteaua EE UK vandute incepand cu 01 septembrie 2015 sunt decodate automat dupa 18 luni de vechime. Cand a fost luat acest iPhone de la EE?
   Daca doresti sa faci singur decodarea telefonului, asta se poate face prin mai multe modalitati, prin servicii terte, prin software sau prin hardware.

 3. O sa imi iau un telefon(mate 20 lite) la abonament de la ORANGE RO, iar la anul voi pleca in Germania, il pot decoda in Germania ca sa pot folosi reteaua de telefonie de acolo?

  • Din cate stiu, telefoanele oferite de catre Orange recent ar trebui sa fie libere de retea insa puneti o intrebare la Orange inainte de a ridica telefonul.
   Conditiile pentru decodarea telefoanelor din reteaua Orange se regasesc in articolul publicat mai sus.

  • Buna Daniela,
   Deblocarea retelei telefoanelor cumparate de la Orange se poate face in urmatoarele conditii:

   -decodarea este gratuita daca nu obligatii contractuale sau pretul telefonului nu a fost subventionat;
   -decodarea costa 410 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit;
   -deblocarea costa 51.82 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit iar perioada contractuala a expirat;

  • Articolul acesta este destinat modalitatilor de decodare ale telefoanelor codate in retelele de telefonie mobila din Romania, cei de la O2 probabil au alte proceduri.
   M-am documentat putin in ceea ce priveste O2 UK si se pare ca majoritatea telefoanelor se ofera decodate de 6-12 luni. De asemenea, O2 sunt de acord sa decodeze telefoanele achizitionate de la ei, gratuit. Este nevoie sa ii contactati pe cei de la O2 si sa le oferiti IMEI-ul telefonului, urmand sa va decodeze telefonul in termen de maxim 10 zile lucratoare.

  • Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:
   -pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
   -pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
   -deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
   daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;

 4. Bună ziua am o problema cu telefonul meu Samsung s6edgi pina acum a funcționat perfect dar acum nu mai îmi citește cartela simt îmi apare un o tăiat și îmi cere cartela de telefon …cum pot proceda

  • Domnule Emanuel la ce operator sunteti abonat? Prezentati-va cu telefonul si cartela la operatorul la care sunteti abonat,( Orange , Vodafone Telekom Digi) sa va schimbe cartela este posibil sa aveti probleme cu aceasta.

  • Buna seara,
   Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:
   -pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
   -pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
   -deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
   daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;

  • Buna ziua,
   Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:
   -pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
   -pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
   -deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
   daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;

 5. Buna ziua. Am cumpărat un telefon iphone xs max de pe un anunt de pe internet. În anunt scrie ca telefonul este codat in vodafone uk, ar nu da alte detalii cum ar fi cat a durat abonamentul sau daca este cumpărat la liber. Ce credeti ca ar trebui să fac ?

  • Domnule Eleonor pentru ca telefonul nu este luat de la Vodafon Romania , firma vodafone nu vi-l va decoda. Singura solutie este sa va prezentati cu telefonul la un centru de decodare independent din localitatea dvs, poate reusesc dansi sa il decodeze. Dupa decodare va puteti abona la ce retea doriti dvs.

  • Buna seara,
   Deblocarea retelei telefoanelor cumparate de la Orange se poate face in urmatoarele conditii:

   -decodarea este gratuita daca nu obligatii contractuale sau pretul telefonului nu a fost subventionat;
   -decodarea costa 410 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit;
   -deblocarea costa 51.82 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit iar perioada contractuala a expirat;

 6. Pentru Samsung S10 Plus proaspat cumparat de la Vodafone UK nu merge free. Am comandat si am primit codul de retea si codul puk in 2 ore de pe www. decodare .info
  Recomand si altora care au nevoie de cod de retea pentru modele noi de Samsung. Multumesc

 7. Buna ziua am si eu nevoie de ajutor
  Iam cumparat soacrei mele un telefon si am bagat cartela de rcs-rds si imi spune cartela sim incorecta retea blocata la introducerea cartelei

 8. Am un telefon DIGI.mobil. și vreau să-l decodez. Am fost la un centru de reparat telefoane în Urziceni si mi-a spus ca nu se poate decoda. Vă rog să-mi spuneti si mie cum să procedez. Vă mulţumesc.

 9. Salut!
  Am un iPhone xs și am ne de la orange pe esim
  As vrea sa introduc și o alta cartela
  Dar este blocat orange
  Fiind dualism dc nu pot folosi și alta rețea?
  Mersi?

  • Buna ziua,
   Daca este blocat in reteaua Orange puteti folosi doua cartele insa doar din reteaua Orange.
   Deblocarea retelei telefoanelor cumparate de la Orange se poate face in urmatoarele conditii:
   decodarea este gratuita daca nu obligatii contractuale sau pretul telefonului nu a fost subventionat;
   decodarea costa 410 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit;
   deblocarea costa 51.82 lei/TVA inclus daca avem un abonament nou, daca am beneficiat de un pret subventionat sau daca am primit telefonul la fidelizare la un pret special sau gratuit iar perioada contractuala a expirat;

 10. Luna aceasta am inchis abonamentul meu vodafone . Dar vreau sa utilizez telefonul in continuare . Îmi cere un cod când introduc noua cartelă cum pot afla acel cod.Va multumuesc

  • Deblocarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se poate face de catre Vodafone in urmatoarele conditii:

   -pentru abonamentele Vodafone cu perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) la care inca ne aflam in perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 50.42 euro/TVA inclus;
   -pentru abonamentele Vodafone care au avut perioada contractuala de pana la 12, respectiv 24 luni (in functie de perioada pe care am ales-o) dar la care a expirat perioada contractuala, decodarea se poate face intr-un service autorizat Vodafone sau printr-un cod de deblocare oferit de catre Vodafone iar pretul este 10.08 euro/TVA inclus;
   -deblocarea retelei telefoanelor achizitionat „la liber” fara abonament Vodafone se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate de la Vodafone cu o cartela prepay se poate face gratuit;
   -decodarea telefoanelor cumparate in rate se face gratuit;
   -daca facem rezilierea contractului, chiar si inaintea expirarii perioadei contractuale (in conditiile mentionate de catre Vodafone in contract), decodarea telefonului se poate face gratuit;
   Decodarea retelei pentru telefoanele achizitionate de la Vodafone se face in urma unei cereri scrise intr-un punct Vodafone si dureaza maxim 15 zile lucratoare.

  • Telefoanele fix-mobile oferite de catre RCS – RDS nu se pot decoda. Ei nu ofera suport pentru asa ceva si personal nu am incercat acest lucru insa nu cred ca merita efortul sa incerci.

 11. Salut am un Nokia Lumia 625 si atuncii cand bag cartela telekom in telefon imi spune: Acest dispozitiv este blocat in reteaua unui anumit operator de telefonie mobila. Contactatii operatorul de telefonie mobila pentru a obtine codul de deblocare. Au mai ramas 9 incercari.
  MA PUTETI AJUTA VA ROG?