Lupte din umbra in exclusivitate pe Epic Drama
Serialul finlandez Lupte din umbra va fi disponibil in exclusivitate pe Epic Drama de astazi, 27 august, ora 22:00, conform unui comunicat emis catre media-max.ro.

In anii 1950, cel mai fierbinte punct de pe harta Razboiului Rece nu este nici Washington DC, nici Moscova, ci Helsinki, unde KGB-ul și CIA se luptă pentru a obtine controlul asupra Finlandei, o tarisoara nordica inghesuita intre marile puteri de la Est și Vest.

Intre cele doua superputeri se acumuleaza tensiuni tot mai mari, iar Fist, o echipa a Serviciilor Secrete finlandeze, se lupta sa mentina independenta tarii si unitatea acestui grup.

Cand cea mai noua membra a echipei incepe sa descopere adevarul despre trecutul ei, în contextul in care se apropie cu pasi repezi alegerile prezidentiale din Finlanda, mizele personale si profesionale ale acestor conflicte devin tot mai mari, iar membrii grupului Fist constata ca le revine misiunea de a apara viitorul tarii lor.

Serialul Lupte din umbra (Engleza: Shadow Lines – Finlandeza: Nyrkki) a avut un impact puternic asupra peisajului TV din Finlanda, dupa ce a adus în 2020 nominalizari la Premiile Golden Venla (echivalentul finlandez al Premiilor Emmy) pentru duetul de regizori Antti-Jussi Annila si Alli Haapasalo, ca si pentru Emmi Parviainen, actrita din rolul principal.

Regizorul AJ Annilaeste cunoscut mai ales pentru alegerile sale originale si neconventionale. Filmul sau kung-fu Jade Warrior (2006) si filmul de groaza Sauna (2008) au castigat multiple premii internationale, iar serialul sau de pirati de aventura Heroes of the Baltic Sea (2016) a castigat Premiul pentru cel mai bun serial dramatic din Finlanda.

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Annila, The Eternal Road (2017), a fost nominalizat la un record de 13 premii Jussi (Oscaruri finlandeze) si a primit 6 premii, inclusiv cel mai bun film si cel mai bun regizor.

Lupte din umbra in exclusivitate pe Epic Drama

Regizoarea si scenarista Alli Haapasalo a absolvit Scoala de Film a Universitatii Aalto cu o comedie de 30 de minute Fata care nu a avut probleme, film ce s-a bucurat de review-uri bune la nivel international. La New York, a inceput in programul absolvent al Universitatii din New York si, in decurs de zece ani, a scris si regizat multe scurtmetraje si o serie de filme de lung metraj.

Pe gheata subtire s-a numit proiectul ei de absolvire, un film de 60 de minute, care a fost bine primit la festivalurile din Statele Unite, precum și în Europa.
Kristi Manninen este doctor în istorie si autor de succes si scenarist premiat. A scris peste 120 de carti, inclusiv mai multe romane istorice. A scris peste 300 de episoade de seriale TV de fictiune de top si premiate, printre care și drame istorice. A cercetat pe larg Kekkonen, istoria politica finlandeza si Finlanda postbelica pentru diverse proiecte.

Printre scrierile lui Katri Manninense se afla trei lungmetraje, un film de animatie de lung metraj si 17 seriale de televiziune, de la filmul de fantezie pentru copii Borderwood Stories, la thrillerul de spionaj Shadow Lines. Debutul sau regizoral, documentarul Now or Never a fost nominalizat la Premiile Golden Venla in 2015.

Filmarile serialului Lupte din umbra au inceput in 2019, fiind disponibil in prezent un singur sezon cu 10 episoade. Nota serialului pe IMDB este 7.8 din doar 98 de recenzii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU