Defraggler – Cel mai bun program de defragmentat HDD-ul.

În opinia mea, Defraggler este cel mai bun soft de defragmentat hard disk-ul. Acest softuleț este creat de compania Piriform, aceeași care oferă și softul pentru curățat pc-ul, Ccleaner (asta ca să vă faceți o idee).

Defragmentarea hard disk-ului este importantă atât pentru a mări durata de viață a acestuia și pentru a reduce sau elimina zgomotele enervante cât și pentru a face sistemul de operare să ruleze mai rapid și mai fluent.

În mare parte programul are o interfață user-friendly, ce nu îți înnebunește ochii cu tot felul de opțiuni. Chiar și așa, Defraggler este un soft destul de complex, ce are grijă ca hard disk-ul utilizatorului să fie cât mai în siguranță și cât mai bine optimizat.

Ceea ce e sigur e că Defraggler este mult mai bun decât programul standard din Windows de defragmentat. Defraggler reține tot ce se întâmplă cu hard disk-ul, lucru pe care Windows-ul nu-l face. Tot odată mai oferă utilizatorului și alte informații destul de importante despre HDD. De exemplu, durata de funcționare, numărul de cicluri pornit/oprit, temperatura și starea de funcționare a HDD-ului.

În plus, pentru cei care au mai multe HDD-uri (sau nu), Defraggler oferă informații despre producătorul unității de stocare, seria acesteia, tipul, viteza platanelor, viteza de scriere și citire, etc…

Până și viteza de defragmentare a partițiilor este mai rapidă decât în cazul softului cu care vine Windows-ul preinstalat. Din păcate, Defraggler nu este disponibil decât pentru Windows (valabil atât pentru varianta de 32 de biți cât și pentru cea de 64 de biți). Pentru Linux nu există versiune de Defraggler fiindcă, din câte știu, acest sistem de operare nu are nevoie de defragmentări ale disk-ului.

Programul costă 25 de dolari dar se poate descărca și o variantă gratuită de pe site-ului oficial. Varianta gratuită nu este demo, ci doar conține câteva link-uri publicitare . Puteți descărca Defraggler de pe site-ul www.piriform.com sau dând click pe butonul de descărcare de mai jos (care este o cale directă tot către site-ul oficial).


download aplicatie din google play

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII