Calculatorul nu se mai trezeste atunci cand este in sleep.
Am primit mai multe comentarii pe unul dintre articolele postate pe acest site in care, mai multi utilizatori se plang de o problema comuna. Calculatorul lor nu se mai trezeste din sleep (hibernare), chiar daca apasa pe butoanele tastaturii sau ale mouseului.

Daca aveti aceasta problema, trebuie sa urmati cativa pasi pentru a o rezolva. Pentru a inchide calculatorul atunci cand este blocat, trebuie sa tinem apasat butonul de power cateva secunde.

Calculatorul nu se mai trezeste atunci cand este in sleep (hibernare).
Pentru a rezolva problema, trebuie sa urmam cativa pasi (tutorialul este exclusiv pentru Windows).

 1. Acordam drepturi mouse-ului si tastaturii sa trezeasca Windowsul. Pentru a face asta, trebuie sa deschidem run (apasam fereastra + r) si tastam devmgmt.msc, urmat de tasta enter. Se va deschide fereastra „Device Manager”, si alegem din lista „Keyboards”. Apasam click dreapta pe prima tastatura apoi properties.
  Mergem la tabul „Power Management” si bifam „Allow this device to wake up the computer”
  drepturi tastaturii sa trezeasca windowsul
 2. Dezactivam „Fast startup” din setarile de power.
  Pentru a face acest lucru, trebuie sa mergem in control panel (apasam fereastra+r, tastam control si apasam enter), cautam power si dam click pe primul rezultat, power option. In partea stanga apasam „Choose what power buttons do”. Click pe „Change settings ” that are currently unavailable” si astfel putem debifa functia „Turn on fast startup (recommanded).
 3. Dezactivam „Allow hybrid sleep”.
  Pentru asta, trebuie sa mergem din nou la meniul de power, bifam „High performance” si in aceeasi linie, selectam „Change plan settings”. Selectam „Change advanced power settings” si extindem meniul „sleep”. Setam pe off „Allow hybrid sleep” iar „Allow wake timers” il setam „Enable”.

Pentru a face aceste modificari, trebuie sa avem drepturi de administrator pe sistemul de operare. Mai jos regasiti un tutorial video cu toate modificarile descrise deasupra.

O alta solutie, ar fi reinstalarea (updatarea) driverelor de pe siteul producatorului. In special cele proprii, dedicate acestor functii dar si cele pentru placa de baza, ale deviceurilor si ale celorlalte componente. Pe langa un update la drivere, putem incerca si un update la sistemul de operare.

Daca problema persista, nu ezitati sa postati un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos sau sa ne trimiteti un mesaj prin intermediul formularului de contact de pe site si vom incerca sa rezolvam problema probema dumneavoastra.

Totodata, va asteptam parerile legate de functia de sleep si daca este bine sa oprim sau sa punem calculatorul in sleep.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.