Digi (RCS – RDS) lanseaza serviciul 4G (inclusiv VoLTE si VoWIFI) pentru cartele prepay

Compania Digi ofera de ieri serviciul 4G disponibil in mod automat pe cartelele prepay, impreuna cu serviciile VoLTE si VoWIFI. Prin aceasta mutare cei de la Digi isi imbunatatesc platforma de telefonie mobila prepaid, un mare inconvenient ramanand in continuare nefunctionarea serviciului roaming (atat vocea cat si datele) pe aceste cartele prepay.

RCS – RDS a inceput distribuirea cartelelor prepaid pentru prima data acum peste 3 ani insa in acel moment nu era un serviciu avantajos. Nu existau minute incluse, nici macar in retea, costul unui minut in retea fiind 1 cent/minut fara tva. La sfarsitul anului 2015 acestia au inceput sa ofere extraoptiuni pe cartelele prepay, devenind competitivi inclusiv pe acest segment, dupa succesul avut cu abonamentele Digi Mobil Nelimitat.

Desi un inconvenient mare este in continuare lipsa serviciului roaming international pe cartelele prepay, ieri reprezentantii Digi au anuntat lansarea serviciului 4G pe cartelele prepay, inclusiv functionarea serviciilor suplimentare VoLTE (apeluri efectuate prin reteaua 4G) si VoWIFI (apeluri efectuate prin reteaua wireless).

Un avantaj al cartelelor prepay Digi a fost mereu perioada de valabilitate extinsa. Cand cartelele prepay au fost oferite prima data aveam o perioada de valabilitate a creditului de 6 luni si o perioada de gratie de inca 6 luni. Deci, o perioada de valabilitate a cartelei de 12 luni. Ireal, insa asta se intampla la acea vreme cu cartelele al carui credit minim era 3 euro. Astazi putem avea creditul initial 2 euro iar perioada de valabilitate a creditului este de 3 luni, inca sunt suficient de avantajoase aceste conditii.

In prezent, pe cartelele Digi prepay putem avea urmatoarele optiuni:

 • Hipsterova – 2 euro – valabilitate o luna;
 • Diva – 2 euro – valabilitate 3 luni;
 • Bogatinov – 3 euro – valabilitate o luna;
 • Deluxovici – 3 euro – valabilitate 3 luni;
 • Dinerovich – 4 euro – valabilitate o luna;
 • Bashtanov – 4 euro – valabilitate 3 luni;
 • Optiune 1 GB – 1 euro – valabilitate o luna;

Preturile sunt fara TVA.

Cartelele prepay se pot achizitiona din punctele de prezenta Digi insa reincarcarea acestora se poate face prin mai multe modalitati, inclusiv online pe site-ul Digi Romania.

Odata cu dezvoltarea exponentiala a retelei mobile 3G/4G Digi, consider binevenite aceste imbunatatiri ale serviciului de telefonie mobila prepay, personal cred ca in viitor vor deveni si mai competitivi fata de Orange, Vodafone si Telekom asa cum s-a intamplat si pe partea de abonamente.

Gasiti AICI modelele pe care functioneaza serviciile VoLTE si VoWIFI in reteaua Digi.

Voi ce parere aveti despre aceste modificari aduse in reteaua Digi pe cartelele prepay?

Update 22.05.2020: Desi Digi a anuntat printr-un comunicat ca serviciile VoLTE si VoWIFI functioneaza avand cartele prepay, mai multi utilizatori au anuntat ca serviciul nu este functional;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

10 COMENTARII

  • Cei de la Digi au anuntat printr-un comunicat de presa ca functioneaza, motiv pentru care am publicat si acest articol.
   Am actualizat articolul specificand ca mai multi utilizatori au raportat nefunctionarea acestor servicii pe cartela prepay.

 1. La cartela digi nu merge Volte, am vorbit cu cei de la relații cu clienții și mi au spus ca serviciul nu este disponibil la cartela
  deși folosesc un telefon compatibil!
  😰😰😰

 2. Iata ca a trecut 1 an de cand voi ati afirmat lansarea serviciilor VoLTE si VoWIFI pentru cartela prepaid Digi….dar nu este adevarat ! In urma articolului vostru am cumparat o cartela Digi pentru a utiliza serviciile respective si nu sunt active !!! Cei de la Digi mi-au spus ca nu au lansat serviciile decat pentru abonament !!! Deci…..care este adevarul?
  Cine-mi deconteaza cartela ???