Digi Mobil a implementat serviciul Volte prin 4G si VoWIFI. Incepand cu data de 20.10.2017, Digi Mobil a implementat serviciul Volte si VoWIFI ce permite efectuarea de apeluri Voce prin reteaua 4G si chiar reteaua Wifi la care este conectat dispozitivul mobil.

Pana in prezent, in momentul unui apel, telefonul comuta automat reteaua pe 3G. Astfel, toate apelurile voce erau efectuate prin 3G. Prin serviciul Volte, telefonul va putea efectua apeluri prin reteaua 4G Digi Mobil si chiar prin reteaua wireless la care este conectat dispozitivul. Astfel, timpul de astepare din momentul initierii apelului si pana la efectuarea acestuia va disparea. Totodata, calitatea audio va fi mult superioara fata de cea prin apelurile clasice.

Digi Mobil a implementat serviciul Volte prin 4G si VoWIFI. Iata care sunt beneficiile serviciului Volte si VoWIFI:

 • Voce si trafic simultan. De acum, poti efectua acelasi operatii consumatoare de date, chiar si in timpul unui apel. De exemplu, poti naviga pe internet in timp ce folosesti apelurile.
 • Calitate apelurilor va fi mult mai buna. Apelurile prin Volte vor fi HD, astfel, calitatea acestora va fi superioara fata de apelurile clasice cu care ne-am obisnuit. Zgomotul de fundal va fi redus semnificativ.
 • Timpul de asteptare va fi zero sau aproape de zero. Timpul de asteptare din momentul initierii apelului si pana in momentul efectuarii acestuia va disparea. Astfel, telefonul apelatului va urma sa sune imediat ce initiem apelul.
 • Acoperirea se va extinde datorita posibilitatii efectuarii apelurilor prin reteaua WIFI.  Serviciul VoWIFI va aduce un plus retelei fiindca, majoritatea dintre noi avem acasa o retea Wifi cu conexiune de internet de la RDS ce ne va ajuta la efectuarea apelurilor voce. Este important de retinut ca putem folosi acest serviciu doar daca avem acasa o retea Wi-Fi cu internet furnizat de catre RDS sau daca ne aflam intr-o zona in care exista HotSpot Digi Wi-Fi.

Din pacate, acest serviciu este disponibil doar pe cateva modele de telefone insa, in viitorul apropiat, Digi va implementa Volte pe aproape toate telefonele cu 4g

Serviciul Volte se va activa automat atunci cand telefonul se va conecta automat la internet.

Update 08.12.2017: Serviciul VoWiFi functioneaza si cu alte conexiuni de internet wireless (pe langa conexiunile RCS & RDS) insa conditia este sa nu fie blocat acest serviciu de catre operatorul respectiv.

Telefoanele compatibile momentan sunt:

 1. Samsung GALAXY S8 (SM-G950F) si S8+ (SM-G955F);
 2. Xiaomi MI6
 3. ZTE A320
 4. AllView P4 Pro
 5. AllView P7 Lite
 6. AllView P7 Pro (software-ul va fi disponibil din ianuarie 2018)
 7. AllView P9 Life
 8. AllView X3 Soul Style (software-ul va fi disponibil din ianuarie 2018)
 9. AllView X4 Soul Infinity S
 10. AllView X4 Soul Infinity Z
 11. Samsung Galaxy J3 (2017) (software-ul va fi disponibil din februarie 2018)
 12. Samsung Galaxy J5 (2017) J530F (software-ul va fi disponibil din ianuarie 2018)
 13. Samsung Galaxy A5 (2017) (software-ul va fi disponibil din martie 2018)

DigiMobil a lansat deja serviciul VoLTE pe data de 20.10.2017 ramanand sa implementeze VoWIFI.

Digi Mobil si ALLView anunta ca vom avea noi telefoane disponibile pentru a utiliza serviciile suplimentare VoLTE si VoWiFi: incepand cu 05.12.2017 modelul P4 Pro si modelele din gama Infinity iar incepand cu luna ianuarie 2018 modelele P7 Pro si X3 Style, spun reprezentantii RCS & RDS pe site-ul oficial.

Conform ultimului comunicat de presa al companiei RCS & RDS din 29.11.2017, primele telefoane care vor suporta serviciul VoWiFi vor fi Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8+ in urma unui update de software disponibil incepand cu luna februarie 2018.

In plus, vom putea folosi inca doua modele de telefoane pentru serviciul VoLTE: Samsung Galaxy J5 2017 (software-ul va fi disponibil incepand cu luna ianuarie 2018) si Samsung Galaxy J3 2017 (software disponibil incepand cu luna februarie 2018).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

12 COMENTARII

  • Momentan cei de la RCS & RDS nu au anuntat nimic privind aceste modele de telefoane Samsung (este nevoie de update de software pentru aceste 2 servicii). Verifica periodic lista de telefoane compatibile pe care am trecut-o mai sus deoarece o updatez frecvent, in functie de informatiile publicate de Digi.

 1. „Serviciul Volte va aduce un plus retelei fiindca, majoritatea dintre noi avem acasa o retea Wifi ce ne va ajuta la efectuarea apelurilor voce” NOPE!
  VoLTE si VoWIFI is 2 ciorbe diferite. 🙂

 2. Astia si-au dat seama ca nu au retea si au aruncat pe carca wifiului. Parca vad ca cei care suna in call center cu probleme de semnal pe telefon se vor izbi de explicatia „Nu va functioneaza wifiul bine”. :))