Digi Mobil a implementat serviciul Volte prin 4G si VoWIFI. Incepand cu data de 20.10.2017, Digi Mobil a implementat serviciul Volte si VoWIFI ce permite efectuarea de apeluri Voce prin reteaua 4G si chiar reteaua Wifi la care este conectat dispozitivul mobil.

Pana in prezent, in momentul unui apel, telefonul comuta automat reteaua pe 3G. Astfel, toate apelurile voce erau efectuate prin 3G. Prin serviciul Volte, telefonul va putea efectua apeluri prin reteaua 4G Digi Mobil si chiar prin reteaua wireless la care este conectat dispozitivul. Astfel, timpul de astepare din momentul initierii apelului si pana la efectuarea acestuia va disparea. Totodata, calitatea audio va fi mult superioara fata de cea prin apelurile clasice.

Digi Mobil a implementat serviciul Volte prin 4G si VoWIFI. Iata care sunt beneficiile serviciului Volte si VoWIFI:

 • Voce si trafic simultan. De acum, poti efectua acelasi operatii consumatoare de date, chiar si in timpul unui apel. De exemplu, poti naviga pe internet in timp ce folosesti apelurile.
 • Calitate apelurilor va fi mult mai buna. Apelurile prin Volte vor fi HD, astfel, calitatea acestora va fi superioara fata de apelurile clasice cu care ne-am obisnuit.
 • Timpul de asteptare va fi zero sau aproape de zero. Timpul de asteptare din momentul initierii apelului si pana in momentul efectuarii acestuia va disparea. Astfel, telefonul apelatului va urma sa sune imediat ce initiem apelul.
 • Acoperirea se va extinde datorita posibilitatii efectuarii apelurilor prin reteaua WIFI.  Serviciul VoWIFI va aduce un plus retelei fiindca, majoritatea dintre noi avem acasa o retea Wifi cu conexiune de internet de la RDS ce ne va ajuta la efectuarea apelurilor voce. Este important de retinut ca putem folosi acest serviciu doar daca avem acasa o retea Wi-Fi cu internet furnizat de catre RDS sau daca ne aflam intr-o zona in care exista HotSpot Digi Wi-Fi.

Din pacate, acest serviciu este disponibil doar pe cateva modele de telefone insa, in viitorul apropiat, Digi va implementa Volte pe aproape toate telefonele cu 4g

Serviciul Volte se va activa automat atunci cand telefonul se va conecta automat la internet.

Telefoanele compatibile momentan sunt:

 1. Samsung GALAXY S8 (SM-G950F) si S8+ (SM-G955F);
 2. Xiaomi MI6
 3. ZTE A320

DigiMobil a lansat deja serviciul VoLTE pe data de 20.10.2017 ramanand sa implementeze VoWIFI.

6 COMENTARII

 1. „Serviciul Volte va aduce un plus retelei fiindca, majoritatea dintre noi avem acasa o retea Wifi ce ne va ajuta la efectuarea apelurilor voce” NOPE!
  VoLTE si VoWIFI is 2 ciorbe diferite. 🙂

 2. Astia si-au dat seama ca nu au retea si au aruncat pe carca wifiului. Parca vad ca cei care suna in call center cu probleme de semnal pe telefon se vor izbi de explicatia „Nu va functioneaza wifiul bine”. :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here