Problema detectare cartela SIM.

Daca intampinam aceasta problema, putem urma cativa pasi pentru a descoperi cauza exacta a problemei. Aceasta eroare apare de obicei din doua motive: Telefonul are o problema sau cartela s-a defectat. O a treia cauza poate fi de la retea insa numarul cazurilor a fost foarte mic, motiv pentru care nu vom discuta despre acest aspect.

Problema detectare cartela SIM – Cum detectam problema
Pentru a remedia problema trebuie sa detectam cauza. Cel mai simplu mod este sa introducem cartela sim din telefonul cu probleme intr-un alt telefon. Daca intr-un alt telefon cartela se conecteaza la retea si nu mai apare aceasta eroare, problema este de la telefon. Daca nici in noul telefon cartela nu se conecteaza la retea, atunci cel mai probabil cartela este defecta (demagnetizata).

Problema detectare cartela SIM – Cartela este defecta (demagnetizata)
Daca avem probleme cu cartela sim, va trebui sa o inlocuim cu una noua. Pentru asta, trebuie sa apelam la operatorul nostru de telefonie si o va inlocui. Din pacate nu stiu daca inlocuirea cartelei cu una noua este gratuita sau contra-cost.

Problema detectare cartela SIM -Telefonul este defect
Daca am testat mai multe cartele in telefon si acesta nu recunoaste niciuna, problema este mai mult ca sigur de la telefon. Iata pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a rezolva problema:

 1. Revenire la setarile din fabrica. Pentru asta trebuie sa mergem in meniu si sa selectam revenire la setarile din fabrica (atentie, se vor sterge toate datele). Daca problema nu este rezolvata, vom merge la urmatorul pas;
 2. Hard reset. Hard resetul se realizeaza doar din meniul recovery al telefonului sau al tabletei dumneavoastra. Din pacate, procedura de hard reset este diferita de la un model de telefon la altul. Pentru a vedea cum se face hard reset pentru fiecare model de telefon, cautam simplu pe google modelul de telefon urmat de hard reset.
  Daca dupa hard reset problema nu este rezolvata, putem trece la urmatorul pas;
 3. Reinstalarea softului de pe site-ul producatorului. Aceasta solutie poate rezolva problema insa recomand sa recurgeti la aceasta soltuie doar daca sunteti utilizatori experimentati (se poate brickui dispozitivul). Totodata, daca telefonul/tableta mai sunt inca in garantie, nu instalati softul fiindca se poate pierde garantia. Trimiteti-l in service pentru rezolvarea problemei;
 4. Daca nici cu reinstalarea softului problema nu este rezolvata, atunci aceasta este de natura hardware. Din acest motiv, daca ati ajuns la acest pas si problema nu este rezolvata, recomand sa duceti telefonul la un service autorizat.

Problema detectare cartela SIM dupa ce a cazut telefonul. 
Daca dupa un soc fizic, dispozitivul nu mai poate detecta cartela sim, atunci problema este de natura hardware si recomand sa trimiteti dispozitivul intr-un service autorizat.

Problema detectare cartela SIM Samsung Galaxy S4

O problema frecventa privind detectarea cartelei SIM apare pe modelul Samsung Galaxy S4, apare mesajul „SIM card not inserted”, problema poate fi din cauza cititorului de cartele SIM insa pentru a ne da seama exact de acest lucru trebuie sa urmam pasii de mai sus in vederea identificarii problemei.

Daca v-ati lovit de aceasta problema, nu ezitati sa postati un comentariu si vom incerca sa va oferim ajutor, atat cat se poate.

Toti pasii de deasupra ii faceti pe riscul dumneavoastra si nu raspundem pentru orice defect aparut (ma refer la pasul 2 si 3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

144 COMENTARII

 1. Buna ziua,am achizitionat un s6 edge pt foarte putini bani,pt ca s-or ieftinit destul in momentul de fata,l-am luat cu 90 de lei din 2 motive,unul ca e sparta sticla ceea ce nu ma afecteaza prea mult si al 2-lea lucru,nu face nimic daca introduc cartela sim ,absolut nimic,problema e ca as vrea sa il fac sa functioneze si cu sim in el,s-ar putea de la socul suferit cum a fost sparta sticla ma gandesc,nu stiu,se poate face ceva?

  • Buna ziua,
   Parerea mea este ca a fost foarte ieftin cu un motiv, iar problemele sunt clare.
   Cartela aceasta a functionat in alt telefon? Daca in alt telefon functioneaza iar in acesta nu, atunci e clar o problema si cu cititorul de cartele. Verificati-l intr-un service, posibil sa vi-l repare.