Digi (RCS – RDS) va lansa primul program TV 4k din Romania – Digi 4k

In cursul sedintei CNA de astazi, 30.10.2018, Digi (RCS – RDS) a primit licenta pentru programul Digi 4k, acesta urmand sa fie primul program 4k (Ultra HD) din Romania.
Canalul Digi 4k ar urma sa fie un program care va difuza documentare, filme, meciuri de fotbal, acesta fiind un post de televiziune generalist.
Programul 4k ar urma sa fie lansat undeva in jurul perioadei 8-9 noiembrie conform reprezentantilor Digi insa personal ma indoiesc de acest lucru, fiind vorba de o perioada atat de scurta de la depunerea cererii pentru licenta.

Digi (RCS – RDS) va lansa primul program TV 4k din Romania – Digi 4k. Digi 4k va fi disponibil in sistem pay tv (vom reveni cu informatii despre costul pe care va trebui sa il platim) si este destinat abonatilor RCS – RDS care detin un televizor 4k. Programul va difuza emisiuni de sport, transmisii live, muzica, documentare, filme, fiind in principiu un program generalist.
Interesant ca Digi 4k va emite inclusiv in Europa Centrala si Sud-Estul Europei.
Programul Digi 4k ar urma sa fie dupa cum urmeaza:

 • Luni – duminica 08:00 – 10:00 – muzica (videoclipuri);
 • Luni – duminica 10:00 – 20:00 – competitii sportive, filme si documentare;
 • Luni – duminica 20:00 – 00:00 – documentare, filme si competitii sportive;
 • Luni – duminica 00:00 – 08:00 – reluari;
 • Marti – miercuri – joi si in intervalul 20:00 – 00:00 – transmisiuni live Europa League, Champions League, campionate interne europene;

Desi majoritatea abonatilor RCS – RDS nu au televizoare 4k, personal nu cred ca au nici full-hd insa prin lansarea programului Digi 4k consider ca vor exista urmatoarele beneficii pentru compania Digi:

 • o campanie de marketing extraordinara, urmand sa fie prima companie din Romania care va lansa un program 4k; cu siguranta isi vor face foarte multa publicitate in urma acestei operatiuni;
 • programul Digi 4k va fi disponibil in format pay tv, deci isi vor amortiza o parte din investitie si din pretul acestui program, chiar daca va fi unul mic;
 • posibilitatea de a lansa noi campanii de vanzare de televizoare 4k, in felul acesta abonatii ar putea fi convinsi mai usor sa achizitioneze un televizor 4k, avand in vedere ca exista un program generalist care poate fi vizionat la aceasta calitate – Digi deja ofera televizoare full HD in foarte multe localitati din Romania;

Digi (RCS – RDS) va lansa primul program TV 4k din Romania – Digi 4k.
Digi 4k este un proiect pe un an de zile, in functie de succesul acestui program oficialii Digi vor lua o decizie in ceea ce priveste acest program. Desi este vizibil succesul programelor Digi (Digi Sport, Digi Life, Digi Animal World, Digi World, etc.) sa nu uitam de esecul rasunator pe care l-au avut cu programul 10 TV, program in care s-a investit o suma foarte mare.

Bineinteles, acest program va fi disponibil doar abonatilor care au televizoare 4k, abonatii cu televizoare HD sau full HD nu vor receptiona acest program la calitate 4k.
Licenta a fost solicitata pentru difuzare pe satelit insa aceasta licenta poate fi folosita si pentru retransmisie pe cablu. Deci, sansele sunt ca acest program sa fie disponibil atat pe satelit (DTH) cat si pe cablu digital.

Prin programul Digi 4k, compania Digi va iesi in fata si va avea parte de o reclama foarte buna, vom vedea daca ceilalti operatori din Romania vor aduce plusuri pentru abonatii lor.
Cand vom avea informatii despre data exacta cand acest program va incepe emisia sau informatii despre costul programului Digi 4k, vom anunta aici.
P.S. – Logoul publicat nu este oficial.
Sursa: paginademedia.ro

Update 31.10.2018: Clientii Digi nu vor primi decodoare 4k, se vor distribui doar smart cam-uri (cartele CI+) pentru a putea receptiona programul Digi 4k. Multumim colegului Bebe pentru informatii;

Update 23.11.2018: Digi 4k a intrat in grila RCS – RDS, momentan in Bucuresti. Vom reveni cu informatii despre pozitie si frecventa. In Bucuresti frecventa este 498000; simbol:6900; modulatie: 256QAM; pozitia 200; Ii multumim lui Ionut pentru informatii;

Astazi si maine programul Digi 4k se afla in teste urmand ca poimaine dupa ora 15:00 sa fie disponibil oficial abonatilor. Pentru receptia programului Digi 4k trebuie sa avem un televizor 4k.

Programul Digi 4k a intrat deja in grila in majoritatea zonelor din tara.

Update 25.11.2018: Pe unele televizoare 4k nu functioneaza programul Digi 4k deoarece acele televizoare sunt mai vechi si nu suporta modalitatea de decodare HEVC. Deci, pentru a putea receptiona Digi 4k trebuie sa avem un TV 4k care sa suporte HEVC.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

29 COMENTARII

 1. nu merge sa receptionez digi 4k am televizor 4k dar am ecran negru fara sunet nu prind digi4k cum trebuie
  nu am receiver digi am cablul direct in tv
  nu trebuia sa mearga?

 2. Digi 4k poate fi receptionat in acest moment in urmatoarele localitati:Bucuresti, Suceava, Baia Mare, Satu Mare, Sibiu, Targoviste, Vaslui, Targu Jiu, Oradea, Cluj, Iasi, Constanta, Craiova, Brasov, Mures, Timisoara, Bacau, Arad, Piatra Neamt, Ploiesti, Resita, Pitesti, Valcea, Galati, Braila, Focsani, Buzau, Alexandria, Slatina, Severin, Alba, Bistrita, Botosani, Zalau, Deva.
  Pentru a receptiona programul Digi 4k trebuie sa aveti un TV 4k fara decodor sau smartcam Digi.
  Daca aveti decodor/smartcam Digi sau daca nu aveti un TV 4k atunci programul nu o sa aiba imagine dar va avea sunet.

  • Ce model de TV ai, este 4k? Ai un decodor de la Digi?
   Daca ai un decodor de la Digi, atunci programul Digi 4k nu o sa functioneze, o sa ai ecran negru cu sunetul functional.
   Aceeasi chestie daca nu ai un TV 4k.

 3. am si eu o nedumerire referiltor la televiziunea digi 4k cati romanii vor receptiona televizinea deoarece sunt foarte putini la ora actuala care au televizioare caresuporta 4k iar decodoarele actuale nu cred ca suporta nici ele 4k deci nuvad rostul unei astfel de televiziuni

  • In raport cu numarul total de abonati, intr-adevar, sunt putini romani insa ca numar sunt destul de multi. Televizoarele 4K au devenit din ce in ce mai accesibile la pret iar romanii, din punctul meu de vedere, cumpara si ceea ce nu au nevoie doar pentru a se lauda cu produsul respectiv. Cunosc multe persoane care au televizoare 4k, unii dintre ei chiar il folosesc in sensul ca vizioneaza filme blu-ray (4k) de pe laptop conectat la tv iar altii nu il folosesc. In plus, pentru Digi, programul Digi 4k o sa fie mai mult o lovitura de marketing, vor face foarte multa reclama ca fiind prima televiziune din Romania care lanseaza program 4k, reclama aceasta este foarte valoroasa. De asemenea, altii scot televizoare 8k, usor usor vor avansa si programele de televiziune 4k inclusiv la noi in tara.