Activare / dezactivare wifi Digi (RCS & RDS)
In acest articol vom mentiona modalitatile prin care putem activa sau dezactiva reteaua de internet wireless pe echipamentele oferite de Digi (ONT-uri sau routere). Serviciul wifi este activat by default pe aceste echipamente, vom mentiona metodele prin care se poate dezactiva wifi-ul considerand ca activarea se face din acelasi meniu / folosind acelasi buton.

In mod normal, pe un router/ONT serviciul wifi se poate dezactiva folosind butonul de pe echipament sau din interfata de administrare a dispozitivului. In continuare vom detalia aceste aspecte.

Pentru logarea pe interfata de administrare puteti gasi datele de logare pe articolul dedicat fiecarui model in parte (puteti gasi articolul necesar folosind functia de cautare de pe pagina principala a site-ului).

Activare / dezactivare wifi Huawei OptiXstar HG8147X6 / HG8247H / HG8121H / HG8143A5

Vom incepe cu unul dintre cele mai noi modele de ONT-uri oferite de Digi dar se aplica si pentru modele mai vechi de ONT-uri Huawei. Dezactivarea retelei wireless se poate face din interfata de administrare accesand sectiunea WLAN – selectam sectiunea aferenta frecventei pentru care dorim dezactivarea wifi, 2.4G Basic Network Settings sau 5G Basic Network Settings – debifam optiunea Enable SSID – selectam Apply.
Aceste modele nu au buton wifi.

Activare / dezactivare wifi Fiberhome AN5506

Acest model are buton wifi insa nu functioneaza, astfel incat dezactivarea va trebui sa fie facuta din interfata de administrare selectand sectiunea Settings.

Activare / dezactivare wifi Fiberhome HG6544

Asemenea modelului anterior, Fiberhome HG6544 are buton wireless (situat lateral) insa nu functioneaza. Dezactivarea se poate face din interfata accesand Settings – Wifi – Basic – Radio Off.

Activare / dezactivare wifi ZTE F660 / F660RV1

Modelele ZTE F660 si F660RV1 au buton wifi insa nu avem informatii daca functioneaza sau nu. Avand in vedere ca nu am primit nemultumiri din partea utilizatorilor privind nefunctionarea butonului (pentru alte modele am primit mai multe mesaje de nemultumire in acest sens), e posibil sa functioneze activarea si dezactivarea wifi din buton.

Daca totusi nu functioneaza sau doriti sa o faceti din software, puteti accesa sectiunea Network – WLAN – Basic – Wireless RF Mode: Disabled.

Activare / dezactivare wifi ZTE F618

ONT-ul ZTE F618 are buton wifi insa nu functioneaza, am primit confirmari despre acest aspect din partea multor abonati Digi. O problema este ca dezactivarea nu functioneaza nici din interfata, optiunea nu este aplicata, astfel incat singura metoda pentru dezactivarea acestei optiuni este sa facem o sesizare catre Digi.

Activare / dezactivare wifi Digi ZTE ZXHN H218N

Modelul H218N are buton WLAN si ar trebui sa fie functional. Din interfata, dezactivarea wifi se poate face accesand sectiunea WLAN – Basic.

Activare / dezactivare wifi ZTE ZXHN H298A

Asemenea modelului anterior, are un buton wifi functional. Dezactivarea din interfata se face accesand sectiunea Local Network – WLAN – WLAN Basic.

Activare / dezactivare wifi KAON AR4010

Modelul Kaon nu are buton wifi iar din interfata putem dezactiva reteaua wireless din sectiunile WLAN 2.4GHz sau WLAN 5GHz.

Activare / dezactivare wifi TP-Link AX10

Pe ultimul model de router distribuit de Digi dezactivarea se poate face din interfata din sectiunea Wireless unde trebuie sa debifam optiunea 2.4GHz sau 5GHz.

La majoritatea modelelor, pentru afla daca reteaua wireless este inactiva verificand LED-ul numit WLAN de pe echipamentul nostru. Daca acest LED este stins, atunci serviciul wireless este inactiv. Daca este aprins continuu (verde) atunci reteaua este activa dar fara a se face trafic iar daca este aprins verde intermitent, reteaua wifi este utilizata.

Daca aveti nelamuriri privind activarea sau dezactivarea retelei wifi pe anumite modele sau in alte retele (Vodafone, Telekom sau Orange), chiar si pentru modele care nu sunt trecute in acest articol, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

5 COMENTARII