Activare / dezactivare numar ascuns
In acest articol vom detalia cea mai usoara metoda prin care putem bloca afisarea numarului nostru (CallerID) atunci cand efectuam apeluri, indiferent de numarul de apeluri efectuate dar si cum putem debloca aceasta functie.

Avem doua modalitati prin care putem ascunde numarul nostru destinatarului, in functie de nevoie. Prima metoda este sa ascundem numarul nostru doar in cadrul apelului efectuat, caz in care formam #31#NumarTelefonDestinatar. Daca vom efectua un al doilea apel, chiar si catre acelasi numar din agenda, nu vom mai avea ascuns numarul de telefon decat daca formam din nou, manual, inaintea numarului codul #31#. Aceasta metoda functioneaza atat pentru retele fixe cat si pentru retele mobile.

A doua metoda este utila daca dorim sa nu mai avem afisat numarul de telefon, indiferent pe cine apelam. Pe smartphone-urile cu sistem de operare Android acest lucru se poate face accesand Phone – Settings – Call (pe alte modele putem cauta direct in Settings – Call Settings) – Advanced Settings – Caller ID – din oficiu este selectata optiunea Use default operator settings to display my number in outgoing calls, apasam pe aceasta optiune – selectam Hide number.

Activare / dezactivare numar ascuns

Pe sistemul de operare iOS, acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam pentru dezactivarea Caller ID: accesam Settings – Phone – in sectiunea Calls selectam Show my caller ID – dezactivam aceasta optiune.

In functie de versiunea sistemului de operare Android sau iOS, pasii pe care trebuie sa ii urmati pot sa difere putin insa, in mare, setarile de mai sus ar trebui sa va ajute. Daca nu ati gasit optiunea necesara, lasati un comentariu mai jos mentionand ce optiune nu gasiti, modelul telefonului si versiunea sistemului de operare care ruleaza pe smartphone.

Pe langa aceste optiuni care pot fi facute direct din setarile sistemului de operare, exista multe aplicatii care fac acest lucru insa, recomandarea noastra este sa se faca direct din setari. Aceste informatii se aplica indiferent de operatorul de telefonie mobila de la care avem cartela sau abonamentul, Digi, Orange, Telekom sau Vodafone.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

45 COMENTARII

  • La Samsung Galaxy A12 (cel putin pentru Android 10) ar trebui sa gasiti aceasta optiune urmand acesti pasi: Selectati iconita Phone – selectati butonul de mai multe/meniu/optiuni (cel cu trei puncte) – Settings – Supplementary services – Show caller ID.

 1. Salutare tuturor..
  Am o problemă dacă știe cineva să mă ajute..
  Am un telefon Xiaomi 11 lite 5G al soției mele..
  Problema este că pe Nr de telefon toate Nr de telefon inclusiv din agenda suna cu Nr privat..
  Întâmplarea este că într-o seară a primit un telefon cu Nr privat și eu a doua zi am văzut pe net un cod că dacă îl introduci poți vedea cine te-a sunat cu Nr ascuns..setarea este. *#30# și tasta apel ..și de atunci toate Nr intra cu apel privat..
  Am vb la Vodafone și mi a schimbat cartela ..mi a dat niste setări ..am dat și resetare din fabrica…și tot la fel ..ii suna telefonul cu Nr privat..
  Ce pot face?
  Știe cineva ce se poate face..
  Apelez la voi că poate știți mai multe și mă puteți ajuta..va mulțumesc …

 2. Cum pot dezactiva opțiunea de of apelant necunoscut ? Am *31# și apoi tasta de apel și pe cine sunam din contacte era cu necunoscut apoi am format #31# și se presupune că am dezactivat dar acum contactele mele care mă sună îmi apare cu privat nu mai scrie numele persoanei .

 3. Samsung galaxy A21+ nu găsesc in mare parte din ce ați scris ! Menționez când sun pe cineva ii apare la persoana număr privat și nu numai pe oricine sun.