Eurovision 2023 se vede la TVR 1
Editia cu numarul 67 a celui mai mare concurs de muzica, Eurovision Song Contest 2023, va avea loc in Marea Britanie in Liverpool. Concursul Eurovision 2023 trebuia sa se desfasoare in Ucraina pentru ca Ucraina a castigat editia din 2022 insa din cauza conflictului dintre Rusia si Ucraina, competitia se va desfasura in Marea Britanie.

Eurovision Song Contest este cel mai important concurs de muzica ce se desfasoara in Europa. Aceasta competitie muzicala s-a lansat in 1956. In zilele de 9, 11 si 13 mai 2023 vor avea loc semifinalele si finala competitiei. Semifinalele si finala vor fi transmise in Romania pe posturile TVR 1, TVR International si TVR+, de la ora 22.

La editia 2023 vor participa 37 de tari printre care si Romania. Cele 37 de tari vor evolua in doua semifinale. Iata care sunt tarile care vor participa in editia din acest an: Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croatia, Elvetia, Israel, Republica Moldova, Suedia, Azerbaidjan, Cehia, Tarile de Jos, Finlanda, Danemarca, Armenia, Romania, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania, Australia, Franta, Germania, Italia, Spania, Ucraina si Regatul Unit.

Din 37 de tari participante, in finala se vor califica 26 de tari. Cate 10 tari din fiecare semifinala plus castigatoarea editiei de anul trecut Ucraina, Regatul Unit (tara gazda) si Franta, Italia, Spania, Germania. Romania va evolua in semifinala a doua din 11 mai, de la ora 22. Romania va intra in semifinala de pe locul 3.

Eurovision 2023 se vede la TVR 1

Reprezentantul Romaniei este Andrei Theodor cu melodia D.G.T (off and on). Pentru a ajunge in finala, Romania trebuie sa se claseze pe primele 10 locuri. Pe reprezentantul Romaniei il pot vota doar persoanele din alte tari, nu publicul din tara sa. Telespectatorii din tarile participante pot vota prin SMS / telefon si online in timpul transmisiei semifinalelor si finalei. Indicatorul Romaniei va fi numarul 3 in semifinala a doua.

Theodor Andrei are 19 ani, a participat la mai multe concursuri muzicale, printre care X-Factor (Antena 1) si Vocea Romaniei Junior (Pro TV). Theodor Andrei si-a compus singur melodia D.G.T ( off and on). La selectia nationala pentru Eurovision, Andrei a obtinut 5.230 de voturi din partea telespectatorilor romani. Cele mai bune pozitii ale Romaniei la Eurovision au fost: locul 4 (Mihai Traistariu in 2006) si locul 3 (Luminita Anghel in 2005).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Mai exista mizeria aia de concurs? BULGARIA si nu stiu sigur POLONIA au renuntat la rahatul ăla. Bani publici cheltuiti aiurea d3 dragul unora sa vada pe bani publici țara in care sw desfășoară mizeria aia de concurs