Telekom ar putea pleca din Romania

Compania Telekom ar dori sa plece din Romania conform unor zvonuri pornite din interiorul companiei, desi oficialii Telekom au refuzat sa ofere informatii privind acest subiect. Deocamdata, faptul ca Telekom ar putea pleca din Romania este doar un zvon.

Telekom ar putea pleca din Romania din cauza ordonantei 114 (taxa pe lacomie), ordonanta care obliga furnizorii de telecomunicatii plata unei taxe de 3% pe serviciile oferite.

Desi informatiile conform carora Telekom ar dori sa plece din Romania sunt momentan la stadiul de zvonuri, fara sa fie confirmate de catre oficialii Telekom, exista zvonuri ca serviciile Telekom ar putea fi impartite intre Digi si Orange.

Desi pe partea de servicii fixe Orange ar putea cumpara abonatii Telekom fara probleme, pe partea de servicii mobile ar fi mai dificil, toti cei 3 operatori implicati (Telekom, Orange si Digi) fiind operatori principali de servicii mobile, iar o posibila tranzactie ar putea fi refuzata de catre Consiliul Concurentei.

Totodata, in cazul unei posibile plecari din Romania a celor de la Telekom, drepturile sportive ale posturile Telekom Sport ar putea trece in portofoliul Look, detinut de catre Clever Media, companie controlata de catre Adrian Tomsa.

In urma contactatii reprezentantilor Telekom de catre Media-Max.ro, acestia nu au dorit sa ofere informatii in privinta acestui subiect, mentionand ca daca va fi nevoie se va anunta printr-un comunicat oficial. Zvonuri privind o posibila iesire Telekom din Romania au existat si acum aproximativ 2 ani.

In cazul unei posibile iesiri a celor de la Telekom de pe piata din Romania, este interesant de stiut de asemenea ce se va intampla cu operatorul NextGen. In prezent NextGen este detinuta 100% de catre Telekom si face parte din grupul Deutsche Telekom.

In prezent Telekom Romania Communications (divizia pentru servicii fixe, fosta Romtelecom) este detinuta de catre OTE (in proportie de ~54%) si de catre statul roman (~46%). Telekom Romania Mobile Communications (divizia pentru servicii mobile, fosta Cosmote) este detinuta de catre Cosmote Mobile Communications (in proporite de ~70%) si Telekom Romania Communications (~30%). OTE are ca actionar majoritar grupul german Deutsche Telekom.

Voi ce parere aveti privind o posibila iesire din Romania a celor de la Telekom si catre ce operator ati fi dispusi sa migrati in acest caz?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

32 COMENTARII

  1. Mare paguba in ciuperrci ca se cara din Romania cei de la Telekom. Daca se inchidea Digi mai spuneam, ca se duceauvpe brazda serviciile fixe din Romania. Sa plece toti cei care nu baga bani in dezvoltarea serviciilor din Romania si prefera sa peticeasca pe ici pe colo ca sa scoata lunar bani de la abonati

  2. Dacă pleacă Telekom , cu programele Mooz Ro, Mooz Hits , Mooz Dance și Mooz HD ce se va întâmpla , știind că aparțin companiei Telekom ?

  3. Duca-se invartindu-se. Din partea mea…drum bun la ei in Germania. Au crezut ca trag teapa in Romania cu abonamente de zeci de euro… da’ n-au stiut pe ce piata au intrat, in care daca nu oferi abonament cu viteze gibabit si sute de programe pe cablu digita undeva la maxim 15 euro…. te paste FALIMENTUL. Pacat ca au pus pe chituci Cosmote-ul, prima retea mobila cu 2000 de minute in Romania

  4. In ultimul timp serviciile telekom lasau de dorit cel putin pe partea dth unde aveau grosul abonatilor. Au scos posturi tv fara sa le inlocuiasca si au scumpit si abonamentele.

  5. dacă se va concretiza e o pierdere Mare având în vedere ca va dispărea un operator,și concurența va scădea clienții nu au decât de pierdut din asta.

    • Ar fi o veste proasta ca ar pleca un operator, ceea ce inseamna un nivel redus de concurenta insa ar fi o veste buna deoarece serviciile Telekom sunt slabe. Fiind implicat si statul, nu stiu daca va fi asa usor sa vanda, vedem.