Telekom ar putea pleca din Romania

Compania Telekom ar dori sa plece din Romania conform unor zvonuri pornite din interiorul companiei, desi oficialii Telekom au refuzat sa ofere informatii privind acest subiect. Deocamdata, faptul ca Telekom ar putea pleca din Romania este doar un zvon.

Telekom ar putea pleca din Romania din cauza ordonantei 114 (taxa pe lacomie), ordonanta care obliga furnizorii de telecomunicatii plata unei taxe de 3% pe serviciile oferite.

Desi informatiile conform carora Telekom ar dori sa plece din Romania sunt momentan la stadiul de zvonuri, fara sa fie confirmate de catre oficialii Telekom, exista zvonuri ca serviciile Telekom ar putea fi impartite intre Digi si Orange.

Desi pe partea de servicii fixe Orange ar putea cumpara abonatii Telekom fara probleme, pe partea de servicii mobile ar fi mai dificil, toti cei 3 operatori implicati (Telekom, Orange si Digi) fiind operatori principali de servicii mobile, iar o posibila tranzactie ar putea fi refuzata de catre Consiliul Concurentei.

Totodata, in cazul unei posibile plecari din Romania a celor de la Telekom, drepturile sportive ale posturile Telekom Sport ar putea trece in portofoliul Look, detinut de catre Clever Media, companie controlata de catre Adrian Tomsa.

In urma contactatii reprezentantilor Telekom de catre Media-Max.ro, acestia nu au dorit sa ofere informatii in privinta acestui subiect, mentionand ca daca va fi nevoie se va anunta printr-un comunicat oficial. Zvonuri privind o posibila iesire Telekom din Romania au existat si acum aproximativ 2 ani.

Telekom ar putea pleca din Romania

In cazul unei posibile iesiri a celor de la Telekom de pe piata din Romania, este interesant de stiut de asemenea ce se va intampla cu operatorul NextGen. In prezent NextGen este detinuta 100% de catre Telekom si face parte din grupul Deutsche Telekom.

In prezent Telekom Romania Communications (divizia pentru servicii fixe, fosta Romtelecom) este detinuta de catre OTE (in proportie de ~54%) si de catre statul roman (~46%). Telekom Romania Mobile Communications (divizia pentru servicii mobile, fosta Cosmote) este detinuta de catre Cosmote Mobile Communications (in proporite de ~70%) si Telekom Romania Communications (~30%). OTE are ca actionar majoritar grupul german Deutsche Telekom.

Voi ce parere aveti privind o posibila iesire din Romania a celor de la Telekom si catre ce operator ati fi dispusi sa migrati in acest caz?

Update 09.07.2019: Conform ultimelor zvonuri vehiculate este intarita ideea prin care Orange ar urma sa achizitioneze clientii de servicii fixe si DTH, Digi ar prelua clientii de telefonie mobila iar telefonia fixa ar trece in portofoliul omului de afaceri bulgar Spas Roussev;

Update 17.07.2019: Spas Roussev, omul de afaceri bulgar care este actionar majoritar al operatorului de telecomunicatii Vivacom a confirmat ca acest operator a fost pus la vanzare. Prin aceasta miscare, Spas Roussev s-ar afla intr-o pozitie mai buna pentru a prelua o parte din serviciile Telekom Romania;

Update 18.07.2019: Conducerea Telekom anunta ca va disponibiliza 692 persoane atat angajate in cadrul Telekom Romania Communications cat si in Telekom Romania Mobile Communications in cadrul unui program de transformare. Odata cu aceste concedieri se vor oferi salarii compensatorii conform legislatiei in vigoare.

Update 19.07.2019: Telekom va concedia inclusiv angajati Telekom Sport, nume precum Emil Gradinescu, Vlad Enachescu sau Cosmin Baleanu fiind pe lista angajatilor disponibilizati;

Update 23.07.2019: Miroslav Majoros, CEO-ul Telekom Romania, sustine ca motivul planului de a concedia aproximativ 700 de oameni reprezinta simplificarea proceselor interne, a ofertei comerciale, digitalizarea unor operatiuni/procese dar si motive financiare cauzate de probleme din trecut, probleme care au inceput sa-si lase amprenta in 2018. Totodata, Miroslav Majoros mentioneaza ca una din aceste probleme grave reprezinta neplata facturilor a clientilor Telekom, cauzand datorii de zeci de milioane de euro;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

57 COMENTARII

 1. Dacă pleacă Telekom , cu programele detinute ce se va intampla?
  Si daca Orange va prelua partea de televiziune , ce modificari se vor face in grila?

  • Da, Telekom va pleca din Romania, cel mai probabil serviciile vor fi impartite intre Orange si Digi. In privinta posturilor Look Sport 2 si Look Sport 3, in luna august ar trebui sa intre la toti operatorii mari, inclusiv Telekom.

 2. salut am si eu o intrebare daca se poate stiti cumva ce se va intampla cu televiziunea prin satelit cine o sa o ia si ce se va intampla cu receptoarele va mai merge pe acest satelit ca am o gramada de la telekom si internet si telefonie fixa si mobila si televiziune prin sateli si sunt un pic îngrijorat va multumesc scuze ca am scris atatea

  • Din ce se zvoneste Orange va lua clienti dth catv si internet de la telekom iar digi va lua clientii de la telefonia mobila a telekomului. Dar pentru moment sunt doar zvonuri.

 3. Conducerea Telekom anunta ca va disponibiliza 692 persoane atat angajate in cadrul Telekom Romania Communications cat si in Telekom Romania Mobile Communications in cadrul unui program de transformare. Odata cu aceste concedieri se vor oferi salarii compensatorii conform legislatiei in vigoare. 

 4. Conform ultimelor zvonuri vehiculate este intarita ideea prin care Orange ar urma sa achizitioneze clientii de servicii fixe si DTH iar Digi ar prelua clientii de telefonie mobila.

  • Este mai bine așa . Astfel Orange intra serios pe piata de televiziune , in timp ce Digi va intra serios pe piata de telefonie mobila.
   Însa eu am gasit mai multe articole care sustin ca telefonia fixă și Internetul ar urma sa fie achizitionate de rușii de la Spas

  • Salut,
   Am rugamintea sa postezi comentarii sub un singur nume (nu trebuie sa fie neaparat cel real, insa sa iti alegi un nume/pseudonim) pentru a evita confuzii.
   Multumesc pentru intelegere.

 5. Telekom Romania va fii vandut conform Ziarului Financiar //zf.ro/business-hi-tech/grecii-de-la-ote-aduc-800-mil-euro-pentru-a-sterge-datoriile-istorice-generate-de-operatiunile-mobile-ale-telekom-fostul-cosmote-si-deschid-calea-catre-un-exit-de-pe-piata-din-romania-18176678

 6. Mare paguba in ciuperrci ca se cara din Romania cei de la Telekom. Daca se inchidea Digi mai spuneam, ca se duceauvpe brazda serviciile fixe din Romania. Sa plece toti cei care nu baga bani in dezvoltarea serviciilor din Romania si prefera sa peticeasca pe ici pe colo ca sa scoata lunar bani de la abonati

 7. Dacă pleacă Telekom , cu programele Mooz Ro, Mooz Hits , Mooz Dance și Mooz HD ce se va întâmpla , știind că aparțin companiei Telekom ?

 8. Duca-se invartindu-se. Din partea mea…drum bun la ei in Germania. Au crezut ca trag teapa in Romania cu abonamente de zeci de euro… da’ n-au stiut pe ce piata au intrat, in care daca nu oferi abonament cu viteze gibabit si sute de programe pe cablu digita undeva la maxim 15 euro…. te paste FALIMENTUL. Pacat ca au pus pe chituci Cosmote-ul, prima retea mobila cu 2000 de minute in Romania

 9. In ultimul timp serviciile telekom lasau de dorit cel putin pe partea dth unde aveau grosul abonatilor. Au scos posturi tv fara sa le inlocuiasca si au scumpit si abonamentele.

 10. dacă se va concretiza e o pierdere Mare având în vedere ca va dispărea un operator,și concurența va scădea clienții nu au decât de pierdut din asta.

  • Ar fi o veste proasta ca ar pleca un operator, ceea ce inseamna un nivel redus de concurenta insa ar fi o veste buna deoarece serviciile Telekom sunt slabe. Fiind implicat si statul, nu stiu daca va fi asa usor sa vanda, vedem.