Nu se mai aprinde telefonul / tableta.
Sunt rare cazurile in care telefonul sau tableta nu se mai aprind. De obicei, aceste deviceuri sfarsesc ori sparte, ori bateria nu mai functioneaza in parametrii, ori specificatiile tehnice (inclusiv softul) sunt prea vechi pentru a tine pasul cu actualizarile aplicatiilor.

Ce putem face atunci cand telefonul sau tableta nu vor sa mai porneasca? 
Aici problema poate fi de doua feluri: telefonul porneste dar ramane blocat la logo sau se restarteaza sau telefonul nu porneste deloc. Vom incepe cu prima varianta.

Telefonul ramane blocat la logo sau se restarteaza.

In momentul in care telefonul sau tableta nu resusesc sa treaca de logo si automat acestea nu mai pornesc, putem incerca un hard reset.

1.Hard reset.
Pentru a reseta dispozitivul de Android (fiindca despre Android vorbim) trebuie sa stingem telefonul tinand apasat pe tasta Power. Dupa ce ne-am asigurat ca telefonul este complet oprit, tinem apasat tasta -, dupa care tinem apasat pe tasta power. In urma acestei proceduri telefonul sau tableta ar trebui sa acceseze un meniu in care vom naviga din butoanele de volum + cel de power.

Mergem la „Wipe data/factory reset” si apasam tasta power. Confirmam tot cu tasta power si asteptam ca telefonul sa se reseteze. Dupa acest pas va trebui sa restartam telefonul accesand „Reboot system now” din acest meniu (este posibil ca meniurile sa fie diferite de la un model de telefon la altul).

2.Incercam rescrierea softului cu ajutorul fastboot.
Aceasta operatie este una mai complicata si recomand sa apelati la un service. Exista cateva tutoriale pe acest site despre telefoanele Xiaomi cu proceduri asemanatoare.

Daca cele 2 variante de mai sus nu functioneaza atunci cel mai probabil exista o problema hardware (fie la memoria interna, fie la placa de baza).

Nu se mai aprinde telefonul / tableta.
Telefonul nu porneste atunci cand tin apasata tasta power.

In cazul in care telefonul sau tableta nu pornesc deloc atunci cand este apasata tasta power, puteti incerca urmatoarele variante:

 1. Punem telefonul sau tableta la incarcat.
  Este posibil ca telefonul sau tableta sa fie complet descarcate, motiv pentru care pe ecran nu ne este afisat nimic. Nu este recomandat ca dispozitivele ce au acumulator sa fie lasate pana se descarca complet (este posibil ca acestea sa nu mai porneasca).
 2. Scoatem bateria si o punem la loc.
  Aceasta varianta nu prea mai poate fi folosita fiindca acum dispozitivele mobil vin cu baterii ce nu se pot demonta usor. In cazul in care totusi este posibil, incercati si aceasta varianta.
 3. Incercati sa accesati meniul Recovery.
  Chiar daca telefonul sau tableta nu pornesc deloc, incercati sa tineti apasata tasta -, dupa care sa tineti apasata tasta power. Daca telefonul porneste si acceseaza un meniu incercati o revenire la setarile din fabrica.

Daca niciuna dintre variantele de mai sus nu au rezultate, recomand ca dispozitivul sa fie trimis intr-un service. Totodata daca telefonul sau tableta inca sunt in perioada de garantie, recomand trimiterea lor direct la service, fara sa incercati rescrierea softului (aceasta operatiune poate duce la pierderea garantiei).

In cazul in care intampinati problema cu telefonul sau tableta dumneavoastra, nu ezitati sa postati un comentariu in campul dedicat de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

 1. Buna ziua!E vorba de telefonul fix 0233******,care de circa o saptamana nu are ton,se aprinde doar un beculet rosu si atat.Am tot incercat sa deconectez si iar sa conectez dar fara nici un rezultat,de aceia,presupun ca problema vine de la dv.Va rog incercati sa rezolvati aceasta problema.

  • La ce operator sunteti abonata Telecom? Faceti o sesizare la Relatii Clientii nr telefon 1234 sau 0766121234.Faceti o sesizare online in contul My Account sau telekom. ro / contact.

 2. Daca si voi folositi termenul „nu se aprinde” … telefonul sau tableta sau tv-ul,etc….ce sa mai zic de bietii oameni atehnici, nefamiliarizati cu defectele tehnice.Ba se aprinde, torn putina benzina pe tel, un chibrit si sa vezi cum se aprinde imediat…s-a aprins domle’ la dumneata cum nu s-a aprins, la mine arde cu flacara mare…
  Nu porneste/nu functioneaza/nu afiseaza imagine…focul se aprinde sau nu, sau soba, sau aragazul…masina auto cand nu porneste zice cineva ca nu se aprinde???
  Cred ca este putin si datoria mediei sa incerce o invatare(suna ciudat,stiu) a oamenilor, o cizelare a pronuntiei, o explicare a situatiei cat mai reala,mai corecta si mai putin taraneasca…Vecinul cu vecina,mamaie la tara sau bunicu de 90ani asa stiu sa se exprime dar aici, pe net, intr-un articol scris de cineva cu pretentii si ceva scoala tehnica cred ca e primordial sa foloseasca termenii corecti.