Cei de la Facebook au reusit, intr-un final, sa introduca si ei in aplicatia de mesagerie Facebook Messenger optiunea de a putea sterge un mesaj dupa ce a fost trimis in mod eronat. Chiar daca WhatsApp are de mult timp aceasta functie, Facebook s-a hotarat acum sa foloseasca aceasta functie.

Sa nu uitam totusi ca prima data, aceasta functie a fost introdusa in aplicatia Telegram.
Pentru a sterge un mesaj, trebuie sa tinem apasat pe mesajul deja trimis pana ne va aparea pe ecran „Sterge pentru toata lumea”. Doar atingem aceasta optiune si mesajul va fi sters. Optiunea este valabila doar 10 minute de la expedierea mesajului dupa care, mesajul va fi sters.

Totusi, este de retinut faptul ca mesjele nu vor fi sterse definitiv si vor fi stocate in bazele de date. Motivul invocat de Facebook este faptul ca in cazul in care este raportat un abuz, va fi nevoie de revizuirea mesajelor.

Nu e prima data cand Facebook introduce functii copiate din alte aplicatii. Ba mai mult decat atat, Facebook introduce mereu aceste functii cu o mare intarziere. Desi este cea mai mare retea de socializare din lume, Facebook nu prea este prieten cu modificarile.

Totusi, atunci cand le face, le face drastic. Facebook Messenger se va actualiza treptat, pe tari, iar actualizarea nu va veni integral ci va veni pe etape.

Desi era anuntat de ceva timp ca Facebook urmeaza sa implementeze optiunea de a sterge un mesaj trimis (deja se stia despre aceasta functie pe la jumatatea anului acesta), acestia au anuntat oficial abia acum ca vor implementa in mod sigur aceasta optiune.

Gmail a introdus mai nou o functie ce poate sterge un mail trimis iar mailul trimis va fi sters chiar si din inboxul expeditorului. Aceasta optiune este valabila doar pentru 30 de secunde de la expedierea mailului. Optiunea de a sterge un e-mail trimis este deja disponibila pe Microsoft Outlook pentru orice cont de mail folosit, cu conditia sa fie configurat cum trebuie.

Pentru a putea fi sters, mailul nu trebuie sa fie deja citit de catre destinatar. Daca mailul a fost citit, atunci nu se mai poate sterge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu de cat timp insa asta seara am observat o functie noua (cel putin pentru mine) la Facebook pe desktop, comentariile de pe pagini au in dreapta un numar cu o sageata deasupra si una sub, astfel incat avem posibilitatea sa dam upvote/downvote, functie asemanatoare functiei de upvote/downvoate de pe reddit/9gag. Numarul dintre sageti reprezinta numarul vote-urilor.