Filme romanesti cu Sergiu Nicolaescu – sambata la TVR Cultural
Postul de televiziune TVR Cultural anunta ca va difuza de maine, 4 februarie, o serie de filme romanesti. Aceste filme vor fi difuzate in prima sambata a fiecarei luni sub sloganul Noaptea Alba a filmului romanesc. In cadrul acestui program, telespectatorii vor vedea filme facute de cate un regizor roman.

In prima sambata a lunii februarie, telespectatorii vor urmari filme regizate de Sergiu Nicolaescu. Anul acesta se implinesc 10 ani de cand Sergiu Nicolaescu a murit. Iata ce filme vom putea urmari sambata, 4 februarie, la TVR Cultural, in cadrul programului Noaptea Alba a filmului romanesc.

De la ora 20:30 vom putea urmari cateva dintre cele mai premiate scurtmetraje realizate de Sergiu Nicolaescu, cum ar fi: Floarea de mac, Primavara obisnuita, Scoicile n-au vorbit niciodata sau Memoria trandafirului.

De la ora 21:25 si pana la ora 6 dimineata, telespectatorii TVR Cultural pot urmari seria de filme regizate de Sergiu Nicolaescu cu un celebru comisar Moldovan.
Cu mainile curate (1972) – 4 februarie, ora 21:25. Actiunea filmului se petrece in 1945, dupa razboi, atunci cand in tara criminalitatea era in floare din cauza saraciei. Comisarul Mihai Roman (Ilarion Ciobanu) este pus sef la conducerea unei sectii de politie din capitala.

Mihai este un comisar fara experienta care apeleaza la ajutorul comisarului Tudor Moldovan (Sergiu Nicolaescu) pentru a incerca sa stopeze criminalitatea din capitala. Moldovan este un politist cu experienta care, pentru a tine sub control toate ilegalitatile, foloseste metode neobisnuite.
Filmul cu Mainile curate are durata de o ora si 35 de minute, pe IMDb a primit nota 7,7.

Ultimul cartus (1973) – 4 februarie, ora 23. Ultimul cartus este continuarea filmului Cu mainile curate. Comisarul Moldovan este omorat intr-o incaierare cu un mafiot pe nume Semaca (George Constantin). Ramas singur, comisarul Mihai Roman (Ilarion Ciobanu) doreste sa razbune moartea prietenului sau, Moldovan.

Pe langa acest lucru, sefii il trimit sa prinda un spion german care se ascunde la o manastire. Ultimul cartus are durata de o ora si 40 de minute, pe IMDb a obtinut nota 7,6.

Un comisar acuza (1974) – 5 februarie ora 00:40. Actiunea se petrece in 1940, atunci cand regimul legionar era in expansiune. Comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu) are misiunea de a ancheta asasinarea unor detinuti politici din inchisoarea Viraga. Guvernul doreste sa musamalizeze asasinarea insa Moldovan nu se lasa si vrea sa scoata adevarul la iveala.

Din aceasta cauza, guvernul il pune pe Paraipan (Gheorghe Dinica) sa il omoare pe Moldovan. Filmul are durata de o ora si 54 de minute, Pe IMDb a obtinut nota 7,6.

Filme romanesti cu Sergiu Nicolaescu – sambata la TVR Cultural

Revansa (1978) – 5 februarie, ora 02:30. Cu toate ca in finalul filmului Un comisar acuza Moldovan este dat ca ucis, in Revansa Moldovan revine dupa ce afla ca Paraipan (Gheorghe Dinica) i-a rapit baiatul. In incercarea de a-si salva baiatul si de a se razbuna, el apeleaza la ajutorul ilegalistilor.
Revansa are durata de o ora si 41 de minute, pe IMDb a obtinut nota 7,8.

Duelul (1981) – 5 februarie, ora 04:15. Comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu), ajutat de tanarul comisar Petrescu (George Mihaita), trebuie sa ancheteze si sa rezolve un caz de jaf la Banca Centrala. Pentru a prinde faptasii, Moldovan se da drept profesor de sport pentru a intra in gratiile unor copii ai strazii condusi de Limba (Jean Constantin).

Copiii strazi erau singurii martori care au vazut cine a comis jaful de la Banca Centrala. Filmul Duelul are durata de o ora si 45 de minute, pe IMDb a obtinut nota 7,4. Acesta este ultimul film in care Sergiu Nicolaescu ii da viata comisarului Moldovan.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII