Blocare apeluri internationale primite
Uneori avem nevoie de blocarea apelurilor internationale primite, astfel incat sa nu mai putem primi apeluri din afara tarii, indiferent de operatorul de la care avem cartela (Orange, Vodafone, Digi, Telekom, Lycamobile sau Akta).

Cel mai frecvent motiv pentru care se doreste acest lucru reprezinta tentativele de frauda de pe numerele internationale prin metoda Wangiri. Prin aceasta metoda, suntem sunati de numere internationale (majoritatea apelurilor vin din tari non-UE catre care tariful este ridicat), scopul fiind sa ne faca sa apelam inapoi, urmand sa fim taxati pentru fiecare minut.

Vom detalia mai jos modalitatile prin care se poate efectua blocarea apelurilor primite de la numere internationale, indiferent de operatorul la care suntem abonati:

 1. Blocarea unui numar international din setarile telefonului

Prin aceasta metoda vom putea bloca manual un numar de telefon international, smartphone-urile au de regula o optiune (black list / lista neagra) prin care putem face acest lucru.
Pe telefoanele cu sistem de operare Android, putem ajunge la aceasta optiune selectand jurnalul apelurilor / agenda – selectam butonul de optiuni (butonul cu 3 puncte verticale) – SettingsBlocked numbersAdd a number – introducem numarul de telefon care ne-a apelat, fiind un numar international trebuie sa ne asiguram ca adaugam inclusiv prefixul tarii respective – Block

Tot aici avem optiunea Block calls from unidentified callers, daca o activam atunci nu vom mai primi apeluri fara identitate (cu numar ascuns). Aceasta optiune este, cel mai probabil, disponibila doar pe Android 10.

Pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS accesam Phone – in dreptul numarului pe care dorim sa-l blocam selectam butonul de informatii din dreapta – Block this callerBlock contact

2. Blocarea numerelor internationale folosind o aplicatie mobila

Daca nu asteptam apeluri internationale de la persoane cunoscute, putem bloca toate apelurile internationale primite folosind o aplicatie de mobil dedicata, spre exemplu True Caller. Aceasta aplicatie ne va bloca (printre alte optiuni configurabile) in mod automat numerele aflate in listele spam True Caller, liste actualizate constant. Aceasta aplicatie este de fapt o alternativa a aplicatiei de apeluri folosita de telefon.

Dupa ce am instalat aplicatia True Caller si am acceptat permisiunile necesare afisate trebuie sa selectam sectiunea Blocking (dreapta jos) – unde vom avea urmatoarele optiuni:

 • Block top spammers – aplicatia va bloca cele mai multe numere de telefon raportate ca spam;
 • Block hidden numbers – aplicatia va bloca apelurile cu identitate ascunsa;
 • Block numbers from foreign countries – aplicatia va bloca apelurile internationale primite;
 • Block numbers not in the phone book – aplicatia va bloca toate apelurile primite cu exceptia contactelor salvate;
 • Automatically update top spammers (Premium) – listele de spammeri vor fi actualizate automatl
 • Extended top spammer list (Premium) – listele True Caller contin mai multi spammeri;

Avem si cateva setari aditionale privind blocarea apelurilor:

 • How to block calls – blocheaza automat apelurile sau permite apelurile dar fara sunet;
 • Notification for blocked calls;
 • Notifcation for blocked messages;

Aplicatia True Caller este gratuita, usor de folosit, exista si varianta Premium (3.50 lei pe luna sau 59.80 lei pe an) care ne va permite acces la ultimele doua optiuni premium specificate mai sus, plus alte optiuni suplimentare (fara reclame, mod incognito, notificari despre persoanele care ne-au vizualizat profilul, etc).

Blocare apeluri internationale primite

Exista mai multe aplicatii utile pentru blocarea apelurilor, in articol am detaliat doar True Caller, fiind cea mai cunoscuta aplicatie in acest sens.

Anumite modele de telefoane pot avea optiuni built-in pentru blocarea apelurilor internationale primite, daca doriti sa aflati mai multe informatii in acest sens, lasati un comentariu mai jos specificand urmatoarel:
-ce numere de telefon doriti sa blocati (din agenda, nesalvate in agenda, identitate ascunsa, internationale, unul sau mai multe numere, etc);
-ce model de telefon utilizati (preferabil mentionand si versiunea sistemului de operare);

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

13 COMENTARII

 1. Buna ziua, exista posibilitatea de a bloca un IP? Adică dacă persoana pe care am blocat-o ma suna cu un alt număr nou. Este vb de un Nr internațional.
  Mulțumesc

   • Omul intreaba daca se pot bloca toate apelurile care incep cu un anume prefix.
    DOAR cele care incep cu acel prefix si, implicit, TOATE apelurile care vin din tara care are prefixul respectiv.
    Nu s-a abordat acest subiect in articolul de mai sus.
    El vrea sa blochezetot ce vine cu +375. Exista vreun cod, de tipul +375##@&… (etc), care ar putea rezolva asta ?

    • Din setarile telefonului nu este posibil sa se blocheze doar apelurile primite de la un anumit prefix, de exemplu +375.
     Posibil ca anumite aplicatii (poate chiar si cea mentionata in articol, nu am verificat varianta Premium) sa permita acest lucru insa trebuie verificate fiecare in parte.

   • Adevarat, dar asta este o magarie specifica operatorilor din Romania. In ciuda faptului ca telefonul are optiunea „Call barring ->voice/video -> incoming/outgoing -> international calls/roaming calls”, operatorul din Romania nu iti va spune codul necesar activarii. Din ce cauza…? Pt. ca tocmai ei au inventat acesta escrocherie.
    In Olanda si Australia codurile pentru activarea acestor functii sunt publicate obligatoriu in manualele de utilizare pt. telefoanele comercializate.