Google îmbunătățește securitatea în Magazinul Play
In Play Store exista multe aplicatii care taxeaza utilizatorii cu orice ocazie fara accesul sau permisia acestora.

Aceasta schimbare se datoreaza Comisiei Europene care a obligat gigantul Google sa ia masuri impotriva acestor aplicatii. Pana acum, atunci cand cumparai ceva trebuia introdusa parola la fiecare 40 de minute. Ei bine, masura luata de Google este urmatoarea: De fiecare data cand este efectuata o tranzactie este nevoie si de parola, eliminand astfel taxarea utilizatorilor fara permisiunea acestora.

google va pune parola pe tranzactii in play

Pentru cine nu doreste sa introduca parola la fiecare actiune si are incredere in aplicatii poate selecta aceasta functie a timpului insa va deveni optionala.
Problemele pentru Google au aparut cand un cetatean din New York care a inaintat un proces in care acuza ca securitatea din magazinul Play poate pune siguranta utilizatorilor in pericol.

Update Martie 2019: In 2019, Google a continuat sa imbunatateasca securitatea prin Google Play Protect pentru peste 2.5 miliarde de dispozitive. Aplicatia Play Protect vine cu sistemul Android by default si scaneaza peste 100 miliarde de aplicatii pentru a identifica malware sau alte aplicatii malitioase.

Google îmbunătățește securitatea în Magazinul Play

Anul trecut, Google a impiedicat 1.9 miliarde de instalari malware din surse necunoscute. Acestea sunt cateva dintre noile caracteristici Play Protect:

  • Dezvoltatorii malware se concentreaza pe dispozitivele care ruleaza sisteme de operare Android mai vechi, pentru a abuza de vulnerabilitati care nu au fost rezolvate odata cu upgrade-ul la o versiune mai noua de Android. In 2018, Google a inceput sa solicite noilor aplicatii si update-urilor noi sa fie dezvoltate pentru noile versiuni de Android. Prin aceasta strategie, se asigura ca utilizatorii care descarca aplicatii din Google Play, primesc aplicatii cu ultimele patch-uri de securitate
  • Play Protect ne avertizeaza de variatiile noilor malware direct pe dispozitiv. Aplicatiile de securitate de pe dispozitiv avertizeaza utilizatorii de aplicatii potential daunatoare direct la instalare

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.