ID HD Discovery HD si TLC HD in grila Orange DTH
Orange Romania a introdus astazi in grila de programe DTH (satelit) posturile ID (Investigation Discovery) HD, Discovery Channel HD si TLC HD, acestea inlocuind variantele SD. Insa, in acelasi timp a fost eliminat si un post HD si anume Magic TV, fiind inlocuit de varianta SD (pozitia 601).

Cele trei posturi HD sunt disponibile in grila Orange DTH in pachetele World si Family.
Acestea sunt pozitiile posturilor mentionate:

 • ID HD – 410
 • Discovery Channel HD – 409
 • TLC HD – 709

Discovery Channel HD, TLC HD si ID HD sunt disponibile pe satelit doar la Orange, alti operatori DTH neavand aceste posturi incluse in format HD ci doar dupa cum urmeaza: TLC SD (Digi), Discovery Channel SD (Digi), ID nu este disponibil la niciun alt operator DTH.

Introducerea acestor programe in format HD nu poate decat sa bucure abonatii Orange DTH, avand in vedere ca sunt trei din posturile apreciate in Romania.

Reamintim ca luna aceasta au fost facute si alte modificari ale grilei Orange DTH:

 • pe 13 octombrie Travel Mix HD a inlocuit Travel Mix SD
 • pe 21 octombrie Aleph News SD si Etno SD au inlocuit variantele HD

Luna aceasta Orange a introdus pe DTH 4 posturi HD insa a eliminat alte 3 posturi care emit in acelasi format.

Exista zvonuri privind modificari asemanatoare ale grilei Orange insa in zonele cu infrastructura de cablu, in situatia in care aceste modificari se vor concretiza, vom publica un articol in acest sens. Pana la momentul publicarii acestui articol, au fost efectuate modificari doar pe satelit.

Tot astazi au fost facute cateva modificari in grila digitala de cablu RCS & RDS in unele zone, pe care le-am descris intr-un articol publicat separat.

Voi ce parere aveti despre modificarile mentionate mai sus? Lasati un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos mentionand parerea voastra.

Update: Modificarile efectuate astazi au fost facute si in grila de cablu Orange in zonele cu infrastructura proprie;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

25 COMENTARII

 1. Nu cred ca am nimerit topicul, dar am nevoie de un sfat. Vreau sa trec pe Orange DTH de la Vodafone. Imi poate spune cineva care este in cunostinta de cauza, daca e convenabil ? Nu ma refer la pret, ci la calitate : atat a grilei, cat si a semnalului la Orange DTH (nu ma mai intereseaza televiziunea prin cablu).

  • Nu am personal Orange DTH insa persoanele cu care am discutat si erau abonati Orange satelit, erau multumite de calitatea semnalului.
   Am avut ocazia sa folosesc Orange DTH o foarte scurta perioada de timp undeva la munte si se vedea ok pe un TV cu diagonala mare.
   In ceea ce priveste posturile disponibile in grila, gasesti aici o comparatie a grilelor DTH, avem un articol asemanator si pentru grilele de cablu, astfel poti vedea foarte usor ce posturi lipsesc de la unii si sunt disponibile la altii.

  • Pentru ei sunt bune:Angelus, Maria TV sau Estrada TV! Pentru ei,nu-i interesează ce vrem noi abonații ci doar ce vor ei.
   Am cerut și eu,domnule Ion, canale gen ID,C&I sau Animal Planet!