Intarzieri colete BSI Bucuresti (Posta Romana) – statusuri si explicatii
Tot mai multi romani comanda produse din China de pe site-uri specifice precum Aliexpress, Gearbest, etc. prin Posta Romana. Totusi, inainte de a plasa comanda pe astfel de site-uri, trebuie sa stim unele informatii destul de importante. Desi marea majoritate a produselor au transport gratuit in Romania (statusul „Free shipping”), acestea au un timp de livrare ce poate varia intre 15 zile si 3-4 luni. De obicei lunile ianuarie si februarie sunt cele mai aglomerate.

Desi coletele ajung in Romania destul de repede, timpul cel mai mare de asteptare este la BSI Bucuresti (Biroul de Schimb International Bucuresti). Inainte de a fi livrate catre oficiile postale, coletele ajung la BSI pentru sortare. Personal am avut colet care a avut statusul ” In prelucrare – BSI Bucuresti” timp de 1,5 luni.

Dupa ce sunt sortate, coletele pot ajunge ori la oficiile postale ale zonei din care facem parte, ori la Posta Vamala. Desi nu este mereu o regula, coletele cu valoare mare (ce au suma declarata mai mare de 10 euro) ajung la Posta Vamala. Coletele ce au o valoare mai mica si ajung totusi la vama ajung fiindca par mult mai scumpe decat este declarat pe colet (parere personala).

Intarzieri colete BSI Bucuresti – Ce acte trebuie sa prezint pentru a ridica un colet de la Posta Vamala?

Mai intai de toate, trebuie sa asteptam ca statusul coletului sa fie „avizat”. In cazul in care coletul nu are un cod de urmarire, trebuie sa asteptam avizul in cutia postala.
Cu acest aviz vom merge la Posta Vamala si va trebui sa avem asupra noastra cartea de identitate (este important ca adresa de livrare a coletului sa se potriveasca cu adresa de pe cartea de identitate, cu dovada platii (factura, extras de cont si un print screen cu produsul, pe suport de hartie). Nu mereu aceste documente sunt necesare insa eu nu am reusit sa ridic coletul fara ele. Vamesul a refuzat sa ia in considerare telefonul mobil unde ii puteam dovedi cat costa produsul si inclusiv tranzactia bancara.

In schimb, daca coletul ajunge la posta de cartier, trebuie doar sa va prezentati cu avizul ajuns in cutia postala si cartea de identitate.

Intarzieri colete BSI Bucuresti – statusuri cod de urmarire si explicatii

Dupa ce a ajuns in tara si a fost scanat, coletul primeste un cod de urmarire, doar daca expeditorul a ales optiunea cu tracking number. Acel cod se regaseste in pagina de comenzi de pe site-ul de unde am plasat comanda si il putem introduce pe siteul Postei Romane pentru a verifica statusul coletului. Iata care sunt acestea:

 • Sosit in Romania – BSI Bucuresti – Este primul status ce i se aloca unui colet. Acesta semnifica ajungerea coletului la Biroul de Sortare Internationala din Bucuresti si urmeaza sa fie procesat;
 • Primit de la expeditor – BSI Bucuresti – De obicei coletul intra in acest status la o zi dupa ce a sosit in Romania;
 • In prelucrare – BSI Bucuresti – Acest status semnifica faptul ca a inceput procesul de sortare. De obicei, timpul cel mai mare il are acest status;
 • Programat pentru predare incepand cu aceasta data X la oficiul postal – Statusul semnifica ajungerea coletului la oficiul postal ori la posta vamala;
 • Avizat – In momentul in care coletul primeste acest status, va urma sa primiti in casuta postala un aviz care va informeaza ca puteti merge la oficiul postal sau la posta vamala pentru ridicarea coletului (locatia exacta este indicata pe colet);

Va sfatuiesc ca atunci cand mergeti la Posta Vamala sa va inarmati cu rabdare si sa va pregatiti psihic fiidca va urma o coada infernala (sper ca nu este in toata tara la fel). Chiar daca produsele sunt mult mai ieftine pe site-urile din China, personal am ales sa nu mai comand nimic prin Posta Romana. Nu merita efortul.

Intarzieri colete BSI Bucuresti. Voi ce probleme intampinati/ati intampinat cu Posta Romana si cu coletele internationale? Nu ezitati sa postati un comentariu mai jos.

Update 02.03.2019: Coletele care sunt trimise din China de la persoane juridice, indiferent de valoare, ajung la Vama si trebuie ridicate de acolo. Daca sunt trimise de pe persoana fizica, indiferent de valoare ajung la posta de cartier, deoarece sunt considerate cadou si nu sunt supuse vamuirii. Multumiri lui Cosmin pentru informatii;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

106 COMENTARII

 1. Am trimis un colet postal in UK in data de 23.09.2019 cu nr.prezentare
  ******* si nu a ajuns nici astazi 30.09.2019 .Am luat legatura cu un operator de la BSI in data de26.09.2019 si mi-a comunicat ca pachetul a plecat in UK si sa-l urmaresc pe aplicatia Parcel Force .com .
  Coletul nu apare ca sosit in UK astazi 30.09.2019.
  Cred ca cineva din BSI trebuie sa investigheze ce s-a intamplat cu acest colet pentru ca sigur nu a plecat din Bucuresti .
  Astept un raspuns si o rezolvare .Multumesc

 2. Fiecare dintre noi avem un maldăr de nemulțumiri pe seama BSI și poștei:
  1) pachete care stau 1-2 săptămâni în prelucrare!
  2) pachete care sunt trimise în partea opusă a țării și plimbate încă două săptămâni în RO
  3) așteptări de încă 2-3 săptămâni, dacă trec de 10 euro ca valoare, până când vrea vameșul din provincie
  4) la mesajele și emailuri nu vor să mai răspundă, înainte trimiteau câte un răspuns tipizat la fiecare reclamație
  5) la telefonul call center, in caz de reclamație, spun să facă reclamație expeditorul și nu destinatarul
  6) pachete violate
  7) trimiteri simple sub 10 euro care dispar in proporție de 70%
  8) funcționare la ghișeu care tratează în bătaie de joc clienții,
  Etc, etc, etc.

  Guvernul trebuie să desființeze această toxina!
  Să nu mai folosim o lună Posta romana poate se schimbă ceva.
  Șefii poștei sa fie dați afară și să răspundă.
  Oricare alte propuneri sunt bine venite!

   • Am facut mai multe sesizari in ultimii doi ani si degeaba, doar nepasare din partea lor. Cand au avut chef au trimis un pachet in alta directie, prin tara, ca sa se intarzie ajungerea la destinatie sau, mai rau, au trimis pachet de 4€ la oficiu cu vamuire, desi provenea din tara UE, stiind ca la acel oficiu postal o saptamana se asteapta degeaba, in saptamana urmatoare vamesul face un borderou si livrarea se face peste inca o saptamana. Deci, 3-4 saptamani pana la 1-2 luni de la intrarea in tara.
    Ca individ izolat stiu ca nu se poate face nimic, dar oare nici o institutie nu ii vede?
    Trebuiesc desfiintati si pornit de la zero, dar mai intai pedepsiti.

     • Da, stiu ca nu sunt facute intentionat in general, dar indiferenta tuturor angajatilor este evidenta. Lipsa de organizare la nivel inalt si lipsa de motivare la nivelul de jos. Promovarea la stat se stie cum sa face!
      Din pacate mai multe firme de curierat, din afara, care actioneaza pe teritoriul Romaniei, incep din ce in ce mai mult sa adopte aceeasi lipse de maniere profesionale. Toti vor profit, ca in Romania se poate, nu mai dezvolt subiectul.
      Multumesc celor care citesc si se simt in aceeasi situatie.

     • Stiu la ce va referiti si cel mai bine intelegem cand ne lovim de chestiile astea si vedem incompetenta si indolenta angajatilor de la stat de care ne lovim. Nu sunt toti asa, am avut de-a face cu persoane pregatite care faceau chiar mai mult decat erau obligati, insa deseori intalnim si astfel de oameni.

 3. Exista vreo sansa sa desfiintam BSI ca este o alta gaura neagra in Tara asta de minuni ( nu asta am vrut sa spun) Cum este posibil sa ajunga mai repede un pachet din China in Bucuresti decat din Bucuresti in Arges. Pe ce criterii BSI imparte pachetele comandate in China. Adica o navigatie de 251$ imi vine prin posta acasa si un senzor de masina imi vine la oficiul vamal si stau 4 ore sa il pot ridica?Chiar asa o adunatura de incompetenti are Posta asta???

 4. Buna ziua. Am doua pachete trimise spre Statele Unite ..unul pe data de 12 Iulie sinul pe data de 6 August. ….in urma convorborii cu cei de la USPS….comform cercetarilor facute de acesitia se pare ca coletele inca nu au parasit tara cu toate ca ca pe tracking spune ca este expediat din Romania.si se afla in taranzit. UNDE UN TRANZIT. ?????am facut o reclamatie online dar nu am primit nici un fel de raspuns. De la nimeni. Incerc de doua saptamani sa gasesc un nume si un numar de telefon al unui superior de la BSI dar in zadar…doar cel al postei la care im afara de imformatiile pe care le pot gasi si pe website nu stou sa imi dea nici um raspuns.aVa rog respectuos sa imi dati un rspuns cat de curand posibil cu informatii privitoare la persoanele competente care umi pot da mau multe detalii specifice. Va multumesc anticipat Carmen Pewtress

 5. STIMATA DOAMNA
  TOT RESPECTUL SI PENTRU POSTA ROMANA SI PENTRU BSI BUCURESTI .INSA , AU TRECUT 17 ZILE SI UN PLIC EXPEDIAT DIN PLOIESTI PE DATA DE 15 IULIE NU A AJUNS LA DESINATAR IN AMERICA NICI PANA ASTAZI . CU DATE EXACTE SI EXPLICITE AM MAI TRIMIS SPRE DVS . UN MAIL ADINEAORI SPER SA IL FI VAZUT . REPET SI REDAU AICI NUMAI CODUL PLICULUI TRIMIS
  *******ro
  Cu acelasi respect si consideratie va multumesc
  Cozma Gheorghe

 6. BUNA ZIUA DOAMNA MARIANA BILA ,

  PENTRU INCEPUT CONSIDER SA VA PREZINT URMATOARELE DATE :
  > PE DATA DE 15 IULIE 2019 IN TRANZIT < ACEASTA VA ROG SA O VEDETI SI DUMNEAVOASTRA
  IERI , FICA SA PREZENTAT LA UN SEDIU POSTAL AMERICAN USPS
  A PREZENTAT TRASA LA IMPRIMANTA O COPIE Cu SITEUL RESPECTIV IN CARE SE SPUNE NUMAI CA ESTE IN ,, TRANZIT ,, CU ACELEASI DATE DE EXPEDIERE DE MAI SUS .
  RASPUNSUL : USPS [ POSTAL SERVICE UNITED STATE ] NU A INTRAT IN POSESIE PENTRU A DISTRIBUI LA DESTINATAR …….
  DECI
  POSTA A PREDAT ,
  BSI A PRIMIT SI A PREDAT , CUI ?
  CUM SE FACE CA IN AMERICA NU A AJUNS LA VREO COMPANIE DE DISTRIBUTIE ?
  DACA EU , NOI , NU STIM , CATEGORIC BSI STIE SI EXISTA PRECIS O JUSTIFICARE PRIVIND PARTENERUL AMERICAN DE COLABORARE – UN MOTIV IN RELATIA CU COMPARTIMENTUL AMERICAN CARE A PRIMIT . SE VEDE CLAR CA EXISTA O PROBLEMA
  IN ACEST CONTEXT VA ROG A ANALIZA SI DISPUNE UN RASPUNS PENTRU ELUCIDAREA ACESTEI SITUATII ,RUGANDU-VA TOTODATA SA MA SFATUITI CE SA MAI FAC IN CONTINUARE , UNDE SA MA MAI ADRESEZ .
  SUNT FOARTE NELAMURIT , NEMULTUMIT SI AGITAT DEOARECE PENTRU OBTINEREA ACELUI PASAPORT NEPOTUL A VENIT DIN AMERICA PERSONAL SI NU A PUTUT RAMANE SI PENTRU INTRAREA IN POSESIE . CU PROCURA SPECIALA L-AM RIDICAT EU SI TRIMIS PRIN POSTA RO IN AMERICA .
  SERVICIULUI BSI – BUCURESTI TOATA LAUDA PRIVIND DATELE SI DE PRIMIRE SI DE EXPEDIERE .
  IN SPERANTA CA AM FOST BINE INTELES , CU DESBIT RESPECT SI CONSIDERATIE VA ROG DISPUNETI SI UN RASPUNS CAT MAI CURAND POSIBIL .
  VA MULTUMESC
  COZMA GHEORGHE

 7. DETALII DE CONTACT BSI BUCURESTI
  ******
  Sef Birou Schimb International
  Departament Trafic Postal International
  Biroul de Schimb International
  Calea Giuleşti nr.6-8
  060274, Bucureşti, sector 6
  Mobil: (+4) 07******
  Tel: (+4) 02********
  EMAIL:*******

 8. Am comandat o piesa din lituania cu tot cu prelucrari si expediere o durat 5 zile. Raspundetim la o intrebare cit timp trebuie sa prelucreze un colet cit o cutie de bescuiti care cintareste un kilogram ce fel de lucratori lucreaza la BSI Bcuresti

 9. Buna ziua, am comandat un bilet (scrisoare cu prioritate) in valoare de aprox 100 de euro din Polonia. Acesta a sosit azi la BSI Bucuresti. Stiti cumva daca in astfel de cazuri (colet din UE + prioritate) procedura e aceasi ca la produsele din afara spatiului UE (timp mult de asteptare, reguli mai stricte)?

  Si de asemenea, pe site ul polonez scria ca transporturile internationale se vor efectua cu DHL doar ca ei mi-au trimis prin posta polona fiind preluat de posta romana. Am trecut adresa firmei la care lucrez ca sa imi fie mai usor sa il preiau. Adresa nu coincide cu cea din buletin. Exista sansa sa nu imi primesc coletul?

  Va multumesc!

  • Veti primi coletul la adresa pe care ati trecut-o ( in cazul dvs la serviciu). Daca coletul este sosit in tara il veti primi in maxim 3-4 zile lucratoare.

 10. Super secvențele coletului de dimensiunile unui plic care in 5 zile a ajuns din HK și de 4 zile sta in BSI:
  06.07.2019
  01:09
  Sosit in Romania – BSI Bucuresti
  06.07.2019
  15:42
  In prelucrare – BSI Bucuresti
  10.07.2019
  04:16
  Primit de la expeditor – BSI Bucuresti
  10.07.2019
  04:17
  In prelucrare – BSI Bucuresti

  E ultra prelucrat….

 11. Salutare . Am un colet comandat de pe AliExpress. De 3 săptămâni pe tracking îmi apare tot la fel : „departed country of origin”
  Și mai unu care de 2 săptămâni tot la fel apare: „airline departed country of origin”
  Chiar nu știu dacă mai ajung. Unu e prin yanwen și celalant cu China post.
  Ce știți de ce de 2-3 săptămâni nu sa modificat nimic ? Mulțumesc

  • Salut Paul,
   2-3 saptamani nu e mult pentru livrarea unui colet in mod normal insa de regula pleaca mai repede din China. Am avut noroc sa imi ajunga in cateva saptamani colete prin China Post dar uneori au venit si in 2-3 luni. Nu cred ca ai ce face pana cand nu este depasit termenul estimativ de livrare mentionat cand ai dat comanda.

 12. Salutare, am și eu un colet trimis din China, care pe aplicația de tracking apare ca fiind livrat… fără a fi ajuns la mine, ce pot face în aceasta situație? Multumesc

 13. Primit de la expeditor – BSI Bucuresti
  Asta e stadiul in care coletul meu se afla, de astazi 19.06.2019. Intrebarea mea este, daca eu sunt din Piatra-Neamt, cand se presupune ca o sa ajunga acest colet la oficiul postal de aici? Nu se poate pune problema sa ma deplasez pana la Bucuresti ca sa intru in posesia acelui colet.

  • Nu e nevoie sa ajungeti in Bucuresti, acum coletul se afla la BSI Bucuresti daca acesta este ultimul stadiu al coletului atunci trebuie sa asteptati sa fie sortat si trimis spre livrare. Deseori apar intarzieri cand vine vorba de BSI, asa cum este mentionat si in articolul publicat mai sus.

 14. Buna ziua, am comandat ceva de pe Aliexpress. Eu locuiesc in Brașov, insa coletul a ajuns in Cluj Napoca la un oficiu vamal. Stie cineva in cat timp imi ajunge înapoi in Brașov?

  • Buna ziua,
   Daca aveti tracking pe colet, luati legatura cu firma de curierat care figureaza ca v-ar fi livrat coletul si in acelasi timp contactati si vanzatorul de pe Aliexpress.

 15. La poșta de Cartier unde îmi vin coletele angajatele trimit mesaj sau te sună direct pe telefon cu condiția să ai trecut pe colet numărul de telefon.Este o idee destul de bună.

  • Cam pe toate comenzile online se cere numar de telefon. Insa cum Posta Romana sunt cu ceva ani in urma (poate chiar secole), ne surprinde cand fac ceva ceea ce ar trebui sa fie normal.

 16. Buna ,

  Trebuie sa primesc un colet din China si am primit mesaj ca a ajuns in tara de o saptamana dar cand verific pe site-ul postei imi zice ca nu a fost inca inregistrat.Ce pot face?

  Multumesc

 17. As dori sa știu de ce pachetele mele pe nume ***** deși ele sunt în Romania deja de aproape o lună îmi puteți da informații cu privire la aceste colete?
  Aceste colete nu ajung încă la destinație deși în e-mailurile primite rezultă că sunt deja în București
  Puteți să îmi oferiți informații despre ele?

 18. Coletul meu din China s-a plimbat pe la Hongkong, Frankfurt, Bucuresti, si apoi… Delivery Failed. Nu am primit nici un bilet de la posta si ei nu sunt raspunzatori pentru coletele fara tracking in sistemul lor….

 19. O mare Golăneală la Poștă Română . Jumătate din colete de la Joom nu mi-au ajuns ,noroc că mi-am primit banii înapoi.Acum comand un produs de două ori la date diferite,poate ajunge unul dintre ele.

 20. Poșta Română este cel mai mizer serviciu care există în țara asta!Am avut o grămădă de incindente.
  Odată mi-au aruncat pachetul pe acoperișul casei pentru că nu eram acasă.
  Iar la comenzi din afara țării,ce să mai spun?Am dat o comandă de pe ebay în iunie și mi-a ajuns în ianuarie după ce i-am explicat în acel interval de timp expeditorului că mie nu mi-a venit acasă nicio înștiințare.Nici măcar nu am avut track number la comandă(foarte mulți de pe ebay nu oferă track number,nu știu dacă vi s-a întâmplat).Când am mers la poșta vamală,am aflat că coletul meu era acolo de nu știu câte luni și mi-au spus să plătesc vreo 35 de lei pt. taxa de magazinaș.Rușine!

  • Sunt de acord in ceea ce priveste Posta Romana, sunt cu ani in urma.
   In ceea ce priveste tracking number, depinde de modalitatea de livrare a fiecarui produs, de regula este mentionat daca este livrare no tracking.

 21. Utilizez ebay din 2016 si aliexpress de prin 2017, dar numai pe comenzi sub 10 euro, cu mici exceptii. Niciodata, niciodata, niciodata nu au fost intarzieri atat de mari, adica primesc pachete dupa 4 luni. Iar eu le primesc direct la adresa pentru ca am dat una de birou, unde posta este obligata sa aduca toata corespondenta. Deci nu se poate spune ca s-au ratacit avizele.
  Din fericire pe aliexpress vanzatorul poate prelungi la cerere „protection period”, o perioada in care pot deschide incident sa-mi recuperez banii. Unii vanzatori au invatat deja ca posta romana e de kko si prelungesc ei automat protection period-ul.
  Pe ebay cer banii imediat dupa expirarea termenului de primire, ca apoi nu stiu in cat timp mai pot sa fac cerere. Ne facem de ras ca cerem inapoi cativa dolari, pe incompetenta retarzilor din posta/vama care nu-si fac treaba.
  Am si reclamat la posta si recomand sa o facem cat mai multi. Poate pana la urma se schimba ceva.

 22. Asta-i Romania:o tara de rahat!Am platit vreo 200 de lei dar avand in vedere ca ar trebui sa ma deplasez la Posta Vamala,iar sa mai cheltui niste bani pentru transport,timp de asteptare acolo,pluuuus timpul asteptat aici in tara,o sa ma linistesc acasa si nu onsa mai comand nimic.Cat am stat in Anglia,nici o problema,mai nimic nu platesti acolo.Te intorci in tara,te-a luat naiba la propriu cu ce se intampla aici.Imi e scarba de tara asta numita Romania!!!

 23. Buna ziua, nu stiu cum sa fac sa nu mi se trimita pachetul inapoi in China, nu am ajuns la timp sa il ridic de la posta si azi cand am mers mi s-a spus ca a fost trimis inapoi si sa va scriu pe aceasta adresa poate ma puteti ajuta cu ceva. NUmarul avizului este RE 277245138SE. Tracking number: RX454405557CN

  • 2019-04-19 16:58
   Timisoara 5 – Ghiseu 1 gh, Reavizat

   2019-04-19 13:03
   Timisoara 5 – Ghiseu 1 gh, Predat la destinatar

   2019-04-16 19:23
   Timisoara OPDC, In prelucrare

   2019-04-16 19:19
   Timisoara OPDC, In prelucrare

   2019-04-16 07:56
   Timisoara OPDC, Avizat

   2019-04-15 17:16
   Timisoara OPDC, Predat la factor

   2019-04-15 17:01
   Timisoara OPDC, In prelucrare

   2019-04-15 13:05
   Timisoara OPDC, In prelucrare

   2019-04-15 00:58
   Timisoara CRT, In transport

   2019-04-14 01:33
   Timisoara CRT, In prelucrare

   2019-04-13 01:50
   Bucuresti BSI (c, m, e), In transport

   2019-04-13 01:00
   Bucuresti BSI (c, m, e), In prelucrare

   2019-04-11 17:36
   Bucuresti BSI (c, m, e), Primit de la expeditor

   2019-04-07 22:45
   Bucuresti BSI (c, m, e), Sosit in Romania

 24. Este strigator la cer. Acum trimit toate coletele (indiferent daca sunt de la persoana fizica sau nu, sub sau peste 10$) la vama. Ca sa te cheme acolo, sa stai cu orele si sa le dai bani. Dupa ce ai asteptat ca prostul alte saptamani de la intrarea in tara a coletului, blocat in bsi. Eu nu mai comandasem nimic de mult si m-am trezit ca bat drumuri la vama, nervi, timp si bani pierduti. Inainte veneau la oficiile postale. O bataie de joc pe banii nostri. Am incercat sa le scriu pe facebook, dar posta romana cenzureaza comentariile care se refera la situatia coletelor in afara ue. Pentru ca se simt cu musca pe caciula, sunt doldora de sesizari si prefera sa puna pumnul in gura.

  • Eu am avut noroc cu coletele sub 10 dolari si mi-au venit acasa, ce-i drept recent nu am mai comandat nimic din afara tarii. Inseamna ca au revenit la vechile practici de a verifica totul la vama.

 25. Poate sa imi zica si mie cineva ce se intampla? Produsul a ajuns la Ploiesti, locul de destinatie si acum pleaca iar din Ploiesti?

  29.03.2019 13:55 Programat pentru predare incepand cu aceasta data – Oficiul Postal Ploiesti 1
  Program de functionare – Oficiul Postal Ploiesti 1:
  L-V: 08:00 – 19:00; S:09:00 – 13:00 Activitate cu asistenţă vamală: Prezentare/ Distribuire: Luni, Marţi, Miercuri si Joi 08:00-16:00
  29.03.2019 14:59 In prelucrare – Ploiesti OPDC
  29.03.2019 15:01 In transport – Plecat din Ploiesti OPDC

 26. Salut. Si eu am comandat de pe gearbest, insa nu am trecut adresa din buletin. Eu stiu ca a mai fost aceasta disputa si s-a rezolvat, pentru ca nu mai trebuie sa coincidata adresa din buletin cu cea de pe transport. Este si aberant!
  A intampinat cineva acest aspect?

   • Eu stiam, scrie clar in raspunsul Postei Romane, dar uite ce scrie Madalina, autoarea acestui articolul: „cartea de identitate (este important ca adresa de livrare a coletului sa se potriveasca cu adresa de pe cartea de identitate)” care este total fals!

    posta-romana.ro/a1024/stiri/posta-romana-simplifica-procedura-de-lucru-in-beneficiul-clientilor.html

    • M-am interesat de aceasta situatie si e posibil ca eu sa fi fost mai norocos (ce-i drept, nici nu am avut colete mari, cu cost ridicat, doar ce este sub 10 dolari). Acum ceva timp cand coletele sub 10 dolari se ridicau tot de la Posta Vamala, nu am avut probleme niciodata deoarece am pus si CNP-ul la adresa, fie datorita acestui lucru fie a fost oficiul Postal din localitatea mea mai intelegator.
     Ulterior, coletele acestea mi-au venit la adresa de domiciliu (repet, cele sub 10 dolari, fara probleme).
     Am citit ce scrie in articolul acela insa realitatea pare sa fie alta, sunt cazuri foarte multe in care oamenii au fost refuzati din cauza ca adresa nu este aceeasi. Daca vrei poti sa te duci cu articolul acesta listat insa e posibil sa nu ai cu cine sa te intelegi. Preferabil este sa ai CNP-ul trecut la adresa iar in felul acesta poti evita probleme.

    • Salut Victor,
     Eu rezolv problema prin plasarea cnp-ului la adresa, pentru a fi vizibil pe colet. Doamnele de la posta imi elibereaza astfel coletul. In caz contrar, nu.
     Nu stiu regula interna a posteri romane insa stiu sigur ca la posta din cartierul meu sunt afise in care se specifica clar ca nu se poate ridica coletul daca adresa nu corespunde cu cea din buletin.
     M-am lovit de aceasta problema si a trebuit sa vin in ziua urmatoare, cand era de serviciu o alta angajata.
     Se pare ca la posta fiecare angajat are regulile lui.

     • Mi se pare o aberatie, insa nu`i problema. Ca daca mi se va refuza ridicarea coletului, voi intra in audienta sau voi merge si mai departe. Trebuie sa schimbam mentalitati!

     • Eu sunt de acord cu tine, Victor. Posta Romana are servicii mizere insa acestea sunt serviciile oferite de catre aproape orice institutie detinuta de catre stat. Nu ai ce sa faci cand toti sunt la fel.

 27. Colet intrat in tara din SUA in data de 14 .03 este in acelasi stadiu de atunci.Statusul este:in prelucrare.Din SUA a fost trimis pe data de 9.03.deci de la vama pana la Oficiul postal face mai mult decat din State pana in Romania.Rusine.

 28. COLETUL CU NR.******** TRIMIS DIN CHINA APARE A FII AVIZAT IN 22.02.2019 DAR PERSONAL NU AM PRIMIT NICI O INSTINTARE.VA ROG SA MA AJUTATI SA INTRU IN POSESIA ACESTUI COLET.MULTUMESC ANTICIPAT.

  • Buna ziua,
   Coletul apare acum ca reavizat. Trebuie sa mergi la Oficiul Postal Brasov 3 pentru ridicarea coletului.
   Iata ce apare la urmarirea coletului:
   Oficiul Postal Brasov 3:
   L-V: 10:30 – 17:30; Activitate cu asistenta vamala Luni – Joi: 09:00-15:00; Vineri: 09:00-13:00
   Mergeti in acest interval orar si veti ridica coletul.

 29. La BSI Bucuresti se FURA ! ! Inainte sa fie scanat ….A fost putin FURAT !!!

  RU267562330NL

  Expired
  Netherlands
  PostNL International Mail
  Romania
  Romania Post

  2018-09-22 16:43 The item has arrived in the country of destination

  Destination : Romania – Tracking consuming: 1201 ms

  Origin : Netherlands – Tracking consuming: 6885 ms
  2018-09-22 16:43

  The item has arrived in the country of destination
  2018-09-22 07:46

  The item is on transport to the country of destination
  2018-09-21 18:20

  The item is at the PostNL sorting center
  2018-09-21 18:20

  The item is processed at the PostNL sorting center
  2018-09-21 11:48

  Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
  2018-09-18 10:10

  The item is ready for shipment
  2018-09-18 09:10

  The item is pre-advised
  2018-09-14 15:20

  The Item is at the shippers warehouse

  • Nu stiu daca se fura sau se pierd insa din cate se pare nu sunt cazuri izolate.
   Cei care comanda de pe Aliexpress isi pot recupera banii prin deschiderea disputei. Eu nu am comandat de acolo si mi-am luat adio de la un colet pierdut.
   Nu am nicio idee daca se pot reclama undeva aceste pierderi.
   Las mai jos urmarirea coletului meu.

   Origine : Olanda – Urmărirea a durat: 1944 ms
   2018-09-18 13:58
   The item has arrived in the country of destination

   2018-09-17 19:27
   The item is on transport to the country of destination

   2018-09-14 17:07
   The item is processed at the PostNL sorting center

   2018-09-14 05:54
   Consignment received at the PostNL Acceptance Centre

 30. Coletele care sunt trimise din China de la persoane juridice, indiferent de valoare, ajung la Vama si trebuie ridicate de acolo. Daca sunt trimise de pe persoana fizica, indiferent de valoare ajung la posta de cartier, deoarece sunt considerate cadou si nu sunt supuse vamuirii.