Intarzieri colete BSI Bucuresti (Posta Romana) – statusuri si explicatii
Tot mai multi romani comanda produse din China de pe site-uri specifice precum Aliexpress, Gearbest, etc. prin Posta Romana. Totusi, inainte de a plasa comanda pe astfel de site-uri, trebuie sa stim unele informatii destul de importante. Desi marea majoritate a produselor au transport gratuit in Romania (statusul „Free shipping”), acestea au un timp de livrare ce poate varia intre 15 zile si 3-4 luni. De obicei lunile ianuarie si februarie sunt cele mai aglomerate.

Desi coletele ajung in Romania destul de repede, timpul cel mai mare de asteptare este la BSI Bucuresti (Biroul de Schimb International Bucuresti). Inainte de a fi livrate catre oficiile postale, coletele ajung la BSI pentru sortare. Personal am avut colet care a avut statusul ” In prelucrare – BSI Bucuresti” timp de 1,5 luni.

Dupa ce sunt sortate, coletele pot ajunge ori la oficiile postale ale zonei din care facem parte, ori la Posta Vamala. Desi nu este mereu o regula, coletele cu valoare mare (ce au suma declarata mai mare de 10 euro) ajung la Posta Vamala. Coletele ce au o valoare mai mica si ajung totusi la vama ajung fiindca par mult mai scumpe decat este declarat pe colet (parere personala).

Intarzieri colete BSI Bucuresti – Ce acte trebuie sa prezint pentru a ridica un colet de la Posta Vamala?

Mai intai de toate, trebuie sa asteptam ca statusul coletului sa fie „avizat”. In cazul in care coletul nu are un cod de urmarire, trebuie sa asteptam avizul in cutia postala.
Cu acest aviz vom merge la Posta Vamala si va trebui sa avem asupra noastra cartea de identitate (este important ca adresa de livrare a coletului sa se potriveasca cu adresa de pe cartea de identitate, cu dovada platii (factura, extras de cont si un print screen cu produsul, pe suport de hartie). Nu mereu aceste documente sunt necesare insa eu nu am reusit sa ridic coletul fara ele. Vamesul a refuzat sa ia in considerare telefonul mobil unde ii puteam dovedi cat costa produsul si inclusiv tranzactia bancara.

In schimb, daca coletul ajunge la posta de cartier, trebuie doar sa va prezentati cu avizul ajuns in cutia postala si cartea de identitate.

Intarzieri colete BSI Bucuresti – statusuri cod de urmarire si explicatii

Dupa ce a ajuns in tara si a fost scanat, coletul primeste un cod de urmarire, doar daca expeditorul a ales optiunea cu tracking number. Acel cod se regaseste in pagina de comenzi de pe site-ul de unde am plasat comanda si il putem introduce pe siteul Postei Romane pentru a verifica statusul coletului. Iata care sunt acestea:

 • Sosit in Romania – BSI Bucuresti – Este primul status ce i se aloca unui colet. Acesta semnifica ajungerea coletului la Biroul de Sortare Internationala din Bucuresti si urmeaza sa fie procesat;
 • Primit de la expeditor – BSI Bucuresti – De obicei coletul intra in acest status la o zi dupa ce a sosit in Romania;
 • In prelucrare – BSI Bucuresti – Acest status semnifica faptul ca a inceput procesul de sortare. De obicei, timpul cel mai mare il are acest status;
 • Programat pentru predare incepand cu aceasta data X la oficiul postal – Statusul semnifica ajungerea coletului la oficiul postal ori la posta vamala;
 • Avizat – In momentul in care coletul primeste acest status, va urma sa primiti in casuta postala un aviz care va informeaza ca puteti merge la oficiul postal sau la posta vamala pentru ridicarea coletului (locatia exacta este indicata pe colet);

Va sfatuiesc ca atunci cand mergeti la Posta Vamala sa va inarmati cu rabdare si sa va pregatiti psihic fiidca va urma o coada infernala (sper ca nu este in toata tara la fel). Chiar daca produsele sunt mult mai ieftine pe site-urile din China, personal am ales sa nu mai comand nimic prin Posta Romana. Nu merita efortul.

Verificare colet international ajuns in tara la BSI

Anumite colete internationale (externe) se pot verifica atunci cand au ajuns in Romania accesand site-ul posta-romana.ro – Track & Trace – introducem numarul trimiterii si selectam cauta.

Pentru trimiterile expediate din extern catre Romania se pot urmarii in sistemul Track&Trace doar trimiterile care au indicativul „R” pentru recomandata, „C” pentru colet, “E” pentru Express Mail Service (EMS) sau „VN” pentru scrisoare cu valoare declarata urmat de 9 cifre si de codul aferent tarii de origine (US – Statele Unite ale Americii, CN – China, SG – Singapore, IT – Italia, FR – Franta, etc. – ex: CV053555404US), numai dupa intrarea in sistemul postal.

Trimiterile postale cu numere de prezentare care incep cu literele UG, UD, UQ, UF, UC, UA, UB, UJ, UM, UV, LK, LA, LB, LC, LM, LJ, LV, LP, LX, LY etc. sunt trimiteri expres simple – pachete mici, care intra in categoria corespondenta neinregistrata. La intrarea pe teritoriul tarii de destinatie, acestea nu mai pot fi urmarite in sistemul Track & Trace.

Trimiterile de corespondenta simple sunt distribuite la cutia postala a destinatarului, la adresa scrisa de expeditor pe plic.

Trimiterile postale simple voluminoase (care nu incap in cutia postala) sau cele care circula inregistrate cu serviciul suplimentar Recomandat sau Confirmare de Primire (AR), sunt distribuite de catre factorul postal la adresa mentionata de expeditor pe plic iar in cazul in care destinatarul nu este gasit la adresa, este instiintat printr-un aviz la cutia postala despre oficiul postal, data si intervalul orar in care poate ridica trimiterea.

In cazul in care nu se pot distribuii la adresa trimiterile postale simple se returneaza catre expeditor.

Reprezentantii Postei Romane mentioneaza ca, pentru efectuarea unei investigatii in vederea stabilirii situatiei trimiterilor este necesar ca expeditorul sa prezinte o reclamatie la operatorul postal de origine, care detine toate informatiile necesare demararii unei cercetari (numarul expeditiei, data expedierii, compania transportatoare etc.).

Intarzieri colete BSI Bucuresti. Voi ce probleme intampinati/ati intampinat cu Posta Romana si cu coletele internationale? Nu ezitati sa postati un comentariu mai jos.

Update 02.03.2019: Coletele care sunt trimise din China de la persoane juridice, indiferent de valoare, ajung la Vama si trebuie ridicate de acolo. Daca sunt trimise de pe persoana fizica, indiferent de valoare ajung la posta de cartier, deoarece sunt considerate cadou si nu sunt supuse vamuirii. Multumiri lui Cosmin pentru informatii;

Update 12.07.2020: Centrul de procesare Sita este in Lituania; Ii multumim lui Gagu pentru informatii;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

408 COMENTARII

 1. Am facut o comanda , sunt 2 colete de 250 grame fiecare , fiecare are separat tracking cu semnatura. Amindoua au ajuns in bsi simultan , unul a ajuns la posta iar celalalt sta inca in bsi prelucrare . Diferenta de zile este de 4 pana acum. Pe 26 feb ac sa facut comanda si sunt i nca in asteptare. Se pare , cred ca se iau colete aleatoriu in bsi

 2. Buna ziua .. am am facut o comanda de la aliexpress in data de 26/11/2020 nu a ajuns pana acuma .. pachetul este blocat in biroul de sortare de mai mult de o luna .. codul meu de urmărire RE164343726CN si nu am niciun update de cand 17/01/2021
  Ce trebuie sa fac ?

  • posta-romana.ro/track-trace.html
   14.02.2021 03:04 Sosit in Romania – BSI Bucuresti
   14.02.2021 09:09 Primit de la expeditor – BSI Bucuresti
   16.02.2021 01:36 In prelucrare – BSI Bucuresti
   16.02.2021 02:37 In transport – Plecat din BSI Bucuresti
   16.02.2021 12:20 In transport – Plecat din Tranzit Brasov
   16.02.2021 23:04 In prelucrare – Tranzit Timisoara
   17.02.2021 03:52 In transport – Plecat din Tranzit Timisoara

   Nu a stat foarte mult in prelucrare in Bucuresti. Probabil a durat foarte mult pana a intrat in sistemul electronic

 3. Salutare. Intampin si eu o problema cu privire la un colet pe care trebuie sa il primesc din SUA. Coletul in cauza a fost pus la posta americana USPS in data de 17.12.2020 pentru a fi expediat in Romania (Baia Mare). Toate bune si frumoase, am putut sa urmaresc coletul pe aplicatia “Parcels” sau “Track17” cum s-a plimbat pe diferite aeroporturi din SUA si EUROPA pana in data de 28.12.2020 unde zice ca a parasit Frankfurt Germania, iar de atunci pana in prezent nicio actualizare. Am luat legatura si cu Posta Romana care tot imi zic sa urmaresc awbul pe siteul lor la Track & Trace, insa nicio noutate nici acolo zicand ca awbul nu este inregistrat si ca nu este preluat de ei inca si ca nu ma pot ajuta. Am luat legatura si cu USPS care au spus ca o sa deschida o investigatie si ca o sa-mi comunice informatiile in 30 se zile. Mentionez ca coletul are o valoare de 150 usd awb: CH****US. Poate reusesti sa ma sfatuiesti ce sa fac. Inteleg ca a trecut cam o luna si jumatate si poate mai trebuie sa astept, dar nu inteleg de ce nu are actualizati de atata timp. Mentionez faptul ca expeditorul a mai trimis colete in Romania si toate au ajuns in maxim 3 saptamani. Multumesc anticipat.

 4. Salutare!

  După ce am citit articolul și o parte din comentarii întrebarea mea ar fi:
  Pentru colet trimis din Londra care acum are statusul: In prelucrare, inteleg ca nu am ce sa fac decat sa astept statusul Avizat ?

  Ulterior aveti idee daca va aparea locatia spre unde se indreapta coletul ? Pentru ca vreau sa ma duc sa-l ridic personal, sa nu mai aspept.

  Multumesc anticipat!

 5. Mi s-a expediat un colet din Olanda..Dupa Trecking coletul a ajuns in Ro.pe 13 .ianuarie 2021..azi suntem in 2.februarie si nici urma de colet..La verificare Trecking mi se comunica neluat in evidenta..
  Coletul contine o piesa de schimb ptr. O bicicleta ..acesta neputand fi folosita fara aceasta puesa..Oare mai primesc coletul sau cat trebuie sa astept..??

  • Nu va putem oferi noi o astfel de informatie, trebuie sa asteptati.
   Puteti face o sesizare catre Posta Romana insa, asa cum au mai scris si alte persoane, nu prea au niciun efect aceste sesizari.

 6. Acum, odata incheiata ”aventura” mea cu posta romana, m-am gandit sa va relatez procesul, in speranta de a mai reduce panica unora care se afla in situatia in care m-am aflat. Asteptam un colec din SUA/Priority International. Coletul a plecat din Chicago in 28 decembrie si a sosit la Otopeni in 2 ianuarie, si de atunci….a disparut. Nu figura inregistrat la posta romana, iar pe tracking USPS figura ”predat la operatorul Ro”. Timp de o luna de zile am trimis reclamatii/email la posta, am sunat pe unde am putut, raspunsul fiind mereu acelasi: nu putem face nimic, colectul nu apare inregistrat la posta romana. Dupa o luna de zile colectul a aparut inregistrat la BSI, mai departe a mai durat cateva zile pana cand a intrat in posesia mea. Toate coletele fac cateva zile reala de calatorie, dar apar ”ajunse in tara de destinatie?RO” doar atunci cand sunt scanate de BSI. In proportie de 70% eram sigur ca a fost pierdut, furat etc…dar totusi a aparut. Aceeasi poveste cu un alt colet expediat in 14 decembrie din Rusia, disparut pana ieri, cand a reaparut miraculos dupa ce a fost scanat de BSI. Sfatul meu..nu disperati, coletele apar, chiar daca cu 1-2-3 luni de intarziere sau ”disparitie.

  • mai adaug faptul ca sesizarile la posta sunt in proportie de 98% inutile. Daca coletul nu este scanat si se afla in ”zona gri” in care nu se stie unde se afla de fapt, raspunsul sesizarilor/reclamatilor este acelasi: dupa verificarile noastre colectul nu apare ca fiind intrat in tara. ”VErificarile” lor insemnan exact ceea ce facem si noi, o treaba de 5 secunde in care pun tracking nr in sistem si nu le apare inregistrat la ei, exact ce facem si no.

  • Salut! Aceeasi problema cu coletele din China. Face o luna din China- Romania si la noi doua luni pana ajunge la destinatie. Ajuns coletul pe 25 decembrie 2020,de atunci nu am stiut nimic pana pe 27 ianuarie cand a fost inregistrat de bsi. Am trimis mail la posta romana ,de fapt doua, intreband daca s-au preluat coletele ajunse in Romania pe data de 25 decembrie 2020 si a spus ca la ei nu a ajuns coletul cu numarul cutare .Pe 30 ianuarie 2021 a ajuns la posta centrala in Calarasi,pe1 februarie 2021 la posta 4 de care apartin si nici azi 4 februare nu este livrat fiind in prelucrare.

  • Aceeasi problema insa de mai mult timp. Colet expediat din SUA pe data de 17.12.2020 prin Priority International (Usps), iar tracking numberul imi arata ca a parasit un aeroport de transfer pe 28.12.2020 din Frankfurt si de atunci pana in momentul de fata 08.02.2021 nicio actualizare si nimeni nu stie nimic oriunde am sunat si intrebat. Toti spun sa astept, dar cat nimeni nu stie. Imediat se fac 2 luni de la data expeditiei si nici macar nu a fost preluat de BSI Bucuresti pt a fi trimis mai departe. Foarte dezamagit de timpul de asteptare si de serviciile postei. Nu ramane decat sa astept. Deja incet sa ma resemnez ca e pierdut sau furat sau trimis inapoi la expeditor, nu stiu ce sa mai cred. Oricum ar fi nu e normal sa dureze luni de zile o expediere…..

 7. Buna ziua, am si eu un colet care trebuie sa ajunga .
  Coletul a plecat sin China.
  Pe tracking imi apara status final ca a intrat in tara de livrare pe data de 8.01.2021.
  Am si eu o intrebare…cat timp mai dureaza sa fie livrat!?

 8. Pe data de 24 noiembrie am pus un colet din Canada pentru Constanta. A fost trimis cu „Postes Canada”.Coletul este fara numar de urmarire. Nici in ziua de astazi 22-01-2021 nu a ajuns la destinatie. Mai sunt colete neprimite de mai mult de 2 luni?

 9. Salut!
  Am un colet care vine din China, acesta a ajuns in Romania in data de 19.12.2020 (pe 17Track imi arata ca e pur si simplu in Bucuresti, nimic altceva) iar de atunci nu am mai primit updates. Ce as putea face in legatura cu asta? Pot suna la BSI?

 10. Colet intrat in tara in data de 2 ianuarie 2021, trimis din SUA prin priority international. De atunci nu mai apare nicaieri, tracking-ul nu este inregistrat in sistemul postei romane. Am facut o reclamatie care s-a dovedit inutila, deoarece (evident) daca trackingu’ nu apare la ei…posta romana nu are ce sa comenteze.

  Intrebarea mea, simpla: este posibil/normal ca acest pachet sa se afle intr-un sac/container inca neprocesat/nedesfacut, motiv pentru care deocamdata nu figureaza in BSI? multumesc

   • Eu am dat comanda pe 12 Decembrie la ceva din China și tot pe 02 01 apare că este ajuns in tara de destinație și pentru mai multe detalii să mă prezint la operatorul poștal, verificare pe 4traching, când introduc Nr. AWB in track end trace nu apare inregistrat, cei de la posta spun că este ajuns într-un container și nu sau scanat deocamdată în București 😕

 11. Am un colet in bucuresti din data de 16.12.2020. Prin posta romana nu pot sa l urmaresc. Awb ul este corect, insa nu cred ca a intrat in posesia postei. E inacceptabil sa aștept un colet din luna noiemebrie. Ma puteți ajuta cum sa procedez? Cerere la posta am făcut, însă degeaba.

 12. Am si eu două colete trimise din china imi arata ca ca unu a ajuns la bucuresti pe 12 12 2020 si unul 01 01 2021 si acolo au rămas ma puteti ajuta cum sa ajung in posesia lor ce trebuie sa fac

 13. Am trimis un colet de pe 7. 12.2020 și nici acum nu e plecat de la BSI!, aflandu_se în prelucrare! Plătim o grămadă de bani pt a sta în România! Nu este posibil, numai în România, totul’merge pe dos! Aștept răspuns despre starea coletului CO ********!

 14. 2020 At 10:39 pm
  Buna ziua, vreau sa stiu daca coletul cu nr ******,este plecat din tara, ca din data de 4.12.2020 ora 11,39 este mereu in prelucrare. Sper sa fie deja plecat si sa nu fie actualizat raspunsul. Astept un raspuns de la dumneavoastra.Va multumesc.

  Răspundeți

   • Această stare poate rămâne neschimbată ore sau zile. Următoarea stare pe care o puteți vedea este sosirea expedierii la centrul de colete de destinație. Expedierea dvs. este, prin urmare, în deplasare constantă, chiar dacă starea nu se schimbă…..în prelucrare BSI București este starea sar putea sa fie asta problema eu încă mai aștept sper sa ajungă până luni marți la destinație după ce taxează o grămadă de bani posta romana mai sun competenți sa trimta in grabă paketu doar în România se întâmplă așa ceva sa aștepți este 11 zile și totuși nu o ajus pe teritoriul Germany

 15. Buna ziua, vreau sa stiu daca coletul cu nr *******,este plecat din tara, ca din data de 6.12.2020 ora 10,25 este mereu in prelucrare. Sper sa fie deja plecat si sa nu fie actualizat raspunsul. Astept un raspuns de la dumneavoastra.Va multumesc.

 16. Am și eu un colet cu RX*******DE care după data de 12 Decembrie este in sediul Dvs și vroiam sa știu când ajunge la destinație adică in Buzau ca am nevoie cât de repede posibil de el??? O zi buna!

 17. la data de 17.11.2020, am expediat un colet mic spre israel cu numarul ***** si inca n-a ajuns la destinatie. nici in cautarea coletului la posta romana nu primesc nici o indicatie unde se afla coletul si cand va ajunge.
  rog informatie in aceasta problema cat mai curand posibil

  • Probabil nu este cu urmarire, de aceea nu poti vedea parcursul coletului.
   Poti face o sesizare catre Posta pentru a verifica daca a iesit din tara insa mai departe nu ai ce sa verifici.

 18. astept coletul cu AWB ******* o saptamana!!!
  ce s-a intamplat de nu a ajuns inca la mine(destinatar)?????
  cum e posibil ca din iasi pana in Petronell(Austria inferioara) sa faca mai mult de 8 zile?????
  astept raspuns urgent

 19. Robert, într-adevăr, pe gearbest plătesc cu 50ron mai mult la toată comanda. Dar având în vedere ce nebunie e la poșta, unde mai pun daca trebuie să merg pe la posta vamala, pierd aproape 1 zi.

  Mulțumesc mult pentru tot suportul!

  • Total de acord, nici eu nu as sta in aglomeratie pe la Posta in perioada asta, ca sa nu mai vorbim de timpul de livrare semnificativ mai redus.
   Pentru putin. 🙂

 20. Salutare,

  1. Vreau sa iau o pereche de căști de 240 Ron de pe AliExpress iar la livrarea îmi apare că opțiune „AliExpress Standard Shopping”. Presupun că îmi vine coletul cu posta romana ?

  2. La opțiunea de livrare îmi apare Tracking unavailable. Asta înseamnă că nu voi primi un nume de urmărire a comenzii ?

  3. Daca nu locuiesc la adresa din buletin, pot trece adresa de unde locuiesc ? Vor fi probleme la ridicarea coletului atunci când merg cu buletinul la posta ?

  4. Coletele ajung la posta de care aparțin sau la poșta vamală ?

  Mulțumesc în avans

  • Salut Danut,
   Nu stiu cum mai ajung coletele insa probabil tot prin Posta Romana, e posibil sa treaca prin vama avand o valoare mai mare. Singurul colet standard shipping comandat de mine recent a fost sub 10 dola1. ri si mi-a ajuns in cutia postala.
   2. Eu am primit tracking number si acolo unde era tracking unavailable insa doar pana in tara.
   3. Daca treci alta adresa decat cea din buletin, trece la adresa si CNP-ul pentru a putea demonstra ca este al tau.
   4. Nu am vazut niciodata o regula, acum cativa ani pentru orice colet, indiferent de valoarea sa, eram chemat la posta vamala si imi era deschis coletul in prezenta mea (stiam cazuri unde se cerea si chitanta ca dovada). Recent, lucrurile par sa se mai fi schimbat, in ultimii 2-3 ani nu am avut niciun colet sub 10 dolari care sa imi ramana in posta vamala. Insa nu stiu cum este peste 10 dolari, poate te ajuta cineva aici care a comandat recent produse peste 10 dolari.
   Tot ce am scris mai sus este pentru coletele livrate din China, exista produse vandute pe Aliexpress livrate din depozite din UE, iar in acest caz lucrurile sunt mai simple.

   • Cum aflu daca coletul pleacă din China sau din alta parte ?

    O alta întrebare dacă mă poți ajuta. Am văzut că GearBest livrează cu Priority line – din ce am înțeles în țară se livrează prin curier și aș scapa de posta româna. Știi ceva de asta ?

    • Iti vor da un tracking number international si il vei putea verifica.
     Da, eu asa am primit toate coletele recente, mi-au ajuns acasa prin DPD selectand Priority.

     • Deci, teoretic, cu GearBest si Priority Line scap de toată harababura cu posta româna. Atunci voi apela la gearbest, pare mult mai convenabil și simplu.

      Mulțumesc tare mult!

 21. Sub pretextul ca in tara de expeditie exista responsabilitatea totala a sigurantei pachetului continutul pachetelor se fura aici in Romania cu multa nonsalanta si sub protectia unor autoritati slabe . Va rog sa ma contraziceti caca aveti dovezi concrete si nu explicatii penibile. Your parcel: *******
  Va rog verificati si daca nu vreti sa fiti acuzati de hotie luati masuri Si politia se poate implica la urma urmelor

  • Noi nu suntem de la Posta Romana/BSI.
   Ce modalitate de expediere ati selectat? Acolo scria ca este cu verificare internationala? La Posta ati facut o sesizare?

 22. La doua zile dupa ce a fost expediat din Romania catre Anglia coletul nu mai poate fi urmarit si nu exista nici o certitudine ca va ajunge la destinatie Un colet trimis acum cateva luni nu a ajuns nici acum . Nimeni nu si a suma nici o responsabilitate Astept explicatii
  **** @yahoo.com

 23. Bună ziua! Astazi am primit email ca am un colet la dumneavostra si sunt curios cât timp ar trebui să astept sa fie livrat ? Chiar dacă astept deja de o lună după el acum se află acum în prelucrare la BSI … [TID:*****]Your Order Information,Payment No.PS******
  RV*****CN

 24. Eu am trimis un colet, in Belgia, in 04.06.2020 si nu a ajuns, nici până acum (16.10.2020)!… Am facut sesizare la Posta Română si Protectia Consumatorilor, dar nu am un raspuns, concret!…Posta Română lasa sa se inteleaga ca, partea belgiana nu si-a facut treaba, desi am deja un raspuns oficial, de la Bpost (compania nationala de posta din Belgia), ca acel colet nu a ajuns, la ei!..Ce mai e de facut, pentru a afla adevarul si pt.a recupera coletul, sau contravaloarea?.
  N.B. Pe o platforma de tracking international, informatiile se opresc la BSI Bucuresti, iar prin comparatie, un colet, cu aceeasi destinatie, are inregistrat tot parcursul, până, la destinatar?!..Multumesc!

 25. Buna ziua! Pe data de 17 /09/2020 am depus plicu cu nr RC********IT de la OP din Italia cod Postal 10036 settimo torinese via **** la destinatar **** Jud. PH, Oras Ploiesti, Com Blejoi, Sat Tantareni, Strada *, nr*. Va rog respectos recomandata menzionata de mai sus afost depusa si mi sa comunicato ca aceasta va fi primita in termen de 5 zile. Deci si am cumparat bilet de avion pe data de 1 octombrie 2020 posta pune in pericolo pierderea biletului. Va rog sa imi comunicati unde se afla plicul cu documentale trimise.. Va multumesc de intelegere

 26. Inteleg ca e o problema sa nu-ti primesti coletul din China, dar momentan nu e a mea…In schimb, din 11.09.202 pana in 22.09.2020 a stat in prelucrare la BSI Bucuresti un foarte mic colet pe care l-am TRIMIS unei persoane in varsta aflata in Bulgaria. Acest colet de aproximativ 300g care continea numai niste suplimente alimentare a fost complet neglijat 11 zile. Norocul meu ca, la expediere, am trimis destinatarei mesaj cu fotografia chitantei de la posta! Asa, toata frustrarea ramane la mine.
  NU inteleg ce se prelucreaza 11 zile la un colet atat de mic, dar care marca un gest uman de solicitudine fata de o persoana in varsta. NU inteleg de ce se prelucreaza la plecare, daca tot am declarat si valoarea si continutul si e evident ca nu incapea un elefant in colet, sa-l trimit fraudulos.

  • V-am tradus comentariul deoarece permitem doar comentarii in limba romana, puteti utiliza Google Translate daca doriti sa mai lasati comentarii.
   Din ce data este coletul la BSI?

 27. Buna seara,

  Ma puteti ajuta cu un sfat pt urmatoarea situatie?
  Trebuie sa primesc un colet din SUA, trimis in data de 27 iulie probabil cu USPS.
  Am numar de urmarire (UM********US) globetrak.globegisticsinc.com/ unde vad ultimul status din 31 iulie. (Shipment In Transit to Destination ->Departed Asendia facility)
  De atunci nu mai am nicio informatie. Inteleg ca numarul de urmaririe este valabil numai in sistemul acesta si nu pot sa il urmaresc in Posta Romana.
  Acest colet a fost trimis initial cu USPS in ianuarie (alt tracking no), a ajuns la Otopeni in 3 feb (am putut vedea asta) unde a stat pana in mai cand a plecat inapoi la expeditor.
  Din feb pana in aprilie am mers de nenumarate ori la oficiul postal de care apartin, la oficiul cu vama, am discutat cu diriginta, insa fara succes.
  In iulie mi l-a trimis din nou.
  Ce pot face pentru a-i da de urma? Cum pot contacta BSI sa rog sa faca o cautare dupa nume si adresa?
  Multumesc

 28. Intrebare: Care este termenul legal in care coletele ajunse din china sau de aiurea TREBUIESC PROCESATE la BSI pentu ca fara aceasta informatie insotita de anuntul ca acestea au fost inregistrate ( adica a fost citit un cod de bare ) nu te poti adreasa nici unei instante sau oficialitati care sa dispuna o masura compensatory pentru neefectuarea ( cu rea vointa sau nu ) a unui serviciu preplatit,

  • ba da, ancom verifică dacă iși face treaba eficient poșta (inclusiv cea internațională), situri ecomm (pe cele hoațe le trece in blacklist etc.). faceți sesizare argumentată la ancom, cu acte și capturi img.

 29. Buna ziua,

  Va rog sa-mi spuneti daca statusul:

  „Tracking information about: RU******NL
  26.06.2020 09:50:00 [Post NL]
  The shipment is handed over in bulk, final acceptance of goods to be confirmed

  Look it: *******

  inseamna ca acest colet a ajuns la BSI si nu a fost inca scanat, pentru inregistrare in baza de date a Postei Romane? Se poate sa stea acolo 40 de zile fara sa-i vina randul la scanare?
  Multumesc,
  Ion

  • Buna ziua,
   Eu inteleg ca acel colet este inca la Post NL, fara sa fi ajuns in tara.
   Insa, a trecut ceva timp si e posibil sa nu fie statusul actualizat.
   Puteti lua legatura cu Posta Romana sa verifice si ei la BSI.