Intarzieri colete BSI Bucuresti (Posta Romana) – statusuri si explicatii
Tot mai multi romani comanda produse din China de pe site-uri specifice precum Aliexpress, Gearbest, etc. prin Posta Romana. Totusi, inainte de a plasa comanda pe astfel de site-uri, trebuie sa stim unele informatii destul de importante. Desi marea majoritate a produselor au transport gratuit in Romania (statusul „Free shipping”), acestea au un timp de livrare ce poate varia intre 15 zile si 3-4 luni. De obicei lunile ianuarie si februarie sunt cele mai aglomerate.

Desi coletele ajung in Romania destul de repede, timpul cel mai mare de asteptare este la BSI Bucuresti (Biroul de Schimb International Bucuresti). Inainte de a fi livrate catre oficiile postale, coletele ajung la BSI pentru sortare. Personal am avut colet care a avut statusul ” In prelucrare – BSI Bucuresti” timp de 1,5 luni.

Dupa ce sunt sortate, coletele pot ajunge ori la oficiile postale ale zonei din care facem parte, ori la Posta Vamala. Desi nu este mereu o regula, coletele cu valoare mare (ce au suma declarata mai mare de 10 euro) ajung la Posta Vamala. Coletele ce au o valoare mai mica si ajung totusi la vama ajung fiindca par mult mai scumpe decat este declarat pe colet (parere personala).

Intarzieri colete BSI Bucuresti – Ce acte trebuie sa prezint pentru a ridica un colet de la Posta Vamala?

Mai intai de toate, trebuie sa asteptam ca statusul coletului sa fie „avizat”. In cazul in care coletul nu are un cod de urmarire, trebuie sa asteptam avizul in cutia postala.
Cu acest aviz vom merge la Posta Vamala si va trebui sa avem asupra noastra cartea de identitate (este important ca adresa de livrare a coletului sa se potriveasca cu adresa de pe cartea de identitate, cu dovada platii (factura, extras de cont si un print screen cu produsul, pe suport de hartie). Nu mereu aceste documente sunt necesare insa eu nu am reusit sa ridic coletul fara ele. Vamesul a refuzat sa ia in considerare telefonul mobil unde ii puteam dovedi cat costa produsul si inclusiv tranzactia bancara.

In schimb, daca coletul ajunge la posta de cartier, trebuie doar sa va prezentati cu avizul ajuns in cutia postala si cartea de identitate.

Intarzieri colete BSI Bucuresti – statusuri cod de urmarire si explicatii

Dupa ce a ajuns in tara si a fost scanat, coletul primeste un cod de urmarire, doar daca expeditorul a ales optiunea cu tracking number. Acel cod se regaseste in pagina de comenzi de pe site-ul de unde am plasat comanda si il putem introduce pe siteul Postei Romane pentru a verifica statusul coletului. Iata care sunt acestea:

 • Sosit in Romania – BSI Bucuresti – Este primul status ce i se aloca unui colet. Acesta semnifica ajungerea coletului la Biroul de Sortare Internationala din Bucuresti si urmeaza sa fie procesat;
 • Primit de la expeditor – BSI Bucuresti – De obicei coletul intra in acest status la o zi dupa ce a sosit in Romania;
 • In prelucrare – BSI Bucuresti – Acest status semnifica faptul ca a inceput procesul de sortare. De obicei, timpul cel mai mare il are acest status;
 • Programat pentru predare incepand cu aceasta data X la oficiul postal – Statusul semnifica ajungerea coletului la oficiul postal ori la posta vamala;
 • Avizat – In momentul in care coletul primeste acest status, va urma sa primiti in casuta postala un aviz care va informeaza ca puteti merge la oficiul postal sau la posta vamala pentru ridicarea coletului (locatia exacta este indicata pe colet);

Va sfatuiesc ca atunci cand mergeti la Posta Vamala sa va inarmati cu rabdare si sa va pregatiti psihic fiidca va urma o coada infernala (sper ca nu este in toata tara la fel). Chiar daca produsele sunt mult mai ieftine pe site-urile din China, personal am ales sa nu mai comand nimic prin Posta Romana. Nu merita efortul.

Intarzieri colete BSI Bucuresti. Voi ce probleme intampinati/ati intampinat cu Posta Romana si cu coletele internationale? Nu ezitati sa postati un comentariu mai jos.

Update 02.03.2019: Coletele care sunt trimise din China de la persoane juridice, indiferent de valoare, ajung la Vama si trebuie ridicate de acolo. Daca sunt trimise de pe persoana fizica, indiferent de valoare ajung la posta de cartier, deoarece sunt considerate cadou si nu sunt supuse vamuirii. Multumiri lui Cosmin pentru informatii;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

15 COMENTARII

 1. Colet intrat in tara din SUA in data de 14 .03 este in acelasi stadiu de atunci.Statusul este:in prelucrare.Din SUA a fost trimis pe data de 9.03.deci de la vama pana la Oficiul postal face mai mult decat din State pana in Romania.Rusine.

 2. COLETUL CU NR.******** TRIMIS DIN CHINA APARE A FII AVIZAT IN 22.02.2019 DAR PERSONAL NU AM PRIMIT NICI O INSTINTARE.VA ROG SA MA AJUTATI SA INTRU IN POSESIA ACESTUI COLET.MULTUMESC ANTICIPAT.

  • Buna ziua,
   Coletul apare acum ca reavizat. Trebuie sa mergi la Oficiul Postal Brasov 3 pentru ridicarea coletului.
   Iata ce apare la urmarirea coletului:
   Oficiul Postal Brasov 3:
   L-V: 10:30 – 17:30; Activitate cu asistenta vamala Luni – Joi: 09:00-15:00; Vineri: 09:00-13:00
   Mergeti in acest interval orar si veti ridica coletul.

 3. La BSI Bucuresti se FURA ! ! Inainte sa fie scanat ….A fost putin FURAT !!!

  RU267562330NL

  Expired
  Netherlands
  PostNL International Mail
  Romania
  Romania Post

  2018-09-22 16:43 The item has arrived in the country of destination

  Destination : Romania – Tracking consuming: 1201 ms

  Origin : Netherlands – Tracking consuming: 6885 ms
  2018-09-22 16:43

  The item has arrived in the country of destination
  2018-09-22 07:46

  The item is on transport to the country of destination
  2018-09-21 18:20

  The item is at the PostNL sorting center
  2018-09-21 18:20

  The item is processed at the PostNL sorting center
  2018-09-21 11:48

  Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
  2018-09-18 10:10

  The item is ready for shipment
  2018-09-18 09:10

  The item is pre-advised
  2018-09-14 15:20

  The Item is at the shippers warehouse

  • Nu stiu daca se fura sau se pierd insa din cate se pare nu sunt cazuri izolate.
   Cei care comanda de pe Aliexpress isi pot recupera banii prin deschiderea disputei. Eu nu am comandat de acolo si mi-am luat adio de la un colet pierdut.
   Nu am nicio idee daca se pot reclama undeva aceste pierderi.
   Las mai jos urmarirea coletului meu.

   Origine : Olanda – Urmărirea a durat: 1944 ms
   2018-09-18 13:58
   The item has arrived in the country of destination

   2018-09-17 19:27
   The item is on transport to the country of destination

   2018-09-14 17:07
   The item is processed at the PostNL sorting center

   2018-09-14 05:54
   Consignment received at the PostNL Acceptance Centre

 4. Coletele care sunt trimise din China de la persoane juridice, indiferent de valoare, ajung la Vama si trebuie ridicate de acolo. Daca sunt trimise de pe persoana fizica, indiferent de valoare ajung la posta de cartier, deoarece sunt considerate cadou si nu sunt supuse vamuirii.