Lenox Hill: inca nu avem sezonul 2, dar avem spin-off

Lenox Hill este un serial de tip reality si documentar, difuzat in prezent pe platforma de streaming Netflix. Seria urmareste o echipa de medici de exceptie de la celebrul spital Lenox Hill din New York, SUA, spital cotat ca unul dintre cele mai bune din regiune. Serialul a fost lansat inainte de pandemia de Covid, mai exact la data de 10 iunie 2020. Netflix inca nu a confirmat sezonul 2, insa intre timp a oferit publicului un spin-off: serialul documentar medical Emergency NYC, lansat pe Netflix in martie anul curent.

Lenox Hill a obtinut o nota foarte mare pe IMDb, respectiv de 8,7, si a fost nominalizat la premii dedicate serialelor documentare de catre International Documentary Association si Critic’s Choice Real TV Awards. Emergency NYC, seria spin-off, a obtinut nota 8,2 pe IMDb.

In serialul documentar Lenox Hill, dezvoltat de Ruthie Shatz si Adi Barash, urmarim vietile a patru medici specialisti in domeniile: neurochirurgie, medicina de urgenta, obstetrica si ginecologie.

Primul sezon cuprinde 9 episoade cu durata de 32-53 de minute, iar cazurile prezentate oferta o imagine ampla asupra sistemului medical din SUA, atat cu partile bune, cat si cu cele mai putin bune. La final, spectatorii isi pot forma singuri o parere despre evenimentele prezentate, dar si despre succesele si esecurile celor care se afla in prima linie a razboiului dintre viata si moarte si dintre sanatate si boala.

Serialul documentar medical Lenox Hill ii aduce in prim-plan pe: David Langer, seful sectiei de Neurochirurgie, John Boockvar, vicele sectiei de Neurochirurgie, Mirtha Macri, medic specialist in medicina de urgenta, Amanda Little-Richardson, rezidenta sefa la sectia de Obstetrica si Ginecologie.

Lenox Hill: inca nu avem sezonul 2, dar avem spin-off

Pe langa acestia, serialul mai prezinta si alte cadre medicale, precum neuropsihologul Drew Rosenthal, asistenta medicala de Terapie Intensiva Rose Belford-Priesler, specialistul in medicina Charles Carpati si altii.

In serialul spin-off Emergency NYC intalnim o parte din cadrele medicale din seria Lenox Hill (David Langer, John Boockvar, Mirtha Macri), alaturi de care cunoastem si o asistenta medicala care lucreaza pe elicopterul spitalului de urgente, chirurgi specializati in transplanturi, paramedici, chirurgi pediatri specializati in traumatologie, neurochirurgi si alti specialisti medicali care fac tot posibilul pentru a salva vieti umane aflate in pericol de moarte.

Emergency NYC contine un numar de 8 episoade cu durata de circa 45 de minute in care medicii lupta nu doar pentru pacientii lor, ci si pentru propriul echilibru mental si personal. Fanii celor doua seriale documentare au apreciat realismul actiunii, dar si incarcatura emotionala a cazurilor prezentate.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.