Microsoft dezvaluie Proiectul Spartan

Compania Microsoft urmeaza sa lanseze un nou browser pentru sistemul de operare Windows 10. Denumit “Proiectul Spartan”, oficialii companiei refuza sa ofere un termen estimativ privind disponibilitatea navigatorului atat pentru dezvoltatori cat si pentru utilizatori. De asemenea, oficialii Microsoft nu au oferit aspecte tehnice privind bazele acestui browser.

Browserul Spartan va avea o aplicatie pentru PDF-uri preinstalata si suport pentru aplicatia Cortana. Mai exact, navigatorul ne va oferi informatii despre curse aeriene care vor aparea in bara de cautare. In plus, Cortana va afisa informatii suplimentare despre site-urile pe care le accesam. De exemplu, analizezi un loc unde poti lua masa, Cortana iti va oferi indicatii despre cum poti ajunge acolo si modalitati de rezervare (acolo unde este cazul, bineinteles).

Taburile navigatorului vor fi afisate in antetul paginii si vor contine mici preview-uri ale site-urilor incluse in taburi.  Oficialii companiei ne asigura ca se vor axa in principal pe continutul pe care il vom cauta. Designul navigatorului este simplist, realizat asa incat sa denote utilizatorului usurinta cu care poti naviga pe internet si poti gasi continutul necesar.

Momentan, Microsoft nu se grabeste in a oferi si alte detalii importante, cum ar fi marcajele de pagini (bookmarkurile) sau alte informatii, ceea ce ne face doar sa speram sa la posibilitatea de testare a acestui browser promitator.

La nivel global, Internet Explorer, desi este unul din cele mai putin performante browsere, se lauda cu peste jumatate din vizitele anuale ale site-urilor online, o performanta care a ramas stabila in ultimii ani.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.