Mini seria Cazul Enfield pe Epic Drama
Epic Drama difuzeaza mini seria in 3 parti Cazul Enfield (The Enfield Haunting – 2015), inspirat de cel mai documentat incident poltergeist din lume, o adaptare a cartii lui Guy Lyon Playfair numita Aceasta casa este bantuita.

Bazat pe evenimente reale petrecute intr-o casa obisnuita din Enfield, Marea Britanie, in 1977, Cazul Enfield descrie povestea lui Janet Hodgson (Eleanor Worthington Cox), o fetita de 11 ani, terifiata de activitati paranormale care au loc in toate camerele casei ei. Sau cel puțin asta incearca ea sa-i faca sa creada pe cei din jur. In aceasta casa presupus bantuita, Janet locuia impreuna cu mama ei Peggy Hodgson (Rosie Cavaliero) si cu cei trei frati ai sai, Margaret, 14 ani, Johnny, 10 ani si Billy, 7 ani.

Problemele familiei Hodgson au inceput in august 1977. Intr-o noapte, in timp ce Peggy isi punea copiii la culcare, a auzit bubuituri puternice. Margaret si Janet i-au povestit cum o comoda s-a deplasat inexplicabil de-a latul camerei si ca au auzit zgomote ciudate prin pereti. Cei doi politisti sositi la fata locului au vazut cu ochii lor un scaun miscandu-se, desi neatins de nimeni.

In anii care au urmat, Societatea pentru Cercetari Psihice s-a implicat in acest caz foarte mediatizat. A fost chemat Maurice Grosse (Timothy Spall), un cercetator foarte devotat, ce a depus toate eforturile pentru a o proteja pe Janet de fortele ciudate si intunecate, in speranta ca va face pace cu moartea prematura a propriei sale fiice. I se alatura Guy Playfair (Matthew Macfayden), un priceput investigator de evenimente paranormale. Impreuna, cei doi au incercat sa dezvaluie cauza evenimentelelor din Green Street.

Echipa care a lucrat la acest serial a fost nominalizata la Premiile BAFTA in 2016, la categoria „Cea mai buna miniserie” si „Cea mai buna actrita intr-un rol secundar” (Eleanor Worthington-Cox). Din distributie fac parte unii dintre cei mai îndragiti actori ai Marii Britanii, intre care si Timothy Spall, cunoscut pentru roluri din productii ca franciza Harry Potter, Discursul regelui sau Dl. Turner.

Matthew Macfadyen este unul dintre cei mai respectati actori de televiziune, film si scena din Marea Britanie. Este cunoscut pentru interpretarea sa ca Mr. Darcy in Pride & Prejudice (2005) si Daniel in comedia lui Frank Oz, Decedat la inmormantare (Death at a Funeral – 2007). De asemenea, i-a interpretat pe John Birt in drama politica Frost / Nixon (2008) si pe inspectorul-detectiv Edmund Reid din serialul BBC Ripper Street (2012).

Mini seria Cazul Enfield pe Epic Drama

Timothy Spall este unul dintre cei mai iubiti si talentati actori din Marea Britanie. Pentru rolul sau J.M.W. Turner in filmul Dl. Turner (Mr. Turner – 2014) al lui Mike Leigh, a caștigat o serie de premii importante, inclusiv Cel mai bun actor la Cannes. Spall este probabil cel mai bine cunoscut pentru rolurile lui Peter Pettigrew in seria Harry Potter, Winston Churchill in Discursul Regelui (The King’s Speech – 2010), Beadle Bamford in Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street – 2007). A fost decorat Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic in anul 2000.

Adrian Sturges (producator) si-a inceput cariera producand scurtmetraje ale unor regizori precum Rupert Wyatt – Subterrain – 2001 si Get the Picture – 2004, si Sam Taylor-Johnson – Love You More – 2008, acesta din urma fiind nominalizat la BAFTA si Palme d’Or. Primul sau film a fost The Baker – 2007, scris si regizat de Gareth Lewis.

Kristoffer Nyholm (regie) a fost regizor principal al fenomenului danez The Killing (Forbrydelsen – 2007), nominalizat la premiile internationale Emmy trei ani la rand, castigator BAFTA pentru cel mai bun program international in 2011. Nyholm a lucrat cu Lars von Trier la mai multe proiecte, printre care Boss of It All – 2006, The Idiots (Idioterne – 1998), Breaking the Waves – 1996 si Epidemic – 1987.

Trailerul seriei Cazul Enfield se poate vedea aici:

Premiera seriei va fi sambata, 31 octombrie, incepand cu ora 22:00.
Mini seria Cazul Enfield are 3 episoade, fiecare de cate 60 de minute, iar pe IMDB are nota 7.1 din peste 4000 de recenzii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.