Notepad++ – un program uimitor
De foarte mult timp căutam un program precum Notepad++. Știam de el însă din păcate nu știam ce poate face până acum puțin timp când lucram la un proiect și am descoperit din greșală funcția care caută un text, o frază, un cuvânt într-un folder cu fișiere.
Progrămelul e foarte „ușor” pentru Windows și nu-l îngreunează absolut deloc. Acest notepad este mult mai avansat decât notepad-ul obișnuit cu care vine Windowsul.

Notepad poate căuta atât în fișierul deschis cât și în cele ce se află pe disk. Tot la partea de căutare beneficiem de posibilitatea de a înlocui unul sau mai multe caractere cu ce dorim noi. În plus el poate face diferența la căutare între literele majuscule și cele mici.

cautare in notepad++

Încă o funcție uimitoare e acea de recunoaștere a textului sau a limbajului dintr-un fișier. De exemplu dacă deschidem fișierul file.php atunci programul va aranja codul din interiorul fișierului după limbajul PHP. Totodată poate fi folosit ca și editor pentru aceste limbaje fiindcă vine cu funcția de autocompletare în funcție de codul care este deschis în fișier.

limbaje in notepad++

Programul este oferit gratuit și vă recomand tuturor să-l încercați fiindcă s-ar putea să vă facă viața mult mai ușoară.

Notepad++ – un program uimitor

Ceea ce-mi place extrem de mult la acest program este faptul ca acesta primeste foarte des actualizari. In plus, el se poate configura din punct de vedere al designe-ului, oricum dorim. Acest lucru se poate face cu ajutorul modulelor sau al setarilor din interiorul programului.

Inca o functie care pe mine ma ajuta extrem de mult este cautarea in fisiere. De exemplu, daca eu am cuvantul „matadora” intr-un folder plin cu fisiere text, notepad++ va gasi acel fisier. Cautarea cu acest soft este mult mai rapida si mai practica decat cera din Windows.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.