Eroare Windows Update 0x80244022. Cum rezolvam eroarea si cum facem update sistemului de operare?
Serviciul Windows Update este o componenta foarte importanta a sistemului de operare oferit de Microsoft. Scopul acestuia este atat de a mentine sistemul de operare actualizat la zi cat si de a actualiza componentele de securitate ale acestuia, precum Windows Defender sau alte componente.

Exista mai multe feluri de actualizari. Unele sunt de securitate, altele critice, altele mai putin importante. De exemplu, Microsoft ofera in fiecare a doua marti din luna un patch de actualizari numite „Patch Tuesday”. Totusi daca apar actualizari urgente, Microsoft nu asteapta o programare a acestora si le trimite direct catre utilizatori.

Serviciul de Windows Update nu doar ca ofera actualizari sistemului de operare insa, ar trebui ca acesta sa si diagnosticheze eventualele erori aparute. Din pacate, acesta nu le poate rezolva pe toate. In acest post vom descrie Eroare Windows Update 0x80244022 si vom descrie cateva modalitati de rezolvare a acesteia.

Ca o informatie de inceput, pentru a urmatorii pasi este nevoie sa aveti drepturi de administrator pe sistemul de operare.

Prima solutie (si cea mai simpla) ar fi sa folositi functia de depanare (troubleshoot) din Windows. Chiar daca aceasta functie nu-si face mereu treaba cum ar trebui, merita incercata fiindca este posibil ca aceasta sa rezolve o eroare foarte usor. Aceasta functie este disponibila pentru mai multe aplicatii si servicii din Windows, asa ca trebuie sa ajungem la depanatorul special pentru Windows Update. Pentru asta, trebuie sa mergem in start si sa scriem „Settings”, apasam enter, selectam Update & Security, selectam in stanga „Troubleshoot” si din nou selectam „Windows Update”. Apasam pe „Run the troubleshooter” si se va deschide o fereastra noua.

In fereastra noua apasam next si asteptam identificarea eventualelor probleme.

Eroare Windows Update 0x80244022. 0x80244022 Troubleshooter
0x80244022 Troubleshooter

In cazul in care prima solutie nu ne va rezolva problema iar eroarea va persista, vom trece la cea de-a doua solutie.

A doua solutie este sa stergeti continutul sau tot folderul SoftwareDistribution. Pentru a incerca rezolvarea erorii 0x80244022, este nevoie sa stergem folderul SoftwareDistribution. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa oprim din CMD serviciul wuauserv. Deschideti start, tastati cmd, click dreapta pe cmd si click pe „Run as administrator”. Dupa ce s-a deschis fereastra de Command Prompt, tastati „net stop wuauserv” urmat de tasta enter iar serviciul ar trebui sa se inchida, precum in imaginea de mai jos (nu inchideti fereastra de cmd).

Eroare Windows Update 0x80244022. net stop wuauserv
net stop wuauserv

Acum trebuie sa stergeti folderul „SoftwareDistribution” pe care-l gasitit in C:\Windows\SoftwareDistribution. Dupa stergerea folderului, reveniti la fereastra de cmd si tastati „net start wuauserv” iar dupa ce serviciul a pornit, restartati calculatorul. Incercati din nou updateul iar daca eroarea persista, treceti la urmatoarea solutie.

A treia solutie este verificarea si repararea fisierelor de sistem. Pentru a face acest lucru, nu vom avea nevoie de niciun software extern ci vom rula cateva comenzi in cmd iar pentru asta va trebui sa redeschidem cmd-ul, tot ca administrator.

Prima comanda va fi „DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth” si ar trebui sa dureze cateva minute.

Cea de-a doua comanda este „sfc / scannow”, iar aceasta comanda va dura mai mult. In cazul in care nici dupa verificarea fisierelor, problema nu s-a rezolvat, vom trece la urmatoarea solutie.

Eroare Windows Update 0x80244022 sfc /scannow
sfc /scannow

A patra solutie este sa dezactivam BitLocker. In cazul in care pe partitia cu sistemul de operare exista un BitLocker activat, atunci acesta va trebui dezactivat pana vom updata sistemul de operare. Aceasta operatiune a functionat pentru mine cand celelalte au esuat. Dupa ce sistemul de operare a fost updatat, se poate reactiva BitLockerul.

A cincea solutie este sa scoatem sistemul de operare din domeniu (daca face parte din domeniu) si sa ne logam pe userul de administrator local. Aceasta solutie a functionat pentru mine in unele cazuri. Chiar daca ultimele solutii nu se adreseaza userilor standard acestea pot ajuta administratorii de sisteme.

Alte doua cazuri ce pot cauza eroare la Windows Update sunt nefunctionarea serverului Microsoft iar in acest caz trebuie doar sa asteptam si blocarea updateurilor de catre administratorii de sistem ai companiei (acolo unde este cazul)

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. […] Regasiti in urmatorul articol un tutorial despre rezolvarea erorii 0x80244022 primita atunci cand Windowsul isi face update: Eroare Windows Update 0x80244022 […]