NextGen: ies Medika TV si Info Romania TV HD, intra Motorvision TV si Film Mania HD
In sedinta CNA din 21 mai, operatorul de telecomunicatii NextGen a instiintat Consiliul National al Audiovizualului ca va elimina din grila digitala canalele Medika TV si Info Romania TV HD, urmand sa introduca Motorvision TV si Film Mania HD. La doar o zi dupa ce au instiintat CNA-ul, NextGen a operat in grila digitala aceste modificari.

Medika TV apartine companiei Clever Media si are licenta tematica – medicina, este singurul canal TV din Romania cu acest tip de de licenta. Medika TV a iesit anul acesta din lista must carry asa ca a fost scos din grilele mai multor operatori de cablu, inclusiv din grila Digi Romania. Medika TV difuzeaza documentare si emisiuni medicale.

Info Romania TV HD apartine companiei SC Biff Expert Group SRL care a solicitat CNA-ului licenta pe data de 8 martie 2022. Licenta Info Romania TV HD este nationala, postul respectiv are licenta tematica – muzica si informatii cultural artistice. Info Romania TV HD se receptiona exclusiv in grila digitala NextGen.

NextGen: ies Medika TV si Info Romania TV HD, intra Motorvision TV si Film Mania HD

Posturile de televiziune care au intrat in grila digitala NextGen sunt Motorvision TV si Film Mania HD. Motorvision TV este un canal premium german cu licenta tematica – sporturi cu motor. Motorvision TV se afla si in grilele operatorului Orange Romania in varianta HD. La NextGen, Motorvision TV a intrat in varianta SD.

Film Mania HD apartine companiei AMC Networks si a fost lansat in Romania in acest an. Postul de televiziune are licenta tematica – filme si se afla in pachetele de baza ale operatorilor Orange Romania, Vodafone si NextGen.

Compania AMC Networks mai detine in Romania si canalele: AMC, FilmCafe si canalul de sporturi extreme Extrem Sports Channel.
NextGen apartine de Orange Romania, din cate se observa si NextGen este in proces de a oferi o grila aproape identica cu cea a operatorului Orange. NextGen ofera abonatilor sai servicii de televiziune prin cablu si internet fix.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

5 COMENTARII

  1. Urmează să iasă curând și MTV LIVE HD, MTV 80’s, MTV 90’s, Nickelodeon HD. Orange a renunțat la ele și greu de crezut că mai rămân pe NextGen, e chestiune de timp. Cel mai probabil o să intre MTV 00’s, singurul rămas disponibil la Orange.

    Și posibil ca în loc de Orange Sport 1, 2, 3, 4 să apară Sport Extra HD, Realitatea Sportivă HD și Fightbox HD (care sunt la Orange, dar lipsesc de pe NextGen).