Noul feed National Geographic HD Romania

Noul feed National Geographic HD Romania – National Geographic pune in functiune noul feed HD local in Romania, la scurt timp dupa ce au procedat la fel si pentru Ungaria. Feed-urile SD si HD sunt asemanatoare, astfel incat tot ce este pe SD va fi si pe HD.

Pana in prezent feed-ul disponibil pentru National Geographic HD era cel international, la nivel european, fiind disponibil de acum si feed local in Romania. Modificarea s-a facut momentan doar pe platforma Digi satelit (DTH) insa cel mai probabil se va face si pentru platforma de televiziune prin cablu, inclusiv pentru ceilalti operatori de televiziune prin cablu.

Ce diferente sunt intre feed-ul local (Romania) si feed-ul international pentru National Geographic HD? Singurele diferente intre cele doua feed-uri sunt:

  • trecerea la ora Romaniei, pana in prezent fiind diferenta de fus orar (o ora diferenta);
  • vor exista reclame in romana, pana in prezent fiind promo-uri in limba engleza;

In urma modificarii feed-ului, exista posibilitatea sa avem probleme cu receptia postului National Geographic HD (probleme cu subtitrarea sau ecran negru), daca apar astfel de cazuri este necesar sa oprim receptorul Digi, il lasam inchis pana incepe sa „palpaie” ledul dupa care il repornim. Aceasta operatiune simpla ar trebui sa rezolve problema. National Geographic HD RO se gaseste la Digi satelit pe frecventa 11747 H, SR 28000, FEC 5/6.

In prezent programele National Geographic si National Geographic HD se afla in grila urmatorilor operatori:

  • Digi Romania – cablu si satelit;
  • UPC;
  • iNES;
  • Focus Sat;

Reamintim ca posturile National Geographic au iesit din grila de programe Telekom in iunie 2018, de la Akta au iesit in ianuarie 2019 iar din grila Orange satelit au fost eliminate in aprilie 2019. Asadar, dintre operatorii de telecomunicatii majori din tara, posturile National Geographic si National Geographic HD se mai gasesc in prezent doar in grilele Digi, UPC si Focus Sat. Desi cei de la Akta au introdus programele DocuBox ca alternativa a posturilor National Geographic, Telekom si Orange nu au introdus alte programe cu un profil asemanator.

National Geographic reprezinta unele dintre cele mai dorite programe de documentare, difuzand documentare despre stiinta, cultura, natura si istorie. Posturile sunt transmise in peste 166 de tari si in 34 de limbi, printre care si in limba romana.

Voi ce parere aveti despre noul feed National Geographic HD Romania? Ati avut probleme cu functionarea canalului in urma acestei modificari?

Update: A fost inlocuit feed-ul National Geographic HD si pe cablu la Digi – momentan doar in teste;
In Ungaria feed-ul local a fost pus in functiune in 2016;

Update 17.09.2019: In reteaua UPC a intrat feed-ul National Geographic HD Romania in locul variantei internationale;
Update 20.09.2019: Ieri in jurul orei 17:00 National Geographic HD Romania este disponibil in locul variantei internationale la Digi cablu;
Update 27.09.2019: National Geographic Wild HD are de astazi feed local in grila de cablu din reteaua Digi;
Update 01.10.2019: National Geographic HD RO este acum disponibil si in reteaua UPC;
Update 06.10.2019: National Geographic HD RO este acum disponibil si la iNES;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

56 COMENTARII

    • S-a dus in…bip…calitatea, o sa vedem reclame vreo 20 de minute dintr-o ora. Adio documentarele interesante cu masini de pe versiunea europeana..ramanem cu vanat de somon si ocean pe uscat…numai mizerii

        • Vina este a ambilor deoarece primii cer mariri de taxe iar cablistii si dth nu le dau papucii. Mai bine sa apara oe piata romaneasca noi posturi de profil decat sa mai suportam batjocura cu reclame a celor de la discovery history si national. De ce cei de la viasat si bbc pot da documentare de calitate in aceeasi bani fara reclame iar restul de profil nu? Pentru ca li se permite..de aia

  1. Eu am in grila postul National Geographic HD varianta internationala in Judetul Teleorman,scanare pe alti operatori.
    Am smartcam,cum fac sa am si eu varianta romaneasca

  2. Stiau AKTA si TElekom de ce le-au scos, posibil ca prin acest feed sa ceara si bani suplimentari la retransmisie, iar asta inseamna automat posibile mariri de abonament ca nu le-ar conveni sa intre pe extraoptiune la operatorii care-i mai retransmit, cine le-ar da bani pe extraoptiune (sau in plus la abonamentul de baza) sa vada reclame din 10 in 10 minute

    • Din contra au bagat versiune locala pentru ca au luat mai putini bani posibil de la digi. E! si Davinci dupa ce au intrat la digi au introdus reclame. Prin aceasta localizare este posibil sa se reia negocerile si cu ,ceilalti operatori, ramane de vazut.

      • Dpmdv niste „mizerii” pline cu reclame versiunile pentru Romania ale acestor posturi, mai bine s-ar face extraoptiune cu ele sa le plateasca cine vrea sa vada reclama din 10 in 10 minute.

        • Nu cred ,ca le-ar lua nimeni ca extraoptiune sau prea putini, asa ca au gasit metoda aceasta cu reclame. I-au mai putin de la cablisti si diferenta din reclame si asa raman si in baza unde au audienta mai mare decat intr-o extraoptiune unde erau luati de maxim 5%-10% din abonatii unui operator.

        • Am scris mai sus de ce toti cei care aduc la noi posturi europene prefera sa faca si variante autohtone ale posturilor. Romanul nu este invatat cu plata pachetelor suplimentare si atunci detinatori de posturi tv straine se adapteaza pieti de la noi. Prefera sa ia mai putin de la cablisti si sa conpenseze diferenta cu reclame difuzate pe post.

  3. În Ungaria a fost localizat în septembrie 2016 deci nu chiar la scurt timp. 🙂
    În ceea ce privește diferențele cel mai important este că programul este diferit deci putem să vedem și premierele. Până acum le-am văzut numai pe versiunea SD și abia după câteva luni pe Nat Geo HD CEE.