Merită să-mi rootez telefonul Android?

Da, merită. Doar în cazul în care nu mai aveți dispozitivul în garanție sau dacă acesta este mai slăbuț (din punct de vedere al caracteristicilor tehnice). În cazul unui root, telefonul poate prinde viață sau poate să nu se observe nicio diferență. Depinde de telefon. Un telefon cu procesor puternic și memorie ram mare nu prea are nevoie de root fiindcă alte câteva aplicații instalate în plus nu se simt.

Oricum, root-ul este mai benefic atunci când dispozitivul nu dispune de memorie internă prea mare (de exemplu 4 GB). În acest caz, telefonul fiind rootat, se pot dezinstala aplicațiile preinstalate pe care nu le folosim și care mănâncă memorie aiurea (ele și update-urile lor).

Personal, după ce am eliminat aceste aplicații am obținut peste 1 GB în plus de spațiu liber.

Părți pozitive în urma rootării

 • posibilitatea eliminării aplicațiilor preinstalate pe care nu le folosim
 • posibilitatea eliberării spațiului intern
 • aveți drepturi depline asupra telefonului dumneavoastră
 • posibilitatea optimizării
 • posibilitatea instalării unor aplicații ce necesită root

Părți negative

 • Pierderea garanției (acest aspect poate fi opțional în cazul în care se poate face unroot)
 • Dezinstalarea unor aplicații vitale sistemului și care vor face androidul să se blocheze sau să nu mai funcționeze la parametrii normali
 • Telefonul este mai predispus în cazul unor infestări cu viruși

nobloat free aplicatie care elimina aplicatiile din sistemul androidCum dezinstalăm aplicațiile de sistem?

Pentru a dezinstala aplicațiile de sistem și aplicațiile ce vin preinstalate cu telefonul sau tableta recomand aplicația NoBloat ce se poate instala gratuit de pe Google Play. Această aplicație are o funcție extrem de utilă și anume posibilitatea de a face backup unei aplicații înainte de a o șterge. Astfel, în cazul în care mai târziu se dovedește ca această aplicație este benefică pentru sistemul de operare, aceasta să poată fi reinstalată fără probleme.

Cum ne putem roota telefonul sau tableta ușor, fără mari bătăi de cap?

Pentru a roota foarte ușor un dispozitiv android putem folosi programul Vroot. Acest program este disponibil pentru Windows iar pentru a roota un dispozitiv este nevoie doar de o apăsare de buton. Din fericire, Vroot are posibilitatea de face și unroot (face ca telefonul să nu mai fie rootat). Acest lucru este foarte benefic în cazul în care avem nevoie de garanție.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

8 COMENTARII

 1. Am o tabletă Samus Stylus 7.42 B3G(primită de la nași mei de ziua mea de naștere),dar din păcate a fost supusă la viruși.De unde pot lua un firmware?Sau pot descarca androidul 4.2.2 jelly bean de la google?Deoarece acesta îl am pe tabletă preinstalat!Poți să-mi răspunzi pe e-mail?gamerro645@gmail.com

 2. Eu am tot încercat să rootez telefonul (HTC One Mini) și tableta (Allview Viva C7) însă un eșec total. Cu tableta am mai reușit cât de cât, însă pe jumătate. De exemplu vRoot îmi arăta că tableta este rootată, însă cu Root Checker Basic îmi spunea că nu, iar aplicația pentru care am nevoie de root îmi spunea că încă nu am permisiunea de root.

  Am renunțat la idee, sperând să apară în curând aplicații de același gen care nu necesită root access.

  • Am avut și eu o problemă asemănătoare. Dacă după ce ai folosit vRoot în meniul tabletei ai aplicația SuperSU atunci este rootată, altfel nu. Telefonul chiar n-are nevoie de root fiindcă este unul bun (poate doar dacă vrei să elimini aplicațiile preinstalate).

   • O să mai încerc pe tabletă. Tableta ieri mi-a venit și am cumpărat-o în speranța că o voi putea roota. Îmi trebuie pentru o aplicație de înregistrare ecran, un Screen Recorder, pentru asta îmi trebuia și pe telefon, că în rest nu mă plâng să fi avut probleme vreodată cu el, și-l am de un mai bine de un an, de când a apărut mai exact.

    • Din păcate se găsesc mai greu softuri și programe compatibile pentru Allview (ex. Vroot). Oricum, multă baftă! Folosesc și eu aplicația Rec pe un LG L70 (atenție funcționează pe android mai mare de 4.2) și e foarte bună dar din păcate necesită root.