Orange: modificari importante in grilele satelit (DTH)
Operatorii de televiziune prin satelit Orange Romania si Orange Romania Communications si-au instiintat abonatii ca in urmatoarea perioada vor efectua modificari de grila. Aceste modificari consta in introducerea de canale noi, in mare parte canale care se afla in lista must carry, schimbari de pozitii, scoaterea unor variante de posturi HD si pastrarea variantelor SD, sau eliminarea definitiva a unor canale.

Un alt aspect important este ca numerotoarea canalelor aflate in grila celor doi operatori DTH va fi comuna atat pe satelitul Astra (unde se afla Orange TV) cat si pe satelitul Hellas unde se afla Orange Romania Communications. Toti abonatii Orange Romania vor fi mutati de pe Astra A5 pe satelitul Hellas pana in luna mai a acestui an. Probabil dupa 1 mai, TP-urile DTH-ului Orange Romania de pe satelitul Astra 5A vor fi inchise.

Iata care sunt modificarile pe care Orange Romania Communications si Orange Romania le vor face. Vor iesi urmatoarele canale: Smart TV, MyZen, Fashion Box, E! HD, F&H HD, Aleph Buiness, TVR International, BBC World, DW, Film+, Cool TV, History HD, Discovery Chanel HD, Viasat History HD, Viasat Nature HD, Viasat Explore HD, BBC Earth., National Geographic Wild HD, Mezzo, Mezzo Live, Muzsika, Balkanika Music, TV4, TeenNick, Mooz Ro, Mooz Hits, Mooz Dance si AXN HD.

Vor intra canalele: Metropola TV, A7 TV, Modova TV, Bucuresti TV, Alpha Omega TV, Digi 24, Euronews Romania, Medika TV, H!t Music Channel, 1 Music, Atomic TV, Orizont TV, Emi TV, Tradiional TV, Party Mix, TV-AS. Aceste modificari le puteti vedea si pe site-ul Orange in secitunea abonamente tv / satelit.

Orange: modificari importante in grilele satelit (DTH)

Aseara, Orange Romania Communications a introdus canalele H!t Music Channel, Orizont TV, Medika TV, Party Mix si Nick Jr., in cursul zilei de astazi au intrat canalele Digi 24, TV2 si au iesit Mezzo, Muszika TV, History HD, AXN HD si F&H HD.

In grila DTH, Orange Romania nu a facut nicio modificare pe satelitul Astra 5A pana la momentul publicarii acestui articol. Reprezentantii Orange Romania si Orange Romania Communications au instiintat astazi Consiliul National al Audiovizualului ca nu vor putea introduce canalele TV regionale ale TVR-ului si ale altor societati asa cum prevede legea must carry deoarece ar fi un cost prea mare pentru cele doua companii si ar incalca legea pentru ca daca s-ar introduce posturile regionale acestea ar deveni de fapt posturi nationale iar televiziunile respective au licente regionale.

Cu alte cuvinte, Orange ar incalca legea si ar fi pasibil de o amenda. CNA a amanat luarea unei decizii in acest caz pana cand vor sosi si alte societati DTH  cu noile liste, sa se vada cum vor proceda alti operatori in aceasta situatie. Pana in acest moment, doar Orange Romania Communications a implementat in grila satelit principiul must carry.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

41 COMENTARII

 1. Mi se pare o prostie. Ei pot plăti aceste posturi…
  O sa le fac reclamație în legătură cu posturile eliminate.
  Dacă nu merge, reziliere
  Dacă nici asta nu merge, atunci PROTEST
  Eu sunt pe IPTV, dar ma interesează mult DTH
  Mai bine desființat Must Carry infect de posturi locale.

 2. Vreau sa ma lămuresc despre posturile eliminate. Au fost eliminate de pe satelitul Astra sau le-au scos de tot?

  Sunt din București. Pe mine nu ma interesează posturile locale fără buget din Iași, Argeș, Buzău etc.
  MyZen, Mezzo, BBC și Fishing And Hunting erau posturi foarte decente. L-au eliminat pentru cei cu deficit de limba engleza și pentru babe.
  Eu cred ca Orange original se ia după Orange Comunications care a introdus 4 posturi din care doar Disco Mix este ok. Restul canale locale de 0 bani.

  Eu înțeleg ca este o fuziune de grile tv ,dar după părerea mea mi se pare o prostie…

  Doamne ajuta sa revină posturile pe Hellassat 39

  • Au fost eliminate acele canale pentru a se introduce starvurile din must carry. CNA a obligat începând din acest an ca și abonații DTH să le preia. Deoarece frecvențele de DTH sunt foarte scumpe, Orange a înlocuit unele canale cu aceste starvuri, pentru a respecta legea și a nu fi nevoiți să plătească suplimentar. Nu are legătură acest lucru cu unificarea.

  • Același lucru și pe cablu. OROC a introdus Apollonia TV, Tele Moldova+, Disco Mix HD și , mai târziu, TV AS , pentru că cele 4 fac parte din această listă must carry. Pe cablu, frecvențele fiind ieftine, operatorii își permit să activeze frecvențe noi, astfel nefiind nevoie de eliminarea altor programe din grilă. Iar confirm licenței, aceste canale sunt naționale, însă asta doar confirm licenței, deoarece conținutul cam trage rău spre un canal local.

   (Comentariul de sus e tot al meu, doar că am uitat să-mi trec numele😅)

  • Canalele enumerate de dvs au fost scoase de tot. Aceste canale au fost scoase pentru a implementa lista must carry care este obligatorie si pe dth din acest an.

   • Mi se pare o prostie. Ei pot plăti aceste posturi…
    O sa le fac reclamație în legătură cu posturile eliminate.
    Dacă nu merge, reziliere
    Dacă nici asta nu merge, atunci PROTEST
    Eu sunt pe IPTV, dar ma interesează mult DTH
    Mai bine desființat Must Carry infect de posturi locale

    • Domnule Serban. In contractul semnat de dvs cu ORO scrie cu litere mici asa : Operatorul isi rezerva dreptul de a modifica grila ( adica sa scoata si sa introduca canale). Operatorul va asigura un nr minim de canale in functie de ce optiune v-ati ales Esential sau Premium (scris in contract). Operatorul nu va poate asigura contract pe viata cu MY Zen sau canalele scoase zilele trecute. Puteti rezilia fara plata penalitatilor doar in urmatoarele conditii : 1 Nu mai sunteti in perioada contractuala. 2 Se reziliaza atunci cand sunteti instiintati de catre operator ca se scumpeste abonamentul.

     • 1)Eu am tv premium pe OROC.
      2)Știu ca are dreptul, dar putea sa prelungească contractul
      3) Must curry este după părerea mea o grila abuziva plina de conținut din provincie care nu ma interesează
      4)Pot plăti tot abonamentul. Expira contractul în August…
      5)Am IPTV și am auzit ca vor sa desființeze serviciul. Prin urmare îmi doream sa ma mut pe satelit, dar Orange original strica toate dorințele clientilor

     • Aveti perfecta dreptate in tot ce spuneti. Dar nu aveti ce face lista must carry va fi la toti operatorii de cablu si dth.

 3. Azi am primit instiintare de la mizeria Orange ca o sa se schimbe grile tv si pe fibra, partea proasta (parca nu era destul) au scos niste canale si au introdus putine, dar orucum e un rahat lesinat. Bine ca baga posturi religioase, moldovenesti, cu emisii demne de epoca primitiva, si alte non -canale tv si nu baga Fisging and Hunting tv. Nu stiu ce cu ce cap gandesc astia de la orange dar clar sunt 100% telekom vopsit in orange.

  Numai incapabilii aia faceau numai tampenii. Orange Tv e o mizerie. De net nunai vb, abonament de 2000 si viteze de maxim 125 mgb, in conditiile in care eu am prste 20 reclamatii pe acest subiect, si nu au rezolvat nimic. Mi sa transmis ca sunt pe vechea retea tekekom si nu au ce face! Cum ma? Frate nu ma intereseaza pe mine ce sârme ieftine ai cumparat tu sa te extinzi, dar fao si profi!

  Cat priveste subiectul canalelor tv , eu ma bucur de 1000 de canale de sport la care nu ma uit, 6 sau 8 religioase, 15 -20 canale vai mama lor, (de debara), gen emi tv, orizont tv, link press, global news, disco mix, travel mix, job tv etc.

  La ce naiba sa trebuiasca un post rv din timisoara,brasov,constanta, etc? La ce ne trebuie F&H? Are orange o grila tv…numai buna sa te *** pe ea!

    • Mă gândeam că poate e la ORO, deoarece OROC recent au scos doar Kapital TV și U TV HD (a rămas SD) . Dumnealui a precizat că s-au scos multe canale , iar la ORO au scos 7 canale recent. Dar poate se referea la grila DTH.

     Eu am net de la OROC, (ORO INF T) , dar merge foarte bine. N-am probleme cu el

     • Dupa net m-am luat si eu . Daca citesti cu atentie mesajul dansului ai sa gasesti fraza spusa de cei de la tehnic. Nu putem sa va oferim mai mult pentru ca sunteti pe infrastructura telekom . In unele zone infrastructura Telekom lasa de dorit la tine este un caz mai fericit.

 4. Toate că toate celălalte nu mă interesează doar că vroiam sa rămână Teenick program de desene mă uitam zi de zi atât restul poate sa ramen program noi

 5. Doresc sa precizez ca eu detin un dispozitiv TV GO BOX si raportat la canalele de pe DTH, sunt mult mai multe canale care emit in format HD pe acest dispozitiv.

 6. Lista programelor must carry se referă la acele programe care trebuie să facă parte, obligatoriu, din grila companiilor de cablu, nu şi în grila platformelor DTH, cum este cazul Orange TV, în ordinea audienţelor realizate.

 7. Ce tampenie !!

  Nici nu poate exista termen de comparatie intre canalele ce ies, si cele ce intra.

  Cine e inventat legea asta pentru DTH, are o problema la mansarda

  😡😡😡😡😡😡

  • Razvan ai inteles gresit. ORO se muta de tot pe satelitul Hellas din 1 mai. Pana la acea data ORO va merge in paralel pe doi sateliti Astra 5 A si hellas . 2 Toti operatorii DTH vor introduce canale must carry pe satelit.

   • Deci canalele care au iesit, au iesit ca sa faca loc celor care erau obligatorii prin lista must-carry, sau SI din cauza ca le-a expirat contractul cu ORO/OROC si nu s-au inteles la renegociere? Vor exista si schimbari in grilele de cablu? Pe site zice inclusiv sub griele de cablu, acel anunt cu litere mici in legatura cu schimbarile in grila pana pe 24 martie…Dupa ce se vor termina de facut schimbarile, vor „unifica” si numerotarea canalelor, adica atat la OROC cat si la ORO fibra proprie vor incepe canalele de la 111?

 8. DACA schimbati in unele zone unde nu prindem viteza la internet se poate pune fibra? Doar santem in oras nu in cimp.si oferta.la telefoane nu aveti ptr cei abonati.?.

 9. O porcarie cu posturile must carry pe dth, doar de umplutura… nu mai zic ca au eliminat NAT GEO WILD HD, HISTORY HD, AXN HD, pentru niste canale la care probabil nu se uita nici proprii lor angajati.
  e ciudat si cam injust mai ales pt clientii orange – orange, care au avut pana acum variantele HD ale posturilor, si de acum raman cu varianta SD, plus posturile „no name” din lista must carry.
  nu mai zic ca pt televiziunea prin satelit, platesti mai mult, pentru calitate si nu cantitate, ca de altfel ai fi abonat la catv de la digi sau oricare alt operator local. 🙂

 10. Pe DTH OROC:

  AU INTRAT: București TV (136), Metropola (125), A 7 (135), Moldova TV (130), Euronews România (261), Digi 24 (260), NCN (263), Medika TV(374), U TV (460), Music Channel (462), H!T Music Channel (470) Atomic (474), Orizont (475), Tradițional TV (477), EMI TV (476), TV AS (461), Party Mix (478), Alfa Omega TV (144), Credo TV (140), Telestar 1 (580), TV 2,

  AU IEȘIT: TVR 2 HD, Euronews, TeenNick, Nicktoons, The Fishing & Hunting Channel HD, National Geographic Wild HD, History HD, AXN HD, Mooz RO!, Mooz Hits, Mooz Dance, Rock TV, Mezzo, Balkanika Music Television, MTV 00s, Muzsika TV, TV 4.

  În paranteze am pus pozițiile.

 11. La lista asta must carry, nu vin și cu o mărire de abonament ca sa fie circul complet? Scot posturi în HD sa bage posturi de cartier în SD la care se uita doar regia de emisie și câțiva gură cască

 12. O corecție: canalele RTL nu ies din grilă. Pe site nu sunt afișate pentru că sunt exclusiv în extraopțiunea maghiară, față de Duna, M1, M2 și Erdely, care sunt și în Esențial si/ sau Premium.

  Pe ASTRA s-au petrecut modificări de grilă. Le-am scris eu pe Zvonuri.