Premier League, Bundesliga, La Liga si Serie A se vor vedea la Digi Sport si Prima Sport
Cu toate ca piata media audiovizuala sportiva din Romania va pierde pe parcursul acestor zile 4 televiziuni de sport (Orange Sport 1, Orange Sport 2, Orange Sport 3 si Orange Sport 4 care se inchid pe 1 iulie 2024 la ora 6), unul dintre cei mai mari furnizori de continut sportiv din tara continua sa achizitioneze drepturile sportive pentru Romania a celor mai importante competitii interne si internationale. In acest material vom detalia ce competitii sportive au cumparat recent canalele de sport din Romania, dar si ce competitii sportive vor disparea din grilele canalelor sportive romanesti odata cu inchiderea canalelor sportive Orange Sport.

Prin disparitia posturilor Orange Sport, din 1 iulie fanii competitiilor sportive din Romania nu vor mai putea urmari urmatoarele competitii:

  • NBA (Campionatul Nord American de Baschet). Aceasta este una dintre cele mai cunoscute si populare competitii sportive pe care Orange Sport le transmitea exclusiv pentru Romania. Cu toate ca meciurile de baschet din NBA erau difuzate matinal pentru fanii de baschet din Romania, aceasta competitie avea audiente destul de bune.
  • Turneul celor 6 Natiuni de Rugby. Asemenea NBA, si aceasta competitie era transmisa exclusiv de posturile Orange Sport. Turneul celor 6 Natiuni este una dintre cele mai renumite competitii sportive de rugby.
  • WRC – Campionatul Mondial de Raliuri. Fanii curselor cu masini vor pierde posibilitatea vizionarii in Romania acestui Campionat Mondial de Raliuri.

Pentru moment, nicio institutie media audiovizuala din Romania, fie ea sportiva sau generalista, nu a anuntat oficial ca va difuza niciuna din aceste 3 competitii sportive pe care Orange Sport le transmitea exclusiv.

Prin disparitia canalelor Orange Sport, Romania ramane cu doar 4 furnizori autohtoni care transmit competitii sportive, este vorba de: TVR Sport (care transmite competitii internationale preluate de la EBU dar si cateva competitii autohtone), Sport Extra (difuzeaza competitii sportive internationale de o mai mica importanta), Prima Sport si Digi Sport (aceste doua institutii media isi vor imparti competitiile cele mai importante de sport atat internationale cat si autohtone).

Premier League, Bundesliga, La Liga si Serie A se vor vedea la Digi Sport si Prima Sport

Reprezentantii Digi Sport au anuntat zilele trecute printr-o burtiera difuzata pe Digi Sport 3 ca va continua sa difuzeze pentru Romania 4 dintre cele 5 campionate internationale  intercubluri, este vorba de:

  • La Liga. Campionatul spaniol de fotbal va fi difuzat de Digi Sport in sezoanele 2024-2027. Prima Sport va difuza campionatul spaniol de fotbal doar inca 2 sezoane 2024-2026. Momentan nu a fost anuntat daca Prima Sport va transmite La Liga si in sezonul 2026-2027. Dupa cum se stie deja, in La Liga joaca unele dintre cele mai titrate echipe de club din Europa, precum Real Madrid sau Barcelona.
  • Premier League – se va vedea in continuare pe posturile Digi Sport si Prima Sport. Premier League va fi difuzat inca un sezon, 2024/2025.
  • Bundesliga – al 3-lea campionat international intercluburi va fi transmis de Digi Sport si Prima Sport inca un sezon, 2024/2025.
  • Serie A este al 4-lea campionat international intercluburi pe care Digi Sport il va transmite. Serie A va fi transmis se pare exclusiv, pana in acest moment Prima Sport nu a anuntat nimic. Digi Sport a cumparat drepturile TV pentru Romania ale Seriei A pe o perioada de 5 ani, 2024-2029.
  • Singurul campionat international intercluburi de care nu se stie daca va fi transmis in Romania  este Ligue 1, capionatul Frantei. Niciun furnizor de sport nu a anuntat momentan daca va transmite campionatul Frantei.

Surse media anunta ca Digi Sport si Prima Sport vor difuza pentru o perioada de 3 ani 2024-2027 cele 3 competitii fotbalistice administrate de UEFA, este vorba de Champions League, Europa League si Conference League. Partidele din aceste 3 competitii administrate de UEFA se vor disputa in zilele de marti, miercuri si joi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII

    • Vorbiti prosti va asigur ca drepturile tv pentru Seria A au fost luate . Altfel Digi Sport nu anuntau acest lucru pe burtiera la Digi Sport 3.