Probleme calitate imagine Eurosport 4k la Digi

Probleme calitate imagine Eurosport 4k la Digi – Digi (RCS & RDS) a introdus recent in grila de programe, in optiunea 4k, programul Eurosport 4k intr-o noua optiune numita 4k la pretul de 5 RON pe luna, aceasta optiune contine Eurosport 4k si Digi 4k.

Inca de la lansarea Eurosport 4k in reteaua Digi, clientii au reclamat probleme privind calitatea imaginii in special comparativ cu programul propriu Digi 4k. Problemele reclamate sunt de 2 tip-uri: imaginea este intunecata sau calitatea imaginii nu este de fapt 4k ci mai mult asemanatoare fullHD upscale.

Probleme calitate imagine Eurosport 4k la Digi – imagine intunecata
Daca avem probleme cu luminozitatea intunecata pe Eurosport 4k atunci este posibil ca televizorul sa nu suporte standardul HLG in care este transmis Eurosport 4k de la furnizor (Discovery).

Concret, pe televizoarele mai vechi care nu suporta HLG (hybrid log gamma HDR), chiar daca setam luminozitatea la maxim efectul nu este cel dorit iar imaginea este tot intunecata.

Un al doilea caz privind problemele de imagine pe Eurosport 4k reprezinta calitatea redusa a imaginii, fiind asemanatoare unui upscale de la fullHD la 4k, si nu a unei transmisii 4k native. Aceasta situatie poate sa apara pe televizoarele mai vechi care nu suporta HLG. In plus, au fost reclamate situatii in care calitatea imaginii este apropiata de fullHD (fara sa existe probleme de luminozitate) desi televizorul este din gama 2019 si suporta HLG.

Reprezentantii relatii cu clientii Digi au mentionat ca aceasta este transmisia de la furnizor, fara sa influenteze ei intr-un mod negativ. In ceea ce priveste programul Digi 4k nu exista probleme privind calitatea imaginii iar pentru a receptiona acest program avem nevoie de un TV compatibil HDR.

Conform informatiilor primite de la abonati UPC, aceste probleme exista si in reteaua UPC, fapt care indica o problema a transmisiei de la provider.

Daca ati testat Eurosport 4k in reteaua Digi sau UPC, ce parere aveti de calitatea imaginii si ce model de televizor folositi?

Update 23.02.2020: In acest moment exista probleme cu functionarea problemelor Eurosport 4k, imaginea si sonorul se intrerup, problema este de la Eurosport 4k;

Update 19.03.2020: Pentru problemele privind calitatea imaginii Eurosport putem trimite un e-mail la adresa support@eurosport.zendesk.com; E-mailul trebuie trimis in limba engleza (daca trimitem in limba romana il vor traduce ei insa nu ne va raspunde un roman) si trebuie sa atasam poze cu imaginea Eurosport;

Update 30.09.2020: Utilizatorii TV-urilor Sony, modelele care „stiu” HDR si HLG dar la care imaginea pe Eurosport 4k de pe Digi este intunecata si culorile sunt șterse si in meniu optiunea video de unde se poate comuta intre moduri (Auto-Hdr10-Hlg-Oprit) este inactiva, pot să facă urmatoarea secventa de pe telecomanda tv:
In timp ce sunteți pe un program tv, apăsați tasta Google Play (tasta mare si rosie) si imediat tasta tv. După care mergeți in setari la optiuni video si o sa aveti modul Hdr activ iar aici puteți sa dati la Oprit si o sa aveți Eurosport 4k simplu fara Hdr (care de fapt este Hlg). Puteți pune si pe Hdr10 dar trebuie ajustata culoarea mult spre minus.
Testat cu HDR oprit, imaginea este perfecta la fel ca pe Digi 4k.
Aceeași operatiune a fost facuta si pentru Digi 4k atunci când se transmite fotbal din La Liga (Spania), acesta fiind tot in format Hdr-Hlg.
Aceste operatiuni au fost testate pe un Sony Kd-65Xf8596, cu ultimul update de soft v6.6555, generatie 2018 care este pe lista televizoarelor compatibile Hdr,Hdr10,Hlg.
Ii multumim lui Adrian pentru informatiile detaliate;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

94 COMENTARII

 1. Deși îl am în grila de programe de 2 ani, slaba aclitate a imaginii acestui surogat HLG m-a făcut să rămân mereu pe versiunea HD, mult mai de calitate.

 2. Azi 20.11.2021 pot confirma și eu puțin cam întunecat.. în comparație cu postul Digi 4 K care emite impecabil…dar aștept un turneu de tenis Live și revin cu detalii ca am înțeles ca Premier League nu difuzeaza

 3. Astazi este pt prima oara cand se vede eurosport 4k nativ,dar nu are audio in romana ci doar in engleza originala.Pacat..mai are cineva problema asta?

 4. Dezactivarea HLG cu ajutorul tastei Google Play așa cum se spune mai sus chiar funcționează, dar numai dacă nu se schimbă canalul. Dacă treceți pe un alt canal, iar apoi reveniți la Eurosport 4K, se observă imediat că setările de dezactivare a modului auto au fost „uitate” revenindu-se la starea (și problemele) existente inițial.

 5. „Aceeași operatiune a fost facuta si pentru Digi 4k atunci când se transmite fotbal din La Liga (Spania), acesta fiind tot in format Hdr-Hlg.”
  Mă văd să vin cu o observație personală legat de afirmația dvs de mai sus: al meu Sony Kd-55Xf8596, problema de calitate apare doar la Eurosport 4k. Imaginile pe digi4k sunt impecabile, atât cu HDR (de ex. meciurile de Champions league) cât și fără HDR.

 6. Acest,, artificiu „cu apăsarea celor două taste,, Google Play” și apoi TV nu mai merge. A mers o perioadă foarte bine, acum însă nu mai da randament, îmi comuta, după ce apăs cele două taste, pe HDMI 2. De ce? Nu știu.
  Am observat că se petrece acest fenomen după ce am instalat un Google Chromecast, nu știu dacă aceasta este explicația… Dacă are cineva vreo explicație, vă rog!

 7. Din păcate, cu sau fără HLG activat, diferențele sunt nesemnificative. Eurosport mai are de lucru până la a deveni măcar un 4K adevărat. Cât privește HDR, rămâne doar un vis pe acest canal.

 8. Setările pe care le recomandați pentru dezactivarea HDR/HLG la televizoarele Sony fac referire doar la modul Google Play. Când reintru în modul TV pe EUrosport 4K se vede la fel de prost iar setarea pentru HDR devine iar inaccesibilă. TELEVIZOR: Sony Kd-55Xf8596.

 9. E normal ca digi 4k sa funcționeze din când în cand?
  Oare de ce trebuie sa plătim pentru doar 2 canale atâția bani, atâta timp cât nici măcar nu le putem viziona tot timpul?

 10. Update! Am găsit funcția,, Opțiuni video „și am dezactivat HDR, dar la fel de bine poate merge și cu HDR 10. Deci imaginea este perfectă acum, nu mai este deloc întunecată!
  Funcția,, Opțiuni video” o găsiți la,, Setări imagine avansate „, mă refer la TV Sony cu funcție HDR, începând cu modelele din 2018!
  Modelul meu TV este Sony 55xf9005!
  Vă mulțumesc și succes în rezolvarea problemei celor care încă au o imagine întunecată pe Eurosport 4k!

 11. În sfârșit, transmisiunile de tenis de la Roland Garros de pe Eurosport aduc o altă calitate pe toate televizoarele compatibile HLG. Acum avem certitudinea că problema calității imagine ține exclusiv de Eurosport. Celelalte transmisiuni însă, precum ciclism sau snookers, lasă mai departe de dorit, așa cum deja se știe de multă vreme.

  • Nu merge. Am un TV Sony 55xf9005. Am apăsat tasta Google Play și imediat tasta TV. Pe Eurosport 4k funcția HDR era deja dezactivata, de fapt nu este activă niciodată, iar imaginea este tot întunecată. Din setările de imagine nu poți regla nimic.

 12. Salut,
  Pentru cei cu tv- uri Sony modelele care „stiu” Hdr si Hlg dar la care imaginea pe Eurosport 4k de pe Digi este intunecata si culorile sunt șterse
  si in meniu optiunea video de unde se poate comuta intre moduri (Auto-Hdr10-Hlg-Oprit) este inactiva, pot să facă urmatoarea secventa de pe telecomanda tv:
  In timp ce sunteți pe un program tv, apăsați tasta Google Play(aceea mare rosie) si imediat tasta tv
  După care mergeți in setari la optiuni video si o sa aveti modul Hdr activ,iar aici puteți sa dati la Oprit si o sa aveți Eurosport 4k simplu fara Hdr (care de fapt este Hlg)
  Puteți pune si pe Hdr10 dar trebuie ajustata culoarea muuult spre minus.
  Eu ma uit cu Hdr oprit si imaginea este perfecta la fel ca pe Digi 4k
  Aceeași chestie o fac si pentru Digi 4k atunci când se transmite fotbal din La Liga Spania,acesta fiind tot in format Hdr-Hlg.

  Menționez ca tv meu este un Sony Kd-65Xf8596
  Cu ultimul update de soft v6.6555.
  Generatie 2018 care este pe lista televizoarelor compatibile Hdr,Hdr10,Hlg.
  Sper sa va fie cu folos celor cu televizoare Sony care aveți aceeași problema.

 13. Eurosport va transmite Roland Garos în Ultra High Definition, din 27 septembrie 2020

  Buna ziua,
  Ce canal? canalul eurosport 4k uhd? acest canal este în prezent rcs rds sau vodafone? Nu am știut,cred că se bat joc de noi,ar trebui să mă uit la întuneric și culoare stres? Plătesc 5 RON pe lună dar degeaba.

 14. Salut,
  Este luna septembrie ‘20 si se pare ca problemele de functionare corecta Eurosport 4K nu au fost inca rezolvate.
  Imaginea este intunecata si fara contrast.
  Furnizorul UPC sustine ca transmite exact ce primeste.
  Am transmis email la adresa indicata.
  Astept un raspuns de la Eurosport.
  Cele bune

 15. A trecut mai bine de jumatate de an de cand Eurosport 4k a fost introdus in Romania, si se vede la fel de prost. Stralucire si contrast scazute (chiar cu setarile date pe maxim), culori sterse, imagini neclare. De fapt nu ma uit deloc la acest Eurosport 4K chiar daca platesc un abonament al pachetului 4K. Ideea ar fi ca nu este vina televizorului asa cum se dau destepti unii „cunoscatori” care habar nu au. Am avut ocazia sa vad Eurosport 4K la cineva care se lauda ca lui ii vede foarte bine, dar nu este asa, este departe de ce ar trebui sa fie. Daca nu renunta la acest HLG sau daca acest standard nu evolueaza, Eurosport arnunca bani in vant pe ceva condamnat la o audienta scazuta. Din fericire exista si alte canale 4K de care ne putem bucura astfel incat sa nu stam credem pe cuvant pe cei care se dau mari spunand ca un mare brand (iar aici sunt cam toate) produce in 2020 modele incompatibile.

  • Va recomand sa faceti o sesizare la Digi in acest sens, chiar daca problema este de la Eurosport, cei de la Digi trebuie sa escaladeze aceasta problema.

 16. Totuși: există vreun posesor de televizor 4K generație 2017-2020 care să vadă MAI BINE Eurosport 4K decât Eurosport HD ? La mine se vede mult, mult mai bine Eurosport HD decât Eurosport 4K, indiferent de semnal ul celui din urmă, upscalat sau nativ 4K. Lucrurile ar fi trebuit să stea invers. Cel puțin teoria așa ne spune. Iar practica ne contrazice.

 17. Televizoare Sony compatibile/care vor fi compatibile cu transmisiile HLG gen Eurosport 4k, Netflix HDR, etc gasiti aici: sony.co.uk/electronics/support/articles/00161421

  • Dețin un astfel de televizor (XF85), dat ca fiind compatibil de către producătorul Sony. Și totuși, Eurosport 4K se vede mult mai slab decât Eurosport HD. E drept că totuși se vede, dar … 🙂

 18. Buna seara Robert,
  Poate fi acesta? Puteți verifica?

  Digi Tv Romania Satellitepgvm.ongnphuong.it › digi-tv-romania-satellite
  Digi TV Romania Nagra Key Intelsat 1W Thor júna (8) Digi tv Ccw Key İntelsat Thor; … Fandom Apps Take your favorite fandoms with you and never miss a beat. … V (DVB-S2 SID:301 PID:512 [MPEG-4 Digi TV: Digi Life (Romania) är nu ikke … which includes Digi 4K and Eurosport 4K. ro, GSP TV, Eurosport şi Eurosport 2, …

 19. Buna ziua,
  Am nevoie de program „PID” puteti ajuta?

  Jaafar (Eurosport)

  5 apr., 17:57 BST

  Thank you for your reply.

  I completely understand your frustration with this situation, but it’s important that you share with the program PID so that our tech support can process your ticket faster.

  I reiterate my apologies on behalf of Eurosport for this inconvenience, and I’m looking forward to your reply.

 20. Buna seara,
  aveti dreptate,Se pare că Eurosport nu-i pasă de această problemă.
  prerea mea digi tv rezolvă această problemă.

  Jaafar (Eurosport)

  1 apr., 17:43 BST

  Hi there,

  I’m following up on your email concerning the image quality on Eurosport 4K, and I thank you for your patience.

  I got a feed back from our tech support, and in order to help them process your ticket faster, I invite you to share with me the following information:

  The satellite through which you’re getting the Eurosport feed.
  If possible, the satellite parameters you’re using to tune into Eurosport.
  The program PID.

  Thank you in advance for your reply, and I remain available if you need further assistance.

  Have a nice day!

  Kind regards,
  Jaafar
  Eurosport Customer Support

  Jaafar (Eurosport)

 21. Eurosport 4k pe UPC se vede cam întunecat și cu lipsa de contrast. M-am jucat din setările TV și am îmbunătățit un pic imaginea dar e mult sub Netflix HDR sau YouTube HDR. Televizorul e Panasonic TX 49 fx 603 și știe și HDR 10 și HLG.

    • Cei de la discovery nu prea respecta parerea abonatiilor doar daca au mai multe plageri ( nemultumiri la un loc pe aceeasi cerere) si asa slabe sanse.

     • Raspunsuri Eurosport.

      Hi there,

      Thank you for your reply.

      Your ticket is still being processed by our tech support, and I will get back to you as soon as I get a response from them.

      Please accept our sincerest apologies for the time this is taking, and I thank you for your understanding.

      If you have any other request, I remain at your disposal.

      Have a nice day!

      Kind regards,
      Jaafar
      Eurosport Customer Support

     • Jaafar (Eurosport)

      25 mar., 09:42 GMT

      Hi there,

      I’m following up on your email concerning the image quality on Eurosport 4K, and I thank you for your patience.

      I apologize for not answering you sooner as we’re currently receiving more emails than usual.

      Could you please check if you still encounter the same issue on other content?

      Thank you in advance for your reply, and I remain available if you have any other request.

      Have a nice day!

      Kind regards,
      Jaafar
      Eurosport Customer Support

 22. După mai bine de o lună de introducere în grila de programe, la Eurosport 4K nu s-a schimbat nimic în bine. Unii văd bine (spun ei), dar cei mai mulți văd imaginea întunecată, sub standardele HD, nu mai vorbim de 4K. Nu ne referim aici la cei cu televizoare vechi, ci la cei cu televizoare din generațiile ultimilor 2-3 ani care sunt conforme cu standardul 4k HDR și HLG. La lipsa de respect a Eurosport care nu are nici o reacție trebuie răspuns printr-un boicot al acestui canal 4K care este o bătaie de joc și o escrocherie care nu are nimic în comun cu ceea ce pretinde că este.

   • Am un contract făcut din vară (imediat ce mi-am cumpărat un TV Sony deloc ieftin KD-55XF8596), pentru programul Digi4K, program care se vede impecabil, cu sau fără HDR. Nu cred că este posibil să renunț doar la Eurosport 4K, dar tot mă simt furat, chiar dacă, într-un fel, Digi nu are nici o vină din cauza unor hoți care furnizează ceva ce nu există.

    • Furat nu cred ca te poti simti, optiunea 4k costa tot 5 lei, cat a costat si inainte de introducerea Eurosport 4k. Plus ca, asa cum ai mentionat si tu, nu e vina celor de la Digi, asa e transmisia venita de la Eurosport 4k.

 23. De vreo 3 zile Eurosport 4k se vede sacadat si sonorul se aude tot sacadat.Pe toate televizoarele din casă.Sunt abonat Digi.Calitatea imaginii este foarte bună.Folosesc numai OLED-uri de la Sony.
  Voi aveți probleme de sacadare ?

   • Standardul HLG ete dezvoltat de BBC in cooperare cu NHK (televiziune Janopeza).
    LG nu are nicio treaba
    HLG inseamna (Hybrid Log Gamma)
    panasonic.com/ro/consumer/televizoare-cu-ecran-plat-learn/oled/what-is-high-dynamic-range-hdr.html
    LG vine de la: in 1995, pentru a concura mai bine pe piața de Vest, compania a fost redenumită „LG”, abrevierea de la „Lucky Goldstar”. Mai recent, compania a asociat literele LG cu sloganul companiei „Life’s Good”. Din 2009, LG deține, de asemenea, numele de domeniu LG.com

    • Nu are nici o treabă denumirea asemănătoare HLG si LG. Totuși sunt informații pe internet care prezintă ș pe LG ca dezvoltator al HLG (fără nici o legătură cu numele LG-HLG care care înseamnă alte lucruri diferite).

     • Arata-ne so noua aceste „informatii”, sunt tare curios daca nu e doar e un zvon purtat „din gura-n gura” fara nimic concret.

 24. Problemele apar si in cazul televizoarelor noi care suporta HR si HLG. Toate televizoarele Sony (sau aproape toate), o mare parte din Samsung, dar si Philips sau Panasonic se confrunta cu aceasta problema desi teoretic ar trebui sa functioneze fara probleme.

 25. Astept o emisiune 4k nativ si ma voi lamuri.Deocamdata nu pot trage o concluzie.Openul australian s-a vazut slab,la nivel de 1080i cel mult ,daca nu chiar 720.Inteleg ca australienii au transmis asa ,ceea ce e de toata jalea.Insa aseara am avut o surpriza placuta vizionand reuniunea atletica de la Duseldorf.Imaginea a fost in mod evident mai clara desi conditiile de lumina erau destul de precare (lumina prea calda).Sa fi fost 4k sau mai degraba obsesia pentru calitate a teutonilor?Inclin sa cred ca a doua varianta e valabila.Am rabdare ,in fond si hd si ful hd s-au impus destul de incet.Nu trebuie facut un capat de tara din asta.Anul asta mai putin ,la anul mai mukt si tot asa.Bine ca vine olimpiada.

 26. Am un Sony din 2019, care știe și de HDR și de HLG (conform manualului de utilizare al producătorului, dar și testelor din alte surse). Totuși, imaginea acestui Eurosport 4K nu se ridică nici măcar la nivelul lui EUrosport HD, culorile sunt șterse iar strălucirea este scăzută. Indiferent care sunt argumentele lui Eurosport, sunt mai tentat să cred că ei au o problemă, decât că răspunsul lui Sony este mincinos.

 27. Pe Digi, Eurosport4k se vede oribil (intunecat, contrast slab)cu tot cu HDR(HLG). Tot ce este HD si Digi4k se vad incomparabil mai bine.Am un Panasonic TX-49ex610e.