Probleme calitate imagine Eurosport 4k la Digi

Probleme calitate imagine Eurosport 4k la Digi – Digi (RCS & RDS) a introdus recent in grila de programe, in optiunea 4k, programul Eurosport 4k intr-o noua optiune numita 4k la pretul de 5 RON pe luna, aceasta optiune contine Eurosport 4k si Digi 4k.

Inca de la lansarea Eurosport 4k in reteaua Digi, clientii au reclamat probleme privind calitatea imaginii in special comparativ cu programul propriu Digi 4k. Problemele reclamate sunt de 2 tip-uri: imaginea este intunecata sau calitatea imaginii nu este de fapt 4k ci mai mult asemanatoare fullHD upscale.

Probleme calitate imagine Eurosport 4k la Digi – imagine intunecata
Daca avem probleme cu luminozitatea intunecata pe Eurosport 4k atunci este posibil ca televizorul sa nu suporte standardul HLG in care este transmis Eurosport 4k de la furnizor (Discovery).

Concret, pe televizoarele mai vechi care nu suporta HLG (hybrid log gamma HDR), chiar daca setam luminozitatea la maxim efectul nu este cel dorit iar imaginea este tot intunecata.

Un al doilea caz privind problemele de imagine pe Eurosport 4k reprezinta calitatea redusa a imaginii, fiind asemanatoare unui upscale de la fullHD la 4k, si nu a unei transmisii 4k native. Aceasta situatie poate sa apara pe televizoarele mai vechi care nu suporta HLG. In plus, au fost reclamate situatii in care calitatea imaginii este apropiata de fullHD (fara sa existe probleme de luminozitate) desi televizorul este din gama 2019 si suporta HLG.

Reprezentantii relatii cu clientii Digi au mentionat ca aceasta este transmisia de la furnizor, fara sa influenteze ei intr-un mod negativ. In ceea ce priveste programul Digi 4k nu exista probleme privind calitatea imaginii iar pentru a receptiona acest program avem nevoie de un TV compatibil HDR.

Conform informatiilor primite de la abonati UPC, aceste probleme exista si in reteaua UPC, fapt care indica o problema a transmisiei de la provider.

Daca ati testat Eurosport 4k in reteaua Digi sau UPC, ce parere aveti de calitatea imaginii si ce model de televizor folositi?

Update 23.02.2020: In acest moment exista probleme cu functionarea problemelor Eurosport 4k, imaginea si sonorul se intrerup, problema este de la Eurosport 4k;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

23 COMENTARII

  1. De vreo 3 zile Eurosport 4k se vede sacadat si sonorul se aude tot sacadat.Pe toate televizoarele din casă.Sunt abonat Digi.Calitatea imaginii este foarte bună.Folosesc numai OLED-uri de la Sony.
    Voi aveți probleme de sacadare ?

  2. Problemele apar si in cazul televizoarelor noi care suporta HR si HLG. Toate televizoarele Sony (sau aproape toate), o mare parte din Samsung, dar si Philips sau Panasonic se confrunta cu aceasta problema desi teoretic ar trebui sa functioneze fara probleme.

  3. Astept o emisiune 4k nativ si ma voi lamuri.Deocamdata nu pot trage o concluzie.Openul australian s-a vazut slab,la nivel de 1080i cel mult ,daca nu chiar 720.Inteleg ca australienii au transmis asa ,ceea ce e de toata jalea.Insa aseara am avut o surpriza placuta vizionand reuniunea atletica de la Duseldorf.Imaginea a fost in mod evident mai clara desi conditiile de lumina erau destul de precare (lumina prea calda).Sa fi fost 4k sau mai degraba obsesia pentru calitate a teutonilor?Inclin sa cred ca a doua varianta e valabila.Am rabdare ,in fond si hd si ful hd s-au impus destul de incet.Nu trebuie facut un capat de tara din asta.Anul asta mai putin ,la anul mai mukt si tot asa.Bine ca vine olimpiada.

  4. Am un Sony din 2019, care știe și de HDR și de HLG (conform manualului de utilizare al producătorului, dar și testelor din alte surse). Totuși, imaginea acestui Eurosport 4K nu se ridică nici măcar la nivelul lui EUrosport HD, culorile sunt șterse iar strălucirea este scăzută. Indiferent care sunt argumentele lui Eurosport, sunt mai tentat să cred că ei au o problemă, decât că răspunsul lui Sony este mincinos.

  5. Pe Digi, Eurosport4k se vede oribil (intunecat, contrast slab)cu tot cu HDR(HLG). Tot ce este HD si Digi4k se vad incomparabil mai bine.Am un Panasonic TX-49ex610e.