Scurt istoric Realitatea TV, Realitatea Plus si Realitatea FM
Realitatea TV a fost lansata de Silviu Prigoana in 2001 fiind primul post de stiri din Romania. Sloganul postului a fost: Prima televiziune de stiri din Romania.

Grila postului a fost construita cu buletine de stiri din ora in ora plus emisiuni de analiza politica. Printre cei mai cunoscuti oameni media care au fost la Realitatea TV enumeram: Emil Hurezeanu, Melania Medeleanu, Stelian Tanase, Mircea Dinescu, Cosmin Prelipceanu, Mihai Tatulici, Nora Dinca, Diana Enache, Adelin Petrisor si multi altii.

In 2002-2003 Realitatea TV intra in grila tuturor operatorilor de cablu din Romania si incepe emisia prin satelit. In 2005 Realitatea tv parafeaza un parteneriat cu Connex pentru transmisia TV prin 3G.

In 2007 Realitatea TV se prinde si in Moldova prin retelele de cablu de acolo. De-a lungul timpului Realitatea TV a participat la diverse campanii umanitare prin strangeri de fonduri. In 2008 se lanseaza emisiunea Realitatea te priveste prezentata de Andreea Cretulescu urcand Realitatea TV pe locul 3 dupa Pro TV si Antena 1 in clasamentul audientelor.
Realitatea Media a lansat pe data de 1 noiembrie 2007 postul radio Realitatea FM cu emisie in orasele Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Sulina si Focsani. In 2008 Realitatea FM s-a relansat avand sloganul Realitatea FM stie ce spune.

Printre cei mai premiati jurnalisti de la Realitatea TV din acea perioada au fost: Emil Hurezeanu, (cel mai bun analist politic, premiu acordat de APTR – Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania). In martie 2008 a fost lansata prima statie locala in Cluj-Napoca, in Brasov in mai 2008, in Sibiu si Targu Mures (septembrie 2008), Timisoara (octombrie 2008), Focsani si Alba-Iulia (octombrie 2008), Bistrita (februarie 2009), Bacau (2009).

Scurt istoric Realitatea TV, Realitatea Plus si Realitatea FM

Realitatea TV a avut de-a lungul timpului mai multi patroni, de la Silviu Prigoana la Sorin Ovidiu Vantu. In 2010 este preluat de Sebastian Ghita prin compania Asesoft. In 2011 a fost cumparata de omul de afaceri Elan Schwarzenberg. In septembrie 2011 societatea Realitatea Media intra in insolventa. La 23 octombrie 2011 Realitatea TV se rupe in doua bucati (unii angajati raman cu omul de afaceri Elan Schwarzenberg), iar cealalta parte se duc cu Sebastian Ghita si infiinteaza Romania TV.

In martie 2013 Realitatea TV este patronata de Cozmin Gusa si Marcel Pacuraru cei doi cumparand peste 80% din actiunile Realitatii TV. Pe 17 ianuarie 2019 emisia postului a fost oprita 10 minute de catre CNA (Consiliul National al Audiovizualului) pentru modul cum au prezentat evenimentele de la protestul din 10 august 2018.

Pe 1 aprilie 2019 Curtea de Apel Bucuresti a respins planul de reorganizare al societatii Realitatea Media si a declarat falimentul companiei, insa nu a fost o decizie definitiva. Dupa 18 ani de emisie Realitatea TV si-a incetat emisia pe data 30 octombrie 2019. Din acea data grila postului a fost preluata de Realitatea Plus care emitea online pe saitul sau si pe Youtube.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.