Posturile National Geographic, Agro TV, Prima Sport 5 in grila Orange Romania
Marti, 13 decembrie, operatorul de cablu Orange Romania a instiintat Consiliul National al Audiovizualului ca va introduce noi canale in grila de cablu digital. CNA-ul a aprobat avizul.

Ieri, 17 decembrie, Orange Romania a introdus in grila de cablu digital nu mai putin de 9 canale TV noi. In pachetul de baza intra canalele: Prima News HD (postul a facut rocada de licenta cu Profit News HD), Agro TV, National Geographic HD, National Geographic Wild HD, National Geo People si Prima Sport 5 HD (probabil acesta va intra in extraoptiunea Sport avand in vedere ca majoritatea canalelor de sport sunt in aceasta extraoptiune).

In extraoptiunea Hungarian vor intra canalele: Minimax HU, TV Paprika HU, Szekelyfold. La momentul publicarii acestui articol, posturile aveau ecran negru, nefiind inca functionale. Posturile National Geographic revin in grila operatorului Orange Romania dupa o pauza de peste 3 ani (au iesit pe 1 aprilie 2019).

Posturile National Geographic au intrat si la Orange DTH in august 2022 in momentul in care abonatii Orange DTH au fost mutati pe satelitul HellaSat 3.

O noutate pentru abonatii Orange Romania o reprezinta postul Nat Geo People, acest canal nefiind prezent niciodata in grila operatorului. O alta noutate o reprezinta si Agro TV care de cand s-a lansat nu a fost prezent in grila Orange Romania.

Posturile National Geographic, Agro TV, Prima Sport 5 in grila Orange Romania

Orange Romania este al doilea operator care introduce Prima Sport 5, dupa Vodafone. Cu toate ca pare sa existe o mica neintelegere intre Orange si grupul Clever Media, detinatorul posturilor Prima Sport (cele doua companii nu s-au inteles asupra difuzarii Campionatului Angliei in grila Orange Romania), Orange continua sa introduca in grila de programe noul post de sport Prima Sport 5.

Dupa ce a intrat in varianta SD vineri, 16 decembrie, Prima News intra in grila Orange Romania si in varianta HD. Posibil ca Orange Romania sa scoata din grila in viitorul apropiat varianta SD a postului Prima News pentru ca Orange este singurul operator care ofera abonatilor sai cele mai putine canale TV in varianta SD, operatorul oferind abonatilor sai la abonare doar cam-uri sau receptoare HD.

Cel mai probabil in dimineata zilei de luni, 19 decembrie, aceste 9 canale o sa fie cu adevarat functionale in grila Orange Romania.

Update 23.12.2022: In pachetul Hungarian au intrat TV2 si Super TV zilele trecute;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

40 COMENTARII

 1. Le-au dat drumul.

  În plus, au întrat și TV 2 și Super TV 2, în pachetul maghiar.

  Agro TV și Național Geographic sunt în bază. Prima Sport 5 e în Premium.

 2. O mică precizare: Prima Sport 5 NU va intra în extraopțiunea Orange Sport. Respectiva este făcută doar pentru Orange Sport 1 HD, Orange Sport 2 HD și Prima Sport 2 HD. Precizarea în paranteză cum că Orange ar avea majoritatea canalelor de sport în extraopțiunea Sport e greșită , ținând cont că celelalte canale de sport (Orange Sport 3 HD, Orange Sport 4 HD, Prima Sport 1 HD, Prima Sport 3 HD, Prima Sport 4 HD, Realitatea Sportivă HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Trace Sport Stars HD, FightBox HD și Motorvision HD) sunt ori în Esențial, ori în Premium.
  În plus Extraopțiunea este dedicată foar celor cu Esențial, cei cu Premium având deja cele 3 canale incluse în pachet.
  Așadar, știind că Prima Sport 2 e singurul canal de la Clever în această extraopțiune, nu cred că ar întra și Prima Sport 5. Cred că va fi în bază , la fel ca Prima Sport 1, 3, 4.

   • De ce nu baga si Balcan Music, eu am vazut ca acolo dau enorm de multe videoclipurile diferite decat la Taraf Tv. Baga nu numai Manele din Romania, dar si Bulgaria, Serbia, Albania si musica Etno. De asta intreb, nu incepe odata in format HD si sa scrie numele piesele. Numai la Digi si IPTV nu e normal ceva. Cred ca dupa o perioda o sa intre gratis, de la inceput incepe asa, dar cand porneste sa baga sms pentru melodile cred ca o sa intra gratis