Serie documentare dedicate oraselor la National Geographic
Postul de televiziune National Geographic va difuza din 21 septembrie, de la ora 21, in zilele de marti si miercuri cateva documentare dedicate oraselor. Aceste documentare despre zonele urbane vor fi difuzate in serii numite Cum sa construiesti un oras? sau Top 10: Arta arhitecturii.

Documentarele din cadrul seriei Cum sa construiesti un oras? ne arata ideile creative ale inginerilor, oamenilor de stiinta si a urbanistilor atat din trecut cat si actuali, puse in practica in anumite proiecte marete din marile orase ale lumii. In aceasta serie de documentare vom descoperi cum s-au construit orasele: Berlin, New York, Paris, Tokio, Sidney, Canberra, Napoli sau Seattle.

In cadrul seriei de documentare Top 10: Arta arhitecturii vor fi prezentate capodopere arhitecturale facute de arhitecti renumiti. Vom afla detalii despre modul cum s-au construit aceste capodopere arhitecturale spuse de expertii in domeniu sau chiar de cei care au creat capodoperele din diverse orase ale lumii.

Top 10: Arta arhitecturii ne va arata cum s-au construit muzee, adevarate comori arhitecturale, arene si stadioane fantastice, parcuri si gradini, locuri frumoase considerate un adevarat paradis, situate pe intreg mapamondul.

Serie documentare dedicate oraselor la National Geographic

Dupa aceste serii de documentare vor urma alte episoade ale unor documentare interesante grupate in alte serii numite: Megastadioane: Turul Europei, Secrete ingropate cu Albert Lin sau Orase Inteligente.

In cadrul campaniei dedicate oraselor, National Geographic a realizat un studiu intrbandu-i pe romani daca si-au schimbat modul de explorare si obiceiurile avand in vedere restrictiile sanitare din ultimul timp. Studiul s-a numit Cum exploreaza romanii? si la acest studiu au participat 1000 de persoane, fiind desfasurat in luna august. Studiul a aratat ca 79% dintre romani exploreaza calatorind, jumatate din acest procent viziteaza locuri ale Romaniei pentru prima data iar 51% prefera locuri urbane sau natura salbatica.

Atunci cand viziteaza o anumita regiune (un oras), 40% dintre romani vor sa afle povestile si realizarile urbane ale acelei zone. 39% dintre romani vor sa afle informatii despre cultura si civilizatia contemporana a locului respectiv. Studiul mai arata ca acele locuri noi explorate de romani le aduc acestora emotii de bucurie (45%) dar si curiozitate (38%).

Restrictiile sanitare din ultimul timp i-a facut pe romani sa isi schimbe stilul de calatorie, peste jumatate dintre participantii studiului si-au redus numarul de calatorii, au calatorit in zone cat mai apropiate de casa.

Vlad Eftenie, explorator, urban, arhitect si fotograf ii indeamna pe romani sa viziteze strazile orasului si sa se lase purtati, sunt atatea locuri si povesti care asteapta sa fie aflate, fotografiate si impartasite. Peste doua treimi dintre cei care calatoresc o fac fara sa isi planifice riguros excursia in timp ce restul calatoresc dupa un plan bine pus la punct. Datorita restrictiilor sanitare, multi calatoresc prin intermediul documentarelor prezentate in media (44,3%) iar tinerii cu varsta intre 18-24 ani prefera mediul digital fata de celelalte categorii de varste. 71% dintre romani prefera sa calatoreasca cu autoturismul personal.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.