Cum instalez, montez mediabox-ul si digital card-ul UPC?
UPC ofera doua variante de furnizare a televiziunii digitale, prin mediabox (decodor) sau prin digital card (cartela inteligenta), aici vom detalia tot ce trebuie sa stim despre instalarea, montarea, configurarea si problemele aparute la utilizarea mediabox-ului sau a digital card-ului UPC.
Cum montez, instalez si configurez mediabox-ul UPC?
UPC ofera patru tipuri de mediabox-uri: UPC Thompson, UPC Pace, UPC Thompson cu DVR si UPC Cisco HDTV insa instalarea se face in mare parte la fel.
Pasii necesari instalarii mediabox-ului UPC sunt:

 1. Conectam cablul pentru televiziune in conectorul RF IN (intrare cablu).
 2. Conectam cablul coaxial primit impreuna cu mediabox-ul la televizor si la mediabox (RF-OUT).
  • daca nu avem iesire RF-OUT, conectam splitter-ul introducand iesirea 2 a splitter-ului la intrarea RF-IN a mediabox-ului;
  • la intrarea 1 (sau TV) a splitter-ului conectam cablul care vine de la priza tv; la iesirea 3 (sau IN) montam un capat al cablului coaxial oferit cu mediabox-ul iar celalalt capat il conectam la mufa de intrare a televizorului;
 3. Conectam un cablu SCART intre televizor si mediabox. In cazul mediabox-ului UPC Cisco HDTV trebuie sa utilizam cablul HDMI.
 4. Conectam cablul de alimentare al mediabox-ului la o sursa de curent;

Care sunt setarile necesare pentru configurarea si activarea mediabox-ului?
Odata ce am reusit montarea si instalarea mediabox-ului, trebuie sa-l activam. Este foarte important de stiut ca in timpul procesului de activare, mediabox-ul nu trebuie sa fie oprit.
Setarile si pasii necesari pentru activarea mediabox-ului sunt:

 1. Ne asiguram ca digital card-ul UPC este introdus corect in mediabox (de regula se introduce cu cip-ul metalic in partea de jos, in spate).
 2. Pornim mediabox-ul si selectam limba dispozitivului mediabox. Daca nu avem semnal si nu ne apare selectarea limbii, trebuie sa ne asiguram ca este pus pe modul AV.
 3. In acest moment o sa avem afisat statusul mediabox-ului, calitatea si puterea semnalului iar aici va trebui sa completam cateva coduri de activare pentru activarea mediabox-ului:
  Locatie:
  ID Retea:
  Frecventa:

Aceste informatii se gasesc in lista codurilor de activare si difera in functie de orasul din care suntem.
4. In urma procedurii de activare, nivelul semnalului trebuie sa fie 100% si o sa inceapa cautarea automata a programelor tv dupa ce apasam OK. Cautarea posturilor tv se va finaliza cand va ajunge la 100%.
5. Acceptam clauzele si conditiile utilizarii serviciilor UPC.
Cum instalez, montez mediabox-ul si digital card-ul UPC?

Dupa ce am efectuat instalarea si activarea mediabox-ului UPC, trebuie sa testam instalarea acestuia. Pentru testarea instalarii trebuie sa comutam pe canalul 999 si sa apasam tasta rosie de pe telecomanda atunci cand apare un mesaj pe ecran care ne informeaza sa facem asta. In timpul testarii conectivitatii, se vor efectua 5 teste: adresa IP modem, adresa IP mediabox, adresa MAC modem, adresa MAC mediabox si conectivitate IP. Daca la statusul unuia dintre aceste teste primim eroare, trebuie sa verificam conectica si sa reluam testul.

Cum instalez, montez mediabox-ul si digital card-ul UPC? – Cum instalez digital card-ul (cartela inteligenta) UPC?

Inainte de a lua o cartela UPC trebuie sa ne asiguram ca televizorul nostru are slot CI+.

Pentru instalarea digital card-ului UPC trebuie sa urmam acesti pasi:

 1. Conectam cablul coaxial pentru semnal tv la televizor.
 2. Efectuam cautarea automata a programelor tv.
 3. Dupa finalizarea cautarii, chiar daca programele gasite nu au imagine sau sunet, introducem digital card-ul UPC in slotul CI+.
 4. Dupa introducerea digital card-ului lasam televizorul pornit pe unul din posturile digitale (criptate). Din acest moment va incepe procesul de activare/autorizare a cardului UPC, proces care poate dura pana la o ora, timp in care nu trebuie sa oprim televizorul.
 5. Ne vom da seama daca digital card-ul UPC s-a activat in functie de semnalul primit pe canalele criptate, daca dupa o ora inca nu avem semnal pe posturile criptate, trebuie sa contactam serviciul de relatii cu clientii UPC.

In cazul in care avem mai multe televizoare putem conecta un singur televizor la serviciul UPC digital (televiziune digitala) iar celelalte televizoare vor primi semnal analogic.

Putem intalni diverse probleme cu mediabox-ul sau digital card-ul UPC, cele mai frecvente fiind urmatoarele:

 • calitate slaba a imaginii sau a sunetului – aceste probleme pot fi cauzate de catre un cablu neintrodus bine intr-un echipament/splitter sau de degradarea unui cablu; daca avem conectica facuta asa cum trebuie, atunci este recomandat sa contactam serviciul de relatii cu clientii UPC (deranjamente) pentru a trimite o echipa service acasa;
 • nereceptionarea unui anumit canal tv – in cazul unor modificari de frecvente, aceste probleme se rezolva printr-o rescanare automata a programelor, in caz contrar este posibil ca acel program sa nu mai fie in grila de programe (modificari de grila pot aparea oricand);
 • dupa instalarea mediabox-ului/ digital card-ului primim eroarea „smart card-ul dumneavoastra nu este inregistrat” – daca aceasta eroare inca mai apare dupa mai mult de 5 minute dupa instalare, atunci trebuie sa urmam acesti pasi:
  • scoatem mediabox-ul din priza, asteptam 5 minute si il introducem inapoi;
  • dupa ce se aprinde becul rosu al mediabox-ului, pornim dispozitivul iar daca mesajul inca exista, mai asteptam 5 minute;
  • daca in continuare apare mesajul „smart card-ul dvs nu este inregistrat” atunci trebuie sa contactam serviciul de relatii cu clientii UPC pentru reinitializarea cardului UPC;

Cum instalez, montez mediabox-ul si digital card-ul UPC? Putem folosi oricand canalul 999 pentru a testa mediabox-ul UPC.

De obicei mediabox-ul UPC este instalat de catre echipa de instalare la instalarea serviciilor (daca acum se instaleaza aceste servicii) insa daca primim ulterior mediabox-ul si nu ne descurcam sa-l instalam/configuram, putem oricand sa contactam dept. relatii cu clientii UPC pentru a trimite o echipa de instalare acasa.

Daca aveti nevoie de informatii privind codurile de activare, compatibilitatea unui anumit model de televizor cu cardul CI+, diverse probleme sau intrebari, lasati un comentariu.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

320 COMENTARII

 1. Am un televizor care functioneaza cu card cl+ . O perioada mai mare nu a fuctionat si s-a dezactivat cardul. Am telefonat la 031 1000 872, a raspuns un robot de la care am primit un SMS cu adresa ********** petru a gsi un cod de activare. Pagina respectiva nu fuctioneaza decat pentru mediabox. nu si pentru cl+ Codul meu de client ieste ****** , IDcard tv *********. Cum pot reactiva cardul cl pentru a receptiona canalele digitale din abonament?. Ma numesc ***** Ionel adresa

  • Din ce judet sunteti? Introduce-ti CAM-ul CI+ in tv si lasa-ti tv-ul pornit pe un canal codat ( din extraoptiunea achizitinata de dvs). Cam in 30 de minute se va reactiva camul.

  • Cod standard îmi zice ca e 0000 apoi îmi cere pinul, și nu știu ce pin este pt Constanța Vodafone Romania … și nu pot vizualiza pe tv smart internetul pt că nu am cod
   Ce pot sa fac, la telefon îmi baga robotul și nu îmi da instrucțiuni clare, apoi îmi inchide.
   Mulțumesc anticipat.

 2. Mediaboxul meu nu mai functioneaza.Am incercat sa-l resetez, este deschis,nu se poate inchide, si nici nu apare nimic scris pe ecranul lui. L-am scos din proza, l-am pus din nou in priza apare cate va minute scris load,apoi se stinge dar led-ul ramane aprons pe verde. Doresc un alt mediabox sau un tehnician sa-l instaleze.

 3. Televizorul nu recunoaste C.I+
  Nu se pot viziona programele sportive si altele pentru care platim abonament.Lucraorul dumneavoastra care a fost sa remedieze situatia nea recomandat sa solicitam cartela de la Vodafone cealalta fiind de la UPC

 4. Salut. Am un copil mic care s a jucat la telecomanda (nu știm pe ce a apasat) și am pierdut aproape toate canalele. Va rog sa ma îndrumați și pe mine sa fac pașii corespunzători pentru a-mi recupera toate canalele!!! Astept un stăteam!Va multumesc!

 5. Bună ziua, am și eu o problema nu funcționează programul HBO,menționez ca am smart cardul. Scrie semnal demodulat.Ma puteți ajuta cu un răspuns va rog.Multumesc

 6. Buna seara !De ce pe canalele hbo,cinemax,etc nu imi apare imagine si sunet in bara de jos apare numele programului care ruleaza dar ecranul este negru si scrie: programe amestecate. Televizorul merge pe cartela CI