TVR International difuzeaza Romani fara Romanie
TVR International a difuzat ieri, incepand cu ora 22:30, primul episod al seriei Romani fara Romanie, o serie emotionanta care descrie povestile spuse de batrani sau copii despre comunitatea de dincolo de Tisa.

Primele sase editii ale seriei Romani fara Romanie, aduse de La un pas de Romania, sunt dedicate romanilor din regiunea Transcarpatia – Ucraina. Aceste povesti au fost filmate in noiembrie 2019 insa montajul si postproductia au fost terminate dupa finalizarea starii de urgenta.

In episodul urmator (care va fi difuzat de TVR International duminica, 10 octombrie, ora 14:30) vom putea urmari povestile de viata descrise de tanti Maria Pricop din Slatina, Transcarpatia, nascuta in Cehoslovacia (statul din acea perioada) anului 1928. Din nefericire, tanti Maria nu a reusit sa isi urmareasca interviul televizat, plecand imbracata in straie romanesti (asa cum si-a dorit) spre odihna vesnica.

La un pas de Romania este singura emisiune care prezinta povestile romanilor din comunitatile istorice. A fost creata in 2016 si este difuzata de TVR International. Aceasta emisiune descrie intamplari care nu sunt trecute in cartile de istorie, despre personaje aflate dincolo de gardul de sarma ghimpata care ii despartea de persoanele dragi, romani la fel ca ei.

TVR International difuzeaza Romani fara Romanie
Realizatoarele emisiunii TV La un pas de Romania sunt Aura Dobre si Melania Trifu.

TVR International este o televiziune care emite 24 din 24, destinata romanilor aflati in strainatate, care doresc sa pastreze contactul cu Romania, indiferent de tara in care se afla. Putem receptiona TVR International FTA, coordonatele de receptie fiind urmatoarele:

  • Eutelsat 16A – 16°E, 11.512 MHz, polaritate verticala, symbol rate 29.950
  • Hotbird 13C – 13°E, 11.662 MHz, polaritate verticala, symbol rate 27.500
  • Galaxy 19 – 97°Vest, 12.059 MHz, polaritate orizontala, symbol rate 22.000
  • Optus D2 – 152.0° E, 12.608 MHz, polaritate orizontala, symbol rate 22.500

Daca ati urmarit emisiunea sezonul Romani fara Romanie a emisiunii La un pas de Romania, ce parere aveti despre primul episod?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII