Windows 9 va fi mai bun decât Windows 8 ?
Windows 7 este pe departe cel mai folosit sistem de operare al tuturor timpurilor. După ce au eșuat cu Vista, cei de la Microsoft au luat ceea ce a fost mai bun din Windows XP și din Windows Vista și astfel a prins viață Windows Seven. Acest sistem de operare își merită pe deplin locul în fruntea clasamentului fiind și cel stabil sistem de până acum. Observând faptul că îmbunătățirea unor sisteme vizuale atrage mai mulți clienți, Microsoft s-a folosit prea mult de acest aspect pentru crearea Windows-ului 8.

Windows 8 a a fost lansat oficial în octombrie 2012 însă nu se bucură de un succes la fel de mare precum predecesorul său. Sistemul în sine nu a avut nimic greșit ci doar schimbat. Lucru care se pare ca nu i-a prea încântat pe utilizatorii de Windows. 8-ul nu conține buton de start și nici start-ul în sine iar această schimbare i-au făcut pe cei de la Microsoft sa aibă pierderi enorme. Au observat repede acest lucru așa că s-au grăbit să lanseze Windows 8.1 (ce e un upgrade major al Windows 8) care îi punea 8-ului un buton amărât de start. Oare chiar credeau că aruncarea unui buton va mulțumi lumea?

start metro windows 8Windows 8.1 are câteva îmbunătățiri care lipsesc predecesorului său însă nu destule încât să rezolve cerințele utilizatorilor. Câteva exemple sunt butonul de start (așa cum e precizat mai sus), opțiunea de a seta ca sistemul să intre direct în modul desktop la pornire, opțiunea de a seta imaginea de pe spațiul de lucru în metro și câteva efecte vizuale neimportante în plus. Însă acest sistem are și părți rele. De exemplu aplicațiile care nu pot fi dezinstalate sunt foarte enervante. Nu suntem pe Android sa avem nevoie de root pentru dezinstala aplicațiile standard, nu?

În concluzie, Windows 8.1 nu e cu mult mai breaz decât Windows 8, lucru susținut și de numărul utilizatorilor acestuia.

Microsoft nu a trecut la aceste meniuri metro intenționat ci fiind oarecum forțat de dispozitivele mobile care vin cu putere din spate. Încercarea creării unui sistem de operare care să funcționeze atât pe laptop-uri și desktop-uri cât și pe tablete și telefoane a făcut Windows 8 și 8.1 să beneficieze de un eșec.
Pe lângă faptul că aceste două sisteme de operare nu au parte de primirea călduroasă a utilizatorilor mai au și bug-uri care sunt enervante. De unul dintre aceste bug-uri am scris aici. Totuși aceste sisteme sunt lipsite de erori vizibile având o funcționalitate stabilă mișcându-se foarte fiabil chiar și pe calculatoarele mai mediocre. Cu acest aspect se dovedește încă o data încercarea adaptării sistemului pentru dispozitivele mobile.

Windows 9 va fi mai bun decât Windows 8 ?

Chiar dacă Microsoft nu a avut un profit imens (așa cum erau obișnuiți) cu aceste sisteme noi sunt obligați oarecum să continuie această serie de sisteme adaptată atât laptop-urilor și calculatoarelor cât și telefoanelor și tabletelor din cauză că dispozitivele mobile sunt utilizate din ce în ce mai mult iar desktopurile au pierdut teren mare în fața acestora în ultimul timp.
Ultima șansă era ca după luna martie a acestui an, atunci când licențele pentru Windows XP nu mai erau valabile lumea să migreze ușor către Windows 8. Lucrurile n-au stat chiar așa. Vânzările au crescut tot în rândul Windows-ului 7 și nu cum spera Microsoft.

Cum va fi Windows 9?

Probabil va fi la fel ca Windows 8 și 8.1 doar că vor fi îmbunătățite câteva aspecte și vor fi eliminate lucrurile care enervau cel mai ușor utilizatorii. La fel de probabil în Windows 9 se va încerca adăugarea start-ului prezent în Windows Seven și butonul pentru acesta. Lipsa start-ului i-a iritat cel mai mult pe utilizatorii de Windows.

start windows 9

Adăugarea start-ului în noul sistem de operare probabil îi va îmbuna pe utilizatori dar nu se vor bucura de același start ca în Windows Seven. Acest lucru se datorează tot încercării de a adapta sistemul de operare și la dispozitivele mobile și la cele mai puțin mobile. Din câte se poate observa Microsoft nu poate și nu vrea să renunțe la posibilitatea instalării aplicațiilor de pe Windows Phone astfel ca implementarea lor pe sistemele de operare ce permit și instalarea programelor normale, pentru Windows, duce la o hărmălaie ce îi sperie pe utilizatori. Astfel că, pentru a fi un sistem mai bun Microsoft ar trebui să renunțe la una dintre opțiuni. Cel mai probabil nu va renunța la metro și la aplicațiile de acolo, lucru care îi va speria pe utilizatori la început dar care se vor conforma odată cu trecerea timpului.

Totuși s-ar putea ca Windows 9 să fie un produs îndrăgit de utilizatori având în vedere că deja Microsoft deține părerile utilizatorilor despre 8 și 8.1 și astfel ar putea să ia ce e mai bun din cele două sisteme și să le combine în Windows 9, așa cum au făcut și cu Windows 7.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

 1. Ce articol…din pacate s-a sarit direct la W10 si a iesit o mizerie care ne este bagata pe gat, acest w10…odata cu oprirea suportului pt Windows 7, cel mai bun SO care a existat si exista inca…

   • Nu imi place, update-uri tot timpul si cu bug-uri,greu de oprit, doar puse pe pauza cateva zile, o interfata urata,palida…probleme cu alt-tab, trim pt ssd-uri sau update fail…Plus faptul ca esti super-verificat daca nu stii sa opresti anumite procese dupa instalare, privacy&reporting.
    In momentul de fata imi apare o eroare ca nu poate face update la vs 20H2 deoarece nu vede partitia recovery?!?!Ma descurc, lucrez in domeniu si le rezolv nu zic nu…dar fata de Windows 7, W10 ramane el insusi un mare BUG.Singurul motiv pt care folosesc W10 acasa este ca are suport pt DX12, la jocuri.Daca Windows 7 avea implementat DX12(sunt niste incercari) cred ca si in aceste zile ar fi fost folosit in proportie de peste 50%
    In momentul de fata raportul worldwide-market-share este cam 75% W10 si 19% W7- versiuni legale W7(printre care si eu) ceea ce nu e un lucru insesizabil.Si nu vreau sa amintesc de cei care folosesc ilegal W7,versiuni piratate, cati sunt…si nu sunt luati in calcul 🙂
    Ar fi multe de spus dar ma opresc aici…