Xiaomi recunoaste ca incarcarea rapida la 200 W scurteaza viata bateriei.
Telefoanele mobile de la Xiaomi se incarca complet in doar 8 minute.
Zilele trecute Xiaomi se lauda cu noua incarcare rapida la 200W ce poate incarca un telefon mobil (cu o baterie de 4000mAh), la 100% in doar 8 minute.

Acest tip de incarcare nu se regaseste in prezent pe niciun telefon, Xiaomi fiind primi care au anuntat acest tip de incarcare. Un exemplu de telefon ce permite acest tip de incarcare este Xioaomi Mi 11 Pro. In videoclipul de mai jos regasiti un test cu superchargerul de 200 de W publicat de Xiaomi pe canalul sau oficial de Youtube.

In videoclip sunt prezentate doua teste. Unul dintre ele se desfasoara pe o incarcare rapida de 200W iar cel de-al doilea pe o incarcare rapida de 120 de W.
Icarcarea la 200 de w se finalizaza in 8 minute iar incarcarea la 120 de w se finalizeaza in 15 minute.

Ca o mica paranteza, Xioami se lauda cu incarcare si incarcatoare de 200W insa telefoanele mobile nu mai vin cu incarcator in cutie.

Xiaomi recunoaste ca incarcarea rapida degradeaza mai rapid bateria decat incarcarea normala.  

Tehnologia „HyperCharge” aduce plusul de a avea telefonul incarcat complet in doar 8 minute. Totusi incarcarea rapida poate face ca durata de viata a bateriei sa fie mult mai mica.

Xiaomi recunoaste ca incarcarea rapida la 200 W scurteaza viata bateriei.
Oppo anunta acum un an ca incarcarea rapida de 120W poate scadea durata bateriei cu pana la 80% in decursul a 2 ani. Xiaomi nu a venit cu date atat de exacte insa a confirmat uzura prematura a bateriei in cazul folosirii incarcarii rapide.

Xiaomi a devenit lider pe piata de telefoane mobile chinezesti, dupa ce Huawei a pierdut accesul la Google Apps si Android.

Trendul telefoanelor mobile se axeaza in prezent pe dezvoltarea tehnologiei de incarcare rapida, atat wireless cat si prin cablu. Pentru a putea folosi incarcarea rapida, atat telefonul cat si incarcatorul sau cablul acestuia trebuie sa fie compatibile.

Voi ce parere aveti despre acest tip de incarcare a telefoanelor? Nu ezitati sa postati un comentariu in campul dedicat de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Am dezactivat de ani de zile incarcarea rapida de la tel…in 2-3 ore se incarca perfect, mai mult, il pun noaptea la incarcat si are un plan de incarcare intre orele 0-5 noaptea.