Deadwood – serial western TVR 1
Postul de televiziune TVR 1 continua sa aduca in grila sa seriale premiate si foarte apreciate de public. Daca in cursul saptamanii TVR 1 va difuza doua seriale noi despre care am mentionat intr-un articol publicat anterior (un serial de crima si un serial drama), in serile de sambata si duminica, de la ora 23, din 21 ianuarie TVR 1 va difuza serialul Deadwood (2004).

Westernul Deadwood este o productie marca HBO si prezinta intamplari din istoria americana. Actiunea se petrece in anii 1870, cand la putin timp dupa batalia de la Little Bighorn, atunci cand armata americana a fost infranta de triburile indiene, se creeaza o asezare pe nume Deadwood. Acea mica asezare se formeaza din fosti soldati, hoti, intreprinzatori sau persoane dornice de imbogatire imediata.

Printre cei care sosesc in Deadwood se numara un fost serif, Seth Bulloch (Timothy Olyphant) care isi construieste o fierarie, un pistolar cautator de aur sau un intreprinzator Al Swearenger (Ian McShane) care isi deschide in Deadwood un bar si un bordel. Deadwood este plasat pe teritoriul nimanui, fost teritoriu al indienilor insa zona este nesigura si violenta.

Realizatorul serialului Deadwood, David Milch, a apelat la jurnale si ziare din acea perioada pentru a crea o atmosfera cat mai aproape de adevar. La scurt timp dupa ce Deadwood s-a infiintat, aceasta asezare a fost anexata de statul Dakota. Regiunea Deadwood este cunoscuta astazi sub numele de Dakota de Sud.

Deadwood – serial western TVR 1

In acest serial putem vedea actori precum Timothy Olyphant (nominalizat la 3 premii Emmy cu Deadwood, The Mandalorian si Justified), Ian McShane (are si el doua nominalizari Emmy cu Deadwood), Molly Parker (a fost nominalizata la un premiu Emmy cu House of cards) si altii.

Serialul Deadwood a castigat de-a lungul timpului numeroase premii: Globul de Aur (2005, pentru cel mai bun actor, Ian McShane), 8 premii Emmy (una dintre categoriile pentru care a castigat premiul Emmy fiind cea mai buna regie a unui serial TV) si altele.

Deadwood are 3 sezoane cu un total de 36 de episoade, durata medie a fiecarui episod este de 55 de minute fara reclame iar pe IMDb a obtinut nota 8,6. Acesta este este unul dintre cele mai bine cotate seriale de pe IMDb, clasandu-se pe locul 120 in topul celor mai bune seriale din toate timpurile. Serialul va fi difuzat de TVR 1

Reamintim ca incepand din 16 ianuarie, TVR 1 va difuza alte doua seriale interesante: Sotia Perfecta, de luni pana vineri, de la ora 23 si Shakespeare si Hathaway: Detectivi particulari, de luni pana vineri, de la ora 18.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII