6,9 pe scara Richter / D-ale carnavalului – duminica la TVR 2
Postul de televiziune TVR 2 a programat pe 22 ianuarie 3 filme romanesti interesante. Aceste filme vor fi difuzate duminica sub numele Duminica filmului romanesc. In aceasta duminica, TVR 2 ii onoreaza pe actorii Grigore Vasiliu Birlic si Teodor Corban. Iata ce filme difuzeaza TVR 2 duminica aceasta:

D-ale carnavalului (1958) – 22 ianuarie, ora 13. Actiunea filmului se petrece in Bucurestiul secolului XIX. Un frizer pe nume Nae Girimea (Ion Lucian), cu toate ca are o amanta, isi gaseste o a doua amanta pe nume Didina (Vasilica Tastaman). Prima amanta a lui Nae, Mita Baston (Jeana Gorea), afla de Didina si devine geloasa.

Gelos devine si primul amant al Didinei, Pampon (Alexandru Giugaru), care doreste sa se razbune pe frizerul Nae. Mita Baston, Pampon dar si sotul Mitei, Cracanel (Grigore Vasiliu Birlic), vor sa se razbune pe Nae frizerul care este prezent la carnaval.
Filmul D-ale carnavalului are durata de o ora si 17 minute, pe IMDb a primit nota 8,1. Filmul este facut dupa o schita scrisa de I.L. Caragiale.

Telegrame (1959) – 22 ianuarie, ora 20. Actiunea filmului Telegrame se petrece la sfarsitul secolului trecut cand partidele se pregatesc de alegeri. Costache Gudurau (Grigore Vasiliu Birlic) este liderul partidului liberal intr-un orasel provincial din Moldova cu sanse mari de a castiga alegerile.

Iordache Gudurau (Jules Cazaban ) nepotul lui Costache, divorteaza de Atanaisa (Carmen Stanescu), care are o relatie amoroasa cu Raul Grigorascu (Nicky Atanasiu), liderul partidului conservator. In urma unui plan intrigant, cei doi lideri se vor bate in public iar membri celor doua partide sunt ingrijorati ca vor pierde alegerile.

6,9 pe scara Richter / D-ale carnavalului – duminica la TVR 2

Antonache Pamfili (Costache Antoniu), avocatul statului, moare iar lui Gudurau i se ofera postul de avocatul statului, astfel incat cele doua partide se impaca si vor participa din nou la alegeri.
Filmul Telegrame are durata de o ora si 16 minute, pe IMDb a obtinut nota 8,2.

6,9 pe scara Richter (2016) – 22 ianuarie, ora 21:40. Tony (Laurentu Banescu) este un actor care are o viata cam complicata, joaca intr-o piesa de teatru si are un rol greu de jucat, are o sotie geloasa insa este si ingrijorat pentru ca se apropie un mare seism. Pe langa toate aceste lucruri, in viata lui Tony reapare tatal sau, rol interpretat de actorul Teodor Corban.

Filmul 6,9 pe scara Richter are durata  de o ora si 57 de minute, pe IMDb a obtinut nota 7,4. Acest film este difuzat de TVR 2 in memoriam Teodor Corban.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.