Schimbare parola wifi router Digi
Schimbarea parolei wifi pe echipamentele oferite de Digi (RCS & RDS) se poate face destul de usor, in acest articol vom detalia modalitatile prin care putem efectua aceasta operatiune.

Schimbare parola wifi Digi Fiberhome AN5506-02-F
Pentru a schimba parola wireless pe modelul de ONU trebuie sa ne autentificam pe interfata de administrare a echipamentului accesand intr-un browser adresa IP a echipamentului Fiberhome 192.168.1.1.

Logarea se face folosind username user si password digi. Dupa ce ne-am logat, accesam Settings – WIFI – Advanced – in sectiunea WPA la optiunea Passphrase introducem parola noua – Apply.

Schimbare parola wifi Digi ZTE F660/F660RV1/F668
Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.1.1 si ne logam folosind username user si password digi.
Selectam WLAN – Security – WPA Passphrase: aici introducem parola noua – Submit 

Schimbare parola wifi router Digi Kaon AR4010
Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.1.254:8899 si ne logam folosind username user si password digi.
Selectam WLAN 5GHz – Preshared key: aici introducem parola noua – acelasi lucru il facem si in sectiunea WLAN 2.4GHz

Schimbare parola wifi router Digi ZTE H298N/H298A/H218N
Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.1.1 si ne logam folosind username user si password digi. La H218N parola este tot user, precum utilizatorul.
Selectam Network – WLAN – Security – WPA Passphrase: aici introducem parola noua – Submit

Schimbare parola wifi router Digi HG323UEG
Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.1.1 si ne logam folosind username user si password digi. Accesam Network – WLAN – Security – WPA/WAPI passphrase: aici introducem noua parola a retelei wireless – Save/Apply

Schimbare parola wifi router D-Link DIR-882

Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.0.1 si ne logam folosind datele de conectare alese in timpul primei configurari. Accesam SettingsWireless – in sectiunea Wireless avem Password unde introducem noua parola – Save

Schimbare parola wifi router TP-Link TL-WR841N

Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.0.1 si ne logam folosind datele de conectare (daca nu le-am schimbat, acestea sunt admin / admin). Accesam Wireless – Wireless Security – Wireless Password: introducem parola dorita – Save

Schimbare parola wifi router TP-Link AX20

Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.0.1 si ne logam folosind parola aleasa in cadrul configurarii initiale – accesam Wireless – la reteaua dorita avem Network Name si Password, urmand sa selectam Save dupa modificarea acestor date.

Schimbare parola wifi Digi/Telekom Huawei HG8143A5/HG8121H/HG8247H/HG8245H

Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.100.1 si ne logam folosind username user si password digi. La Telekom datele de conectare ar trebui sa fie username root si password admin.
Selectam WLAN – WPA PreSharedKey: aici introducem parola noua Apply

Schimbare parola wifi Telekom Huawei HG658
Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.1.1 si ne logam folosind username admin si parola o gasim pe eticheta echipamentului Telekom la Web_Password.
Selectam Setari – WLAN – Cheia comuna WPA stabilita in avans: aici introducem parola noua – Trimitere

Schimbare parola wifi ConnectBox UPC CH7465LG-LC
Accesam interfata de administrare folosind IP-ul 192.168.0.1 si ne logam folosind parola de pe eticheta echipamentului (daca nu am schimbat-o). Dupa ce ne-am logat, selectam Configureaza reteaua ta WIFI –  selectam Schimba in dreptul optiunii Parola ta curenta de WIFI este:Aplica

Schimbare parola wifi router Digi

Valabil pentru toate modelele, dupa ce am schimbat parola retelei wireless este necesar sa schimbam aceasta parola pe toate dispozitivele pe care avem memorata parola. Daca se incearca in continuare conectarea cu parola veche si nu ne apare o optiune sa schimbam parola, conectarea va esua. In acest caz trebuie sa selectam reteaua respectiva, selectam Forget iar ulterior ne conectam din nou, caz in care o sa apara sa introducem parola.

Daca intampinati dificultati in schimbarea parolei sau aveti un anumit model de router/ONT/ONU/modem pentru care doriti sa aflati cum se schimba parola wifi, lasati un comentariu mai jos mentionand modelul echipamentului folosit.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

98 COMENTARII

 1. Bună! Am un router Digi TBEG300-1-1R. Cum aflu parola wifi si numele? De obicei aceste sunt scrise sub el pe eticheta. De data aceasta am doar :
  PON MAC
  PON S/N
  S/N
  Atat. Oare sa fie unu din acestea trei parola de wifi. Sau cum ma conectez.Mulumesc

  • Buna Ramo,
   Intr-adevar, ar fi trebuit sa fie pe eticheta, pe toate echipamentele sunt trecute aceste informatii.
   Iti recomand sa faci o sesizare la Digi, posibil sa iti poata furniza ei parola iar numele retelei (SSID-ul) il poti afla cautand retelele, ar trebui sa iti apara in lista ceva cu Digi.

  • Salut,
   Sa inteleg ca te referi la parola pentru a te loga la interfata de administrare a routerului? Daca nu mai este cea standard (digi), poti incerca resetarea echipamentului cu butonul Reset sau suni la relatii cu clientii Digi la 0314004401.

  • Am mentionat mai sus, in articol, cum puteti schimba parola wifi pentru diverse modele. Daca nu reusiti, mentionati ce model de echipament aveti si vom incerca sa va ajutam pas cu pas.

 2. Salut! Am eu o problema, bag user si digi si nu imi merge, imi zice username or password error. Am incercat de 10 ori, asa imi scrie si pe spatele routerului. Mersi!

 3. Salut.
  Cred ca ma incadrez la sectiunea D-Link DIR-882, doar ca nu imi amintesc datele de conectare alese in timpul primei configurari. Am incercat toate parolele posibile inclusiv cele care au venit cu routerul. Sunt sanse sa gasesc undeva parola sau ar trebui sa sunt la provider? M-am gandit sa ii dau si reset, dar am impresia ca va trebui sa introduc ceva date de la ei, pe care nu le mai am 🙁

  • Salut Vlad,
   Te referi la datele necesare autentificarii pe interfata de administrare D-Link
   sau la username-ul si parola oferite de Digi pentru configurarea conexiunii PPPoE
   sau la username-ul si parola necesare pentru conexiunea wifi?

   • datele de autentificare Dlink, din ce am mai vazut pe articole la voi, sunt sanse destul de mari ca parola necesara autentificarii pe router sa coincida cu parola aferenta PPPoE. Voi lua legatura cu ei. Multumesc

    • Parola PPPoE primita de la furnizor este diferita si nu coincide cu datele autentificarii pe interfata de administrare.
     La D-Link DIR882 nu am avut nevoie de parola in cadrul configurarii initiale (lasi necompletata rubrica admin), daca nu functioneaza atunci inseamna ca a fost aleasa o parola in cadrul configurarii. Eventual poti incerca resetarea routerului. Fiind un router personal, cei de la Digi nu vor putea sa te ajute in acest sens.

  • V-am tradus comentariul, permitem doar comentarii in limba romana. Daca nu cunoasteti limba romana, va recomand sa folositi Google Translate pentru a traduce.
   La ce model de echipament doriti schimbarea parolei? Va referiti la parola wifi, nu?

  • Buna ziua,
   Ati introdus corect IP-ul? Intreb deoarece aici nu l-ati scris corect. Ati folosit utilizatorul user si parola digi? Ce model de ONT aveti? De pe ce dispozitiv ati incercat sa accesati interfata de administrare?

  • Daca routerul este de la Digi si nu ati schimbat parola data de ei , atunci gasiti parola wifi in actele date de baietii de la tehnic atunci cand v-au instalat routerul sau chiar pe spatele routerului. Va recomand totusi sa sunati la Relatii Clientii si sa vorbiti cu un operator.

  • Verifica articolul de mai sus, am detaliat pentru cateva modele metoda prin care se poate reseta parola retelei wi-fi.
   Daca nu gasesti modelul tau in articol, mentioneaza ce model de router folosesti.

  • Buna ziua,
   Aveti doua variante:
   1. Sunati la Digi sa va treaca echipamentul de fibra optica in modul bridge, ulterior selectati PPPoE pe Mercusys si introduceti username-ul si parola necesare conexiunii de internet, daca nu le mai aveti, le cereti la Digi.
   2. Lasati echipamentul de fibra optica in modul router, asa cum este acum si pe Mercusys selectati IP dinamic, nu o sa va ceara username si parola.
   Daca va este mai usor, urmati a doua varianta.

 4. Buna ziua,
  sunt din SATU MARE,B-dul * Bl.* Ap.*. Mi-a fost
  instalat de curand un ruter pentru serviciile RDS contractate, dar
  pentru a folosi internet
   WI-FI am nevoie de un user si pass pe care le solicit de la dvs.

  In speranta ca m-am adreat unde trebuia, astept informatiile
  solicitate pe adresa de mail.  Multumesc anticipat, o zi buna !

  • Buna ziua,
   Noi nu suntem de la RCS – RDS.
   Numele retelei si parola (nu se cere username) necesare pentru conectarea la reteaua wifi se gasesc pe eticheta echipamentului Digi, de regula este plasata sub echipament. In principiu, ar trebui sa aveti pe eticheta SSID Name (numele retelei) si WPA Passphrase sau WPA PSK (parola).

 5. Am un model ONT in momentul in care bag parola și user-ul DIGI și dau apply primesc o eroare de genul Warnings: Parameters no change! Oare ce e de făcut?

  • Ce model de ONT ai? Este o eroare sau un mesaj de avertizare? Adica poti accesa interfata de administrare un urma acestei erori? Te referi cand incerci sa te conectezi la interfata de administrare sau atunci cand incerci sa schimbi parola wifi?

 6. […] echipamentului la optiunea SSID); de asemenea, ne asiguram ca parola introdusa este corecta (o putem schimba pentru a ne asigura ca introducem ceea ce trebuie); daca nu ne permite sa introducem parola, […]

  • Accesam interfata de configurare folosind IP-ul 192.168.100.1 si ne logam folosind username user si password digi. La Telekom datele de conectare ar trebui sa fie username root si password admin.
   Selectam WLAN – WPA PreSharedKey: aici introducem parola noua – Apply

 7. buna ziua .. nu ma pot loga pe inferfata de configurare ..imi zice ca username-ul user si parola digi nu sunt cele corecte.. precizez ca detin un zte f660rv1 .. au schimbat cumva parola astia de la digi?

  • Buna ziua,
   Acestea sunt datele standard de logare pe acest model de echipament, e posibil sa fi fost schimbate daca nu functioneaza insa nu din retea de cei de la Digi, se schimba parola doar din interfata de administrare. Sunati la relatii cu clientii Digi sa le reseteze.