Noutăți din lumea tehnologiei în 2015 (ces 2015).

Asa cum este normal, la începutul oricărui an, mai marile companii producătoare de gadget-uri, invenții și inovații în domeniul tehnologiei își anunță lansările din parcusul anului.

Toate aceste „lansări” vor avea loc la CES 2015, ce se va susține la fel ca în fiecare an la Las Vegas.

La evenimentul Consumer Electronics Show (CES) vor participa peste 3500 de membrii care vor prezenta ceea ce vor avea mai bun pentru 2015.

Anul 2014 a fost dezamăgitor din punct de vedere atât al telefoanelor inteligente cât și al tabletelor. Ambele beneficiind doar de o dezvoltare ușoară a specificațiilor tehnice. Că tot suntem la acest aspect, vânzările de tablete în anul precedent au scăzut drastic față de 2012 și 2013. În schimb, anul 2014 ne-a adus o dezvoltare impresionantă a dronelor care s-a transformat în mini-drone, păstrându-și totuși performanțele unor drone normale. Exact cum s-a întâmplat inițial în cazul telefoanelor care au devenit din ce în ce mai mici și mai inteligente. 2014 a mai fost și anul televizoarelor și al display-urilor 4k. Astfel, datorită acestui aspect, vânzările de televizoare au explodat în anul precedent.

Ce vom avea nou în 2015?

Începând din acest an, la CES va participa și Apple, deci ar trebui să ne așteptăm la noutăți impresionante inclusiv de la compania lui Steve Jobs.

La ceea ce mai trebuie să ne așteptăm sunt îmbunătățiri ale brățărilor inteligente, ale smartwach-urilor și ale aplicațiilor pentru telefon. De exemplu, o companie ne prezenta o aplicație care ne notifică atunci când mașina de spălat și-a terminat ciclul complet de spălare.

Și în acest an se anunță o dezvoltare a televizoarelor inteligente și inclusiv o dezvoltare a calității imaginilor acestor televizoare. LG și Samsung au anunțat deja aceste lucruri.

Și conectarea obiectelor la internet va fi un punct forte la târgul din acest an de la Las Vegas. Se mai preconizeaza ca anul 2015 va fi anul microcomputerelor. Deja Intel și-a prezentat calculatorul care nu este mai mare decât un nasture. El se numește Intel Curi și are ca scop controlarea dronelor, a aparatelor portabile ș.a. Oricum, pe acest computer se poate instala și un sistem de operare. Rămâne totuși de văzut cum vor putea fi conectate monitoare externe sau alte echipamente periferice.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.