Acoperire, semnal, retea Telekom Romania la nivel national.
Telekom Romania este unul din operatorii din tara cu cea mai extinsa acoperire atat pentru semnal mobil (voce/date 2G/3G/4G) cat si pentru infrastructura terestra, Telekom fiind multi ani reteaua cu cea mai intinsa retea fixa din Romania.

Pe ce frecventa functioneaza reteaua mobila Telekom?

Pe partea de retea mobila, Telekom ofera voce (telefonie mobila) si date (internet mobil) prin urmatoarele tipuri de retele si pe urmatoarele frecvente:

 • 2G: GSM/GPRS/EDGE: 900 MHz; 1800 MHz;
 • 3G: UMTS/HSPA/HSPA+: 900 MHz; 2100 MHz;
 • 4G: LTE: 800 MHz; 900 MHz; 1800 MHz;

Telekom pune la dispozitie clientilor/potentialilor clienti harta Romaniei pe care putem verifica unde exista acoperire 2G, 3G sau 4G.

Pe partea de retea terestra, Telekom dispune de o infrastructura foarte intinsa atat prin ADSL cat si prin fibra optica (FTTH). Verificand pe site acoperirea pentru reteaua terestra, avem posibilitatea sa verificam daca exista infrastructura intr-o anumita zona (putem introduce chiar si bloc, scara, apartament) insa nu putem verifica ce tip de infrastructura vom avea, putem vedea doar serviciile oferite si pachetele pentru fiecare serviciu in parte.

Daca dorim sa aflam exact ce infrastructura vom avea (fibra optica sau cablu coaxial) este nevoie sa contactam serviciul de relatii cu clientii Telekom (informatii infrastructura). Sau, puteti lasa un comentariu si vom verifica noi in amanunt.

Acoperire, semnal, retea Telekom Romania la nivel national. Avantajul celor de la Telekom este ca au retea in foarte multe zone rurale, acolo unde RCS – RDS (cel mai mare furnizor de servicii fixe din Romania) nu dispune de retea. Desi RDS s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani in zonele rurale, tot nu ajung la acoperirea celor de la Telekom.

Din punctul meu de vedere Telekom poate fi o solutie pentru serviciile prin cablu in cazul in care nu exista RCS in zona.

Ce pot face daca nu exista acoperire/retea Telekom in zona?

Daca suntem intr-o localitate/zona fara acoperire terestra Telekom, putem face o sesizare la serviciul de relatii cu clientii pentru a se verifica daca se poate face ceva in acest sens. De regula, extinderea retelei intr-o noua zona/localitate se face in urma unor studii care au in vedere urmatoarele lucruri:

-concurenta din zona: daca in aceeasi zona/localitate exista alti operatori (poate chiar unii cu servicii si preturi mai bune) atunci nu ar avea rost sa depuna efort si resurse doar pentru a incerca atragerea catorva clienti;

-posibilitatea de constructie retea in zona: de regula, zonele in care se extinde reteaua sunt zone apropiate de un hub central din care poate fi trasa fibra optica (chiar si la cativa zeci de km);

-posibilitatile de a obtine acordurile pentru extinderea retelei: pentru constructia retelei este nevoie de acorduri, au existat cazuri in care au fost probleme cu aceste operatiuni chiar din partea primariei;

-numarul de persoane interesate de serviciile Telekom: in unele cazuri (de exemplu, pentru constructia retelei intr-un bloc) extinderea retelei depinde si de potentialii clienti interesati de serviciile Telekom. Daca este vorba de un bloc sau o cladire, se pot obtine semnaturi de la cat mai multi locatari pentru a se demonstra ca sunt persoane interesate, in felul acesta urgentandu-se intregul proces de extindere a retelei;

Acoperire, semnal, retea Telekom Romania la nivel national. De asemenea, in situatia in care avem probleme cu semnalul (voce sau date), trebuie sa facem o sesizare la Telekom pentru a se verifica posibilitatile de amplificare a semnalului sau de constructie a unui nou site pentru semnal mobil. Bineinteles, in cazul in care este o zona la care locuim sau pe care o frecventam, altfel este inutil sa facem o sesizare pentru o zona unde nu o sa mai ajungem sau ajungem foarte rar.

Daca aveti probleme cu semnalul sau doriti sa aflati ce infrastructura (retea terestra sau retea mobila) exista intr-o localitate sau la o adresa, lasati un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

22 COMENTARII

 1. Buna seara,aseara am intrebat daca digi mobil are acoperire in loc Mastacan(Borlesti)jud Neamt,acum intreb daca telekom are acoperire mobila in aceasta zona deoarece eu am cartela telekom si internetul merge dar foarte prost fata de orange de exemplu

  • Buna seara, daca functioneaza internetul inseamna ca este acoperire in acea localitate insa viteza datelor mobile poate sa depinda de mai multi factori, structura peretilor in locuinta in care se folosesc datele si pozitionarea antenelor care deservesc acea localitate. Daca functioneaza cu viteza redusa, va recomand sa contactati serviciul de relatii cu clientii Telekom pentru a se verifica acoperirea din zona. Unul din factorii de care se tin cont pentru dezvoltarea retelei mobile reprezinta sesizarile clientilor.

 2. Probleme semnal 4g lte la periferii in pitesti mai ales zona de sud si nord a orasului. Am cumparat un A8 de o luna de zile si pe 4 g mi se blocheaza telefonu si nu pot sa initiez apeluri. Dar pe 3g merge. Am dus si telefonu la garantie. Si nimic. Am sezizat si Ancom.
  Am mers la germanos si mi-au spus sa folosesc 3g ca sa nu mai am probleme.

  • Tin sa te contrazic. Pe retea fixa n-am ce sa le reprosez celor de la Digi insa inca nu au reusit sa-i depaseasca pe partea de acoperire pe voce+date mobile 3G/4G pe cei de la Telekom. Nu stiu unde ai verificat tu, dar pe drumuri nationale, in afara localitatilor sau in sate/comune e jale.

   • Ma contrazici degeaba. Pe unde am fost eu, semnalul Telekom 0 pentru 3G. De la Digi aveam liniștit. Chiar prin păduri și drumuri forestiere aveam semnal Digi, iar Telekom, nici 2G. Hai la Siriu județul Buzău sa vezi dacă poți folosi netul de la Telekom.

     • Nu zic ca minti, vreau doar sa spun ca sunt multe zone in care Telekom are acoperire mai buna decat Digi. Personal sunt fan Digi, la ei sunt abonat si am renuntat la telefonia mobila de la Telekom (Cosmote pe vremea aia) in favoarea celor de la Digi, doar ca la nivel general, Telekom inca sunt peste Digi la acoperire. Momentan, deoarece daca vor continua in stilul acesta cu dezvoltarea retelei mobile cei de la Digi, lucrurile se vor schimba.

  • In Borlesti, Neamt vad ca pe majoritatea strazilor este acoperire doar pentru internet fix, nu si pentru televiziune. Imi poti spune pe ce strada te intereseaza ca sa verific exact si pentru strada ta?

 3. Bună ziua,
  Doresc racordarea la reţeaua TV şi internet (inclusiv ptr camere de luat vederi) în zona Comunei Crevedia, Sat Cocani, judeţul Dâmboviţa.
  Menţionez că stâlpul de electricitate cu caseta firmei dumneavoastră se află lângă gardul proprietăţii mele iar distanţa până la casă este de aproximativ 18 m
  Pentru operativitate, vă pun la dispoziţie şi nr. de telefon mobil: 07******
  Aştept concluziile firmei dumneavoastră!…
  Mulţumesc anticipat

  • Buna ziua,
   Noi nu reprezentam niciun operator telecom, doar oferim informatii in limita posibilitatilor.
   Va referiti la operatorul Telekom?
   Daca da, in acest caz este nevoie sa faceti o cerere pentru semnarea contractului si cablare la serviciul de relatii cu clientii Telekom.

 4. Bună ziua,
  Doresc încheierea unui contract pentru servicii TV şi internet, în zona Comunei Crevedia, Sat Cocani, judeţul Dâmboviţa!
  Am o casă de vacanţă în zonă!
  Menţionez că am stâlpul de electricitate lângă gardul meu iar caseta firmei dumneavoastră (din câte am aflat) se află ataşată pe acest stâlp la o distanţă de cca 11 m de casă!