Cinetube devine televiziune generalista
In cursul sedintei CNA de astazi a fost aprobata solicitarea venita din partea societatii Artfest Consulting SRL pentru schimbarea formatului de principiu din tematic – documentar in generalist. Impreuna cu formatul se schimba si structura serviciului de programe, dupa cum urmeaza:

  • productiile proprii cresc de la 10% la 50%
  • productiile altor producatori scad de la 90% la 50%
  • procentul programelor de informare creste de la 12.5% la 25%
  • procentul programelor culturale scade de la 25% la 15%

Codrut Toboc, reprezentantul postului, a declarat ca postul emite de 2 ani, timp in care au fost difuzate exclusiv documentare romanesti iar principiile care au stat la baza editoriala au fost calitatea si originalitatea (foarte multe productii au fost difuzate in premiera la TV).

In noul proiect se va merge pe aceleasi principii insa se doreste dezvoltarea si cresterea, vor fi difuzate in continuare documentare insa se vor adauga emisiuni informative, divertisment si muzica. In toate aceste categorii se va pastra continutul cultural-istoric, nu exista interes pentru zona politica. Ca element de noutate va fi difuzarea unor materiale pentru comunitatile romanesti din afara granitelor. Deja exista contracte in acest sens.

Pentru a nu bulversa publicul, numele va ramane momentan tot Cinetube insa pe viitor se va dori schimbarea acestuia (cel mai probabil, in aproximativ 3 luni se va schimba denumirea televiziunii). Noul format va fi pus in aplicare in noiembrie sau decembrie 2022. Formatul va fi asemanator TVR 2, conform comparatiei facute de reprezentantul postului.

Obiectiv Romania si Vatra Satului vor fi emisiunile informative difuzate.
Camera din fata va fi o emisiune cu dezbateri cu personalitati care au adus contributii semnificative in muzica si cinematografie. Stirile difuzate vor fi din diverse domenii cu subiecte de actualitate.

Cinetube devine televiziune generalista

Monica Gubernat a intrebat de ce se opteaza pentru generalist in loc de tematic – cultural. A primit raspuns ca se doreste accesarea continutului din mai multe zone, muzica, divertisment, si nu s-ar dori sa treaca dintr-o nisa in alta in conditiile in care pot oferi mai mult.

Reprezentantii CNA au mentionat ca schimbarea ceruta este total diferita fata de angajamentul initial si nu sunt suficiente argumente care sa justifice aceasta schimbare radicala. Raspunsul primit a fost ca a fost atins punctul maxim pentru formatul detinut insa se doreste dezvoltarea si largirea orizonturilor, inclusiv din punct de vedere financiar (chiar daca societatea are profit si in prezent), fiind un proiect solid.

Solicitarea a fost discutata pe 4 octombrie si amanata pentru refacerea grilei si trimiterea unui demo. In cursul zilei de astazi s-a discutat din nou acest subiect si a fost vizionat demo-ul primit pentru Flash Info. Reprezentantul postului a detaliat emisiunile iar solicitarea a fost aprobata fara voturi impotriva.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII