Nu se mai aprinde laptopul.
Chiar daca nu mai este asa de folosit cum era in trecut, laptopul este inca unul dintre cele mai utilizate dispozitive, atat acasa cat si la locul de munca. Totusi ce putem face in cazul in care laptopul nu se mai aprinde.

Aici pot exista doua probleme pe care le vom expune in detaliu mai jos.

1. Nu se mai aprinde laptopul.

Am intampinat de mai multe ori aceasta problema si pot spune ca pot fi o multime de cauze. Problema poate fi de la alimentator, buton, baterie sau vreo componenta hardware din interiorul laptopului. Iata ce putem verifica inainte sa trimitem laptopul la service:

  • Verificarea alimentatorului. De obicei prezenta tensiunii este confirmata de aprinderea unui led. Daca acel led este aprins atunci cand laptopul este la incarcat, inseamna ca alimentatorul functioneaza. Daca nu este aprins, incercati sa gasiti un alt alimentator compatibil pentru a verifica daca laptopul porneste cu el;
  • Bateria. O baterie defecta poate impiedica laptopul sa porneasca. Pentru a elimina aceasta posibila cauza, detasati bateria din laptop si incercati sa-l porniti doar cu alimentatorul conectat (daca bateria nu este detasabila, nu puteti face acest test fara sa dezasamblati laptopul). Nu recomand deschiderea laptopului decat de catre persoane autorizate;
  • Ventilatoarele pornesc dar ecranul nu. Pentru a testa acest aspect, incercati sa conectati un monitor extern la laptop. Mai toate laptopurile au fie port hdmi, fie port vga (unele chiar display port). Daca monitorul primeste semnal video, atunci problema se regaseste la ecranul laptopului.
  • Verficarea placutelor RAM. Puteti scoate placutele ram pentru a le curata pe ele si inclusiv porturile lor de praf. Recomand ca aceasta actiune sa fie facuta de catre o persoana autorizata.

Daca dupa toate verificarile de mai sus laptopul tot nu porneste atunci recomand sa mergeti cu el intr-un service autorizat pentru a primi un diagnostic corect.

Titluri similare:

Calculatorul nu porneste

Calculatorul porneste dar nu am semnal pe monitor

 

2. Laptopul se aprinde dar Windowsul nu porneste.

Cand se intampla acest lucru va trebui sa incercati sa reparati Windowsul. Daca veti incerca sa il porniti de cateva ori si nu functioneza, va fi afisat un meniu de „Recovery”. Incercati sa folositi functiile de reparare ale sistemului de acolo. Daca problema nu se remediaza, aveti nevoie de o instalare a sistemului de operare.

Laptopul primeste ecran albastru. Atunci cand windowsul afisaza ecran albastru, cauzele pot fi multe. De obicei, aceasta eroare este cauzata de o problema hardware. Pentru a rezolva problema, cel mai simplu ar fi sa cautam aceasta eroare pe siteul Microsoft, unde vom gasi cauze si rezolvari pentru eroarea in cauza.

In cazul in care intampinati si alte probleme, nu ezitati sa postati un comentariu in campul dedicat de mai jos si vom incerca sa va oferim ajutorul.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.