Cat costa instalarea la Digi (RCS – RDS)?
In reteaua Digi (RCS & RDS), manopera este gratuita insa unele materiale sunt platite de abonati. Avand in vedere ca am primit mai multe intrebari despre costurile instalarii, in acest articol vom detalia cat costa instalarea in reteaua Digi.

Conform punctului 4.1.1 din Conditiile Generale ale contractului Digi:
„RCS & RDS sau orice subcontractor autorizat va asigura instalarea unui circuit exterior din cutia de distributie exterioara si pana in locuinta Beneficiarului, circuit care include cablu, accesorii, dispozitive de conectica sau alte materiale, Beneficiarul suportand contravaloarea tuturor materialelor utilizate in baza procesului verbal de instalare.”

Cat costa instalarea la Digi (RCS – RDS)?
Astfel, abonatii platesc materialele folosite la instalare, aici fiind incluse cablurile (cablul pentru internet/telefonie fixa/cablu TV) si conectorii folositi in locatia instalata. Nu se platesc materialele folosite in exterior (cablu fibra optica sau alte cabluri folosite in exterior pana in locatie).

Luand ca exemplu o instalare pe fibra optica la bloc pentru televiziune, internet fix si telefonie fixa, nu vom plati fibra optica pana in ONT-ul Digi (echipamentul terminal) si vom plati urmatoarele:
-cabluri internet, telefonie si televiziune, exceptand cablul de fibra optica;
-conectori;

Costul materialelor folosite pentru o instalare nu ar trebui sa depaseasca maxim 20-30 de lei, in functie de materialele folosite. Materialele nu se platesc pe loc ci se vor factura in prima factura emisa. Asadar, daca angajatii Digi solicita plata unor sume pe loc la instalare, putem refuza plata.

Taxe de instalare in reteaua Digi

In reteaua Digi (RCS & RDS), avem 3 variante pentru semnarea contractului de furnizare a serviciilor fixe, in functie de perioada contractuala dorita:
-nedeterminata;
-12 luni;
-24 luni;

In cazul contractelor semnate pe 12 sau 24 de luni, nu se platesc taxe de instalare/activare. In cazul perioadei nedeterminate, se platesc taxe de instalare si activare, in functie de tipul infrastructurii, dupa cum urmeaza (conform contractelor de furnizare servicii Digi):

 • 100 lei – instalare + activare retea fixa;
 • 200 lei – instalare + activare retea fixa FTTH;
 • 50 lei – activare retea satelit (DTH);

In cazul abonamentelor de televiziune prin satelit, instalarea (50 lei) se plateste indiferent de perioada contractuala, cat timp dorim efectuarea instalarii de catre un instalator autorizat. Daca dorim sa instalam antena in regim propriu, atunci nu este necesar sa platim taxa de instalare.

Daca aveti nelamuriri despre costurile instalarii serviciilor in reteaua Digi, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

195 COMENTARII

  • Noi nu suntem Digi oferta serviciilor Digi o gasiti pe site-ul lor. Cablul Analog 26 lei orase/ 21 zona rurala Digital 30 lei orase/ 25 lei rural . Internet fix 30 lei orase 500MGB /15 lei rural/ 1000 MGB 40 orase/ 25 rural Telefonie mobila abonamente 2 ,3,5 euro. In prmele 4 luni pretul abonamentelor este redus la 50% .

 1. Buna ziua.As dori sa vina cineva sa ma conecteze si pe mine la fibra optica.M-am mutat fe curand in bloc si imi doresc sa trag internet.

 2. Am solicitat , pt un int la țara și as vrea sa știu , dacă ma costa ceva instalarea , pt ca mi s -a spus un preț și a venit factura cu alt preț ,. E prima luna de instalare , și din aceasta cauza întreb , poate sunt costuri de instalare . Mulțumesc !

  • Instalarea nu costa nimic este gratuita din cate stiu . Insa dvs platiti materialele folosite la instalare. Cablul de fibra optica ( metrajul de la stalp pana la dvs in casa) , mufe si alte materiale, si da costul materialelor vin in pretul primei facturi. Probabil in magazinul Digi vi sa spus doar costul abonamentului pe luna. Factura pentru prima luna de abonament mereu este mai mare. Din a doua luna veti reveni la normal.

 3. Bună seara! Am crezut ca sunteți o firma serioasa..dar operatorii de pe teren spun totul..vin la instalare dar găsesc pretext ca nu se pot încadra în timp pentru a termina instalarea..și vin intr- o zi de sambata si banii le intra in buzunar.Iar la final sa te coste 900 de lei?asta în condițiile în care nu- ti da factura!
  Rusine sa va fie!

  • Buna ziua,
   Noi nu suntem de la Digi.
   V-a cerut echipa de instalare 900 de lei? Daca da, nu trebuia sa se intample acest lucru si va recomand sa faceti urgent reclamatie la Digi. Nu se plateste nicio suma echipei de instalare, totul trebuie sa apara in factura.

 4. Salutare! Am o intrebare. Sunt abonat Digi la locatia 1. Am nevoie sa pot accesa reteaua de la locatia 1 (acasa) catre locatia 2 (birou) care se afla la aproximativ 200m distanta. Exista posibilitatea, contra cost evident, Digi sa imi traga cablu din locatia 1 catre locatia 2? Multumesc

  • Salut Florin,
   De ce sa iti traga cablu pentru atata lucru? Configurezi DDNS pe site-ul Digi pentru abonamentul de la locatia 2 (care va fi accesata din internet) si scoti porturile necesare in afara, astfel vei putea accesa dispozitivele dorite de oriunde, nu numai din locatia 2.

 5. Bună ziua ! As dori sa aflu cât m-ar costa instalarea de fibra optică digi daca locuința mea se afla in capatul unei străduțe de aproximativ 150-160 metri.

  • Buna ziua! Instalrea este gratuita. Veti plati doar materialele folosite la instalare ( metri de cablu mufele splitere ). Suma va fi scrisa in prima factura.

 6. Am optat pentru abonament TV am 14 zile de când aștept sa instaleze am sunat degeaba nu te baga în seama ,au venit doi băieți când am făcut contractul cu o surubelnita în mana mia zis ca nu se poate trage ca nu am semnal, asta când toată scara este pe digi? Eu ce sa mai cred .

 7. As vrea si eu, insa de la stalp la casa e 100 de metri, cat ar costa intalarea cu total de 100 de metri de cablu, am vazut ca e rola de 500 de metri la 370 de lei

  • Internetul costa intre 30- 40 lei ( in functie de pachetul ales) la orase. In mediul rural costa 15-25 lei . Instalarea nu costa nici un leu. Se platesc doar materialele folosite la instalare ( cablu mufe splitere). Materialele vor fi platite in prima factura emisa.

  • Buna ziua. Cablul tv costa intre (21 lei si 26 lei) analog sau (25 si 30 lei)digital in provincie si orase. Internetul costa intre 30 si 40 lei si 15 si 25 lei in provincie si orase. Instalarea nu costa nici un leu se plateste doar materialele folosite la instalare cablu splittere si alte consumabile. Costul materialelor se va plati pe prima factura.

    • Chiria la router este altceva instalarea / manopera este alt ceva si este gratuita. Cablul de la casa scarii pana la usa apartamentului dvs sau cablul de la stalpul portii casei dvs si pana in curte nu se plateste. Se platesc metri de cablu de la poarta casei pana in casa dvs ( inclusiv) sau metri de cablu care se folosesc pentru reteaua de cablu de la dvs din casa.

  • Buna seara,
   Daca va mai este util raspunsul, nu se percepe taxa de instalare daca aveti perioada contractuala. Veti plati cablul de internet (cel din interior, cablul UTP, nu fibra) si mufele aferente insa suma materialelor nu ar trebui sa fie mai mare de 10-30 de lei in conditii normale.

 8. Am mers la un sediu RDS și m i s a perceput taxa de instalare 200 ron. De ce ?
  I am spus doamnei ca ci cu cateva zile înainte am vb la tel și m i sa spus de 60 sau eventual 100 ron nicidecum 200 ,dansa susținea ca ci sub 200 nu are cost de instalare?

  • Cand vi s-au instalat serviciile Digi instalatoriu nu v-au pus sa semnati o foaie cu costul materialelor folosite la instalare? Stiu ca instalarea serviciilor se plateste in prima factura. Poate 200 de lei a costat toata factura.

  • Bună ziua…
   Am fost astazi la un sediu RDS din capitala si m i s a perceput taxa de instalare 200 ron. De ce ?
   I am spus doamnei ca-ci cu cateva zile înainte am vb la tel și m i sa spus de 60 sau eventual 100 ron nicidecum 200 ,dansa susținea ca ci sub 200 ron.nu are cost de instalare.
   Preturile diferă de la o persoană la alta ???

 9. salut. stau la casa. de la cutia de pe stalp pana la locuinta sunt cca100m. mi s a deteriorat cablul de fibra optica din exterior(factori naturali).flacaii care au venit pt depanare(de la rcs/rds) imi cer 4 lei per metru ca sa mi inlocuiasca respectivul cablu. e normal sau vor sa mi dea o teapa? multumesc rog raspuns pe mail( *********)

 10. Singura mea nelămurire este ;de ce trebuie sa așteptăm un infinit de zile ptr a mi instala internet și cablu ?De ce mint angajații că ne suna și nu răspundem ?

 11. Ziua buna!
  Mai este in vigoare ceea ce spuneti? Intrucat din contract reiese ca se plateste si pentru perioada de 12 luni…
  Este vorba de un contract incheiat in buzau.