Cat costa instalarea la Digi (RCS – RDS)?
In reteaua Digi (RCS & RDS), manopera este gratuita insa unele materiale sunt platite de abonati. Avand in vedere ca am primit mai multe intrebari despre costurile instalarii, in acest articol vom detalia cat costa instalarea in reteaua Digi.

Conform punctului 4.1.1 din Conditiile Generale ale contractului Digi:
„RCS & RDS sau orice subcontractor autorizat va asigura instalarea unui circuit exterior din cutia de distributie exterioara si pana in locuinta Beneficiarului, circuit care include cablu, accesorii, dispozitive de conectica sau alte materiale, Beneficiarul suportand contravaloarea tuturor materialelor utilizate in baza procesului verbal de instalare.”

Cat costa instalarea la Digi (RCS – RDS)?
Astfel, abonatii platesc materialele folosite la instalare, aici fiind incluse cablurile (cablul pentru internet/telefonie fixa/cablu TV) si conectorii folositi in locatia instalata. Nu se platesc materialele folosite in exterior (cablu fibra optica sau alte cabluri folosite in exterior pana in locatie).

Luand ca exemplu o instalare pe fibra optica la bloc pentru televiziune, internet fix si telefonie fixa, nu vom plati fibra optica pana in ONT-ul Digi (echipamentul terminal) si vom plati urmatoarele:
-cabluri internet, telefonie si televiziune, exceptand cablul de fibra optica;
-conectori;

Costul materialelor folosite pentru o instalare nu ar trebui sa depaseasca maxim 20-30 de lei, in functie de materialele folosite. Materialele nu se platesc pe loc ci se vor factura in prima factura emisa. Asadar, daca angajatii Digi solicita plata unor sume pe loc la instalare, putem refuza plata.

Taxe de instalare in reteaua Digi

In reteaua Digi (RCS & RDS), avem 3 variante pentru semnarea contractului de furnizare a serviciilor fixe, in functie de perioada contractuala dorita:
-nedeterminata;
-12 luni;
-24 luni;

In cazul contractelor semnate pe 12 sau 24 de luni, nu se platesc taxe de instalare/activare. In cazul perioadei nedeterminate, se platesc taxe de instalare si activare, in functie de tipul infrastructurii, dupa cum urmeaza (conform contractelor de furnizare servicii Digi):

 • 100 lei – instalare + activare retea fixa;
 • 200 lei – instalare + activare retea fixa FTTH;
 • 50 lei – activare retea satelit (DTH);

In cazul abonamentelor de televiziune prin satelit, instalarea (50 lei) se plateste indiferent de perioada contractuala, cat timp dorim efectuarea instalarii de catre un instalator autorizat. Daca dorim sa instalam antena in regim propriu, atunci nu este necesar sa platim taxa de instalare.

Daca aveti nelamuriri despre costurile instalarii serviciilor in reteaua Digi, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

162 COMENTARII

 1. Am mers la un sediu RDS și m i s a perceput taxa de instalare 200 ron. De ce ?
  I am spus doamnei ca ci cu cateva zile înainte am vb la tel și m i sa spus de 60 sau eventual 100 ron nicidecum 200 ,dansa susținea ca ci sub 200 nu are cost de instalare?

  • Cand vi s-au instalat serviciile Digi instalatoriu nu v-au pus sa semnati o foaie cu costul materialelor folosite la instalare? Stiu ca instalarea serviciilor se plateste in prima factura. Poate 200 de lei a costat toata factura.

  • Bună ziua…
   Am fost astazi la un sediu RDS din capitala si m i s a perceput taxa de instalare 200 ron. De ce ?
   I am spus doamnei ca-ci cu cateva zile înainte am vb la tel și m i sa spus de 60 sau eventual 100 ron nicidecum 200 ,dansa susținea ca ci sub 200 ron.nu are cost de instalare.
   Preturile diferă de la o persoană la alta ???

 2. salut. stau la casa. de la cutia de pe stalp pana la locuinta sunt cca100m. mi s a deteriorat cablul de fibra optica din exterior(factori naturali).flacaii care au venit pt depanare(de la rcs/rds) imi cer 4 lei per metru ca sa mi inlocuiasca respectivul cablu. e normal sau vor sa mi dea o teapa? multumesc rog raspuns pe mail( *********)

 3. Singura mea nelămurire este ;de ce trebuie sa așteptăm un infinit de zile ptr a mi instala internet și cablu ?De ce mint angajații că ne suna și nu răspundem ?

 4. Ziua buna!
  Mai este in vigoare ceea ce spuneti? Intrucat din contract reiese ca se plateste si pentru perioada de 12 luni…
  Este vorba de un contract incheiat in buzau.