Amazon isi atentioneaza clientii cu privire la extensia Honey. Aceasta reprezentand un risc.
Dupa cum probabil stiti, PayPal a cumparat compania Honey pentru 4 miliarde de dolari, in noiembrie 2019. Aplicatia companiei vine sub forma unei extensi pentru browser si va ajuta sa gasiti cupoane pentru a economisi bani. La cateva saptamani dupa ce PayPal a facut aceasta achizitie, utilizatorii Amazon au primit o notificare prin care era mentionat faptul ca extensia reprezinta un risc de securitate. Honey a fost compatibila cu gigantul online timp de multi ani. De ce tocmai cand Amazon are cele mai mari vanzari, raporteaza extensia ca fiind amenintatoare?

Honey este disponibila ca si extensie pentru Chrome, Firefox sia Safari. Aceasta cauta peste tot pe internet cupoane de reducere, iar acestea sunt adaugate automat la comanda ta. In plus, urmareste pretul produselor, deoarece pretul produselor fluctueaza de la site la site. Honey te ajuta sa gasesti cel mai ieftin pret pentru produsul pe care-l doresti. Pe Amazon, in special, preturile fluctueaza foarte mult. Inca este ciudat faptul ca Amazon isi descurajeaza clientii pentru a folosi acest instrument.

Atentionarea a fost prima data vazuta pe 20 decembrie, iar aceasta spunea:
„Extensia pentru browser, Honey, este un risc de securitate. Honey urmareste comportamentul tau in priviinta cumparaturilor, colecteaza date precum istoricul comenzilor tale, dar si produse salvate. Aceasta iti poate citi orice fel de date si ti le poate schimba, de pe orice site pe care tu il vizitezi. Pentru a-ti pastra datele, dezinstaleaza extensia imediat.”

Amazon isi atentioneaza clientii cu privire la extensia Honey. Aceasta reprezentand un risc.
Afirmatia este tehnic corecta, totodata este adevarata si pentru multe alte extensii de browser. Desigur, Honey colecteaza date personale pe care le foloseste pentru propriul servici. Spre exemplu, ce cupoane de reducere au functionat si pe ce site-uri. Pe pagina companiei de „Politica a Intimitatii si Securitatii” se mentioneaza faptul ca Honey nu vinde datele personale si nici nu urmareste istoricul motoarelor de cautare, al email-urilor, si nici datele de cautare pe site-uri de retail.

Compania spune ca lucreaza cu firme de securitate in mod regulat pentru a-si evalua serviciul. O firma de securitate cibernetica a gasit vara trecuta, o vulnerabilitate in care datele utilizatorilor erau expuse. Din fericire, aceasta vulnerabilitate a fost rezolvata rapid.

Cu PayPal platind 4 miliarde de dolari pentru a achizitiona aceasta extensie, este posibil ca Amazon sa se simta amenintat, deoarece extensia este detinuta de un competitor din e-commerce. Ambele companii, Amazon si PayPal, concureaza ca procesatoare online de plati. Honey taxeaza retailerii cu un procent din vanzarile facute cu cupoanele gasite de aplicatie.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.